mlm tşkler
Orient Ray modelini işaret ediyorsan, andırıyorsa da alakası yok. Üstelik koldaki his benzer değil. Kuşkusuz homage konusu bazı bakımlardan sıkıntılı. Gronova gibi markaların sitelerinde bu tarz bir model yer almıyor. Ama ebay de bulabilirsin.
En bilinen ve talep edilen marka olmak böyle bir şey. Ben Rolex in esas başarısının burada olduğunu düşünüyorum. Ama bu durum sonuç olarak belli kalitede ve seri üretim bir saat olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Benim anlayışıma göre, özellikli malzemelerden, tamamen el üretimi ve kısıtlı sayıda üretilmiş ve kusursuz çalışan saat gerçek anlamda tatmin olacağım saattir. Gerisi teferruattan ibaret.
Ben olaya teknik tarafından bakıyorum. Saatin şu ya da bu olması benim açımdan pek bir şeyi değiştirmiyor. Önemli olan bazı kriterleri ne ölçüde karşıladığı.
Bu denli sevilen bir tasarımın farklı markalar altında temsil edilmesini de bu nedenle itici bulmuyorum.
Seiko için sözüm yok. Orient e de öyle.
Belirttiğin saatlere en kısa zamanda sahip olman dileğiyle.... Ancak yazdıklarımın son bölümü önemlidir. Gerçekten değerli maden kullanılmamış standart bir Rolex in çıplak teknik maliyetinin tam olarak ne kadar olduğunu bilmek isterdim...