TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Sportura SRG005 P1 Kinetic Direct Drive 5D22

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Re: Seiko Sportura SRG005 P1 Kinetic Direct Drive 5D22

Mesaj Bond » 07 Kas 2011, 02:44

Bazı Seikolar uzun süre bekledikten sonra çalışınca doğru saat ve tarihe otomatik olarak kendini ayarlıyor. Şu an calibre kodunu hatırlamıyorum ama Preimer modellerinin birisinin konusunda detaylı olarak açıklamıştım. 4 sene stand-by modunda kalabiliyordu sanırım o model.

Çalışırken böyle bir sistem olduğunu sanmıyorum, bunu saat durduktan sonra mı yaptı yoksa çalışırken mi?

Mehbetba bu arada gevşek halde takmayı sevdiğini yazmıştın biliyorum ama bu şekilde gevşek çelik bilezikle sende ciddi büyük duruyor bu Sportura. :D Deri kayışlı model ise mükemmel bence. Sende buna aynı kayıştan alabilirsin, bence kolda da daha iyi duracaktır :thumbup:

Silinen resimleri yukarı aldım, tekrar yükleme için teşekkürler. :thumbup: Yerli resim yükleme sitelerinin çoğu maalesef resimleri 1-3 ay sonra siliyor. Yazık oluyor konulara işin gerçeği :( Genel olarak imageshack tercih ederseniz her zaman kalıcı olacaklardır ;)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj SeRxx » 07 Kas 2011, 10:39

Bond yazdı:Bazı Seikolar uzun süre bekledikten sonra çalışınca doğru saat ve tarihe otomatik olarak kendini ayarlıyor. Şu an calibre kodunu hatırlamıyorum ama Preimer modellerinin birisinin konusunda detaylı olarak açıklamıştım. 4 sene stand-by modunda kalabiliyordu sanırım o model.

evet Bond Seiko 7D48 calibre'nin 4 yıl stand-by süresi var.

@mehmetba senin saatin sapmaları otomatik olarak düzeltme özelliğine sahip değil. Ya bir sorun vardır ya da yanlış görmüşsündür :lol: tabi bu işin esprisi de Seiko da sadece Spring Drive modelleri sapmaları otomatik düzeltiyor diye biliyorum. Yakın bir arkadaşım Seiko Velatura Direct Drive saat kullanıyor 5D44 mekanizmalı, seninkinde kullanılan mekanizmanın bire bir aynısı, öyle bir özelliği yok..
Daha detaylı bilgi için saatinin sahip olduğu 5D22 mekanizmanın kullanma klavuzu'nun linkini veriyorum belki işine yarar.
Klavuz'un da başlığı SEIKO KINETIC DIRECT DRIVE 5D44 – 5D22 KULLANMA KILAVUZU:

http://www.aydinsaat.com.tr/images/pdf/1199959907.pdf

eğer öyle bir özelliği varsa da mutlaka bizi bilgilendir ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj autotech » 07 Kas 2011, 20:44

Yorumlarınız ve cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Bir sorum daha olacak. Kullanım kılavuzunda: "Yelkovanı ayarlarken önce bulunduğunuz zamanın 4-5 dakika ilerisine alıp daha sonra bulunduğunuz zamana geri getirin." diye bir ifade var. Bunun sebebi ve amacı nedir ? Ben şimdiye kadar hiç böyle birşey yapmadım.

İyi günler...
Kullanıcı avatarı
autotech

Mesaj autotech » 06 Oca 2012, 20:08

Seiko'nun özellikle pilli velatura modellerinin, çinliler tarafından çok kötü taklitleri yapılıyor. Saatimin taklitinin yapılmaması beni çok sevindiriyor. Neyse ki hala kinetic modellerin gerçek anlamda çalışan taklidini yapamıyorlar.

İki fotoğraf daha ekledim. İyi forumlar...

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
autotech

Mesaj autotech » 14 Eki 2012, 10:34

Yüklediğim resimler silindiği için yenisini yüklüyorum. Tüm saatsever arkadaşlarıma saygılar...

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
autotech

Mesaj autotech » 16 Ara 2012, 20:50

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
autotech

Mesaj SeRxx » 17 Ara 2012, 22:40

Autotech, bu saat deri kayışlı da çok yakışıklı :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj ozymandias » 18 Ara 2012, 06:04

Paylaşım için teşekkürler güzel saatmiş gerçekten..
...Yet, do thy worst, old Time: despite thy wrong,
My love shall in my verse ever live young
W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
ozymandias

ÖncekiSonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 22 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners