TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kasa Güzeli Seiko Bullhead 6138-0049

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Re: Kasa Güzeli Seiko Bullhead 6138-0049

Mesaj msturan » 13 Eki 2011, 23:43

Başkan büyüksün :super:
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj cenk » 13 Eki 2011, 23:54

çok beğeniyorum bu seikoları seninkide çok güzel reyiz :thumbup: :champ:
Kullanıcı avatarı
cenk

Mesaj Thevenin » 13 Eki 2011, 23:55

Baskan peki fishbone reyiz ne durumda? Detay foto, onden duzgun renkli detay foto, arka kapak foto... hep merak iste bunlar.

Kerpetenle aliyoruz incelemeyi resmen :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj razz » 14 Eki 2011, 00:22

O camla ancak Fast Five'daki Safe'in Queen'i olur Sn.Başkan :D
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj herofb » 14 Eki 2011, 00:40

Clk , yine canavar bir parça :thumbup:
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Clk » 14 Eki 2011, 08:48

Resim

Seiko Bullhead'i hepiniz yakindan taniyorsunuz. Bu neden ile üzerinde cok fazla vidi vidi yapilacak bir saat degil. Ben genel olarak bir kac sey yazmak istiyorum.

Bullhead chronograph olarak kullanilabilecek belki de en iyi saatlerden bir tanesi. Yüksek olan kasa ve 12 pozisyonda ki tepenin sagina ve soluna yerlestirilmis chrono butonlari kullanisli. Hem chrono hem de saati okumak problemsiz. Bunlar butonlar adina avantaj iken tepe tabii ki karsimiza dezavantaj olarak dikiliyor :D Bu saati ayarlamayi hic sevmedim sevemeyecegim de.

Saatin kalinligi kimi durumlarda (dar yerlerde calismak zorunda olan insanlar icin) büyük problem ama kolda gercekten heybetli duruyor.

Kontrast kahve kadran üzerine calisilmis altin rengi chrono göstergeleri, yine kahve rengi bezeli, tam kivaminda olan indexler ve sari saniye kolu ile kadran dizayni olarak benim en sevdigim saatlerden bir tanesi.

Resim

Yine, yeni, yeniden hesabi Seiko beni bilezik kalitesi ile bu saatte de deli etmeyi basariyor. Bilezigin biraktigi kalite izlenimi "0" yaziyla sifir :D Bilezik dizayn olarak güzel olsa da elde yada kolda hurda hissini kullanicisina vermeyi basariyor.

Omega'da da elestirdigim Budget saatlerde ki genel kalite kavramini uygulamayi bir tülü beceremeyen Seiko'yu kime havale edeyim bilemedim :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Thevenin » 14 Eki 2011, 08:54

Baskan tepe degismis mi yoksa isiktan mi sari gorunuyor? BTW havale de kabulumuz. :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Clk » 14 Eki 2011, 08:58

Bu saat zamaninda restorasyon parcasi olarak alinmis. O gün bu gündür kasada bekleyen; hic kullanmadigim bir saat. Carsamba pazarindan beter duran Hardlex cami ve sagi solu bükülmüs bezel cercevesi ile evlere senlik olan bu saat. Kücük bir polisaj (derin cizikler yok saatte) yeni bir cam ve bulunabilirse bezel cercvesi ile neredeyse yeni kivamina gelebilecek güzel bir parca.

Not: Tepe'de tipki bilezik gibi kalite'den habersiz ortalarda dolasan bir parca :(

Resim

Thevenin, arka kapagin fotografini cekmedim cünkü cok pis. Milletin midesini bulandirmaya gerek yok :D Saat hali hazirda evine geri döndü zaten ;)

Edit: Tepe orijinal. Bu kadar kötü isik altinda bu fotograflari cekmek bile zor isti :?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Epik ve 194 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners