TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Ananta Automatic Chronograph Kutu Açılışı

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Seiko Ananta Automatic Chronograph Kutu Açılışı

Mesaj Baran » 26 Oca 2017, 14:07

Herkese değil sadece sevenlerime kucak dolusu sevgiler ve saygılar dilerim.Kücüklerin yanaklarından,sevdiğim büyüklerimin ellerinden ve bayanlarından dudaklarından öperim :)

Bu sefer yok camıydı makinesiydi zartıydı zurtuydu tepesiydi detaylı bir inceleme yapmayacağım ki hiçbirzaman yapmadım oda ayrı hahaha Karşılıklı oturup sohbet ediyormuçasına saat ile ilgili görüşmelerimi paylaşacagım.Makinesi ile ilgili bilgi verip görüş bildirecek seviyede bilgi sahibi degilim fakat seneler içinde her segmentten 10 larca markanın 10 larca modelini kullanmış biri olarak nacizane kendi zevkimce yorumyalayacağım bu yeni saatimi.

Baran ve Seiko aşkı :) __________

Baran ve Seiko aşkı diye birşey yok başlığa takılmayın.Kücük yaşlarda sahip oldugum swatch casio gshock lardan sonra babam hediye celik bilezikli bir Quantum almıştı bana orta okulda ve cok severekte kullandım.Ardından Lise 1 de İstanbul şaşkınbakkaldaki Seiko bayisine gidip bir pazar günü seç bakalım birini demesi sonucu gidip Seiko Sportura Kinetic'i begenmiş ve almıştım.Tabi o zaman otomatik nedir kinetic nedir tough solar nedir cep saati nedir kurmalı nedir bilmiyorum.Pilsiz dediler aldım tipini begenip.İlk pahalı ve ciddi saatimdi o.Foruma üye oldugumdada halen sahiptim ona.Sonra maymun iştahlılık forumla tanışınca sattım Orient Makomu Victorinox mu hatırlamıyorum birşey almıştım malesef...Sonraları celiğini aldım siyahını aldım ki en son yine aldım coo temiz bir örneğini Ground nickli Sinan abimden canım abim benim iyiki o saati ondan almışımki cok iyi bir bira pardon rakı :) dostu edindim. Hala daha bayılarak kullanıyorum.Seneler içinde dediğim gibi cok saat kullandım ama benim kişisel görüşüm hep Seiko'ya büyük paralar verilmemesi gerektiğidir ki değişmedi bu düşüncem heveslenmeyin :) Grand Seiko ile az makara yapmadım etmedim taaa ki yine forumdan Anıl abi ile tanışıp GS sini görene kadar..Ceket takımların içinde beyaz kadranıyla nefis görünüyordu.Begenmemin ve alıcı gözle bakmamın sebebi 2. Elde oldukca uyguna denk geliyor oluşu oldu.Ben hep Rolex fiyatlarına satılıyor diye biliyordum ahahahahhah Skodaya Mercedes parası verilmez diye düşünen Müthaitim ben :) Bu düşüncem gebersem değişmeyecek.Aranızda geber diyenleri duyuyorum normal sevenimizde var sevmeyenimizde.Delikanlılık gelip surata söleyebilmekte malesef o yuzden kaale almıyorum :) Konu nerden buraya geldi demeyi başta söledim sohbet havasında inceleme diye.

Alım Süreci__________

Anantayı daha önce hiç denememiştim,Seiko 5 ,Atlas,Sportura,Arctura,Diver,Velatura kaç defa aldım sattım kullandım.Sportura şu andada sahip oldugum hep derdim en kalitelisi bu heralde diye..Ne zaman caddeye cıksam Seiko bayisinin vitrinine bakar Grand Seikolar Anantalar yanyana dururdu Anantaları cok begenirdim sportif oluşlarından dolayı.Ama birtürlü denemedim o paraları ona vermeyeceğim için.Cevremdede kullanan olmadı.Neyse efendime söyliyeyim Anantaların güç rezervli olanlarından ziyade bu piyasadan kalkmadan önce cıkan Chronograph ları ilk gördüğümden beri bayılıyodum vitrinde.Gecenlerde baktım ilana konmuş shock shock baktım sahibini tanımıyorum mesaj attım.İlk mesajımda anlaştık :) Dünde bastım gittim sakaryaya saati almaya.Ender abi gercekten cok beyfendi biri cıktı cok sevdim kendisini oturduk yedik içtik sağolsun bana güzel ıslama köfte ve mükemmel tahinli kabak tatlısı ısmarladı kesesine bereket tekrardan.Benimde sapancada evim oldugu için cok iyi bilirim o taraflara sıkca gidiyorum bundan sonra görüşürüz sık sık...Saati yalan yok ilk defa taktım orda bileğime ve cok şaşırdım dile getirmesemde o an..Neyse saati aldım vedalaştık cıktım teme,hava leş yagmurlu tipi karanlık trafik yoğun akıyor saate bakamadan eve gittim :)

İnceleme____________

Eve girdim üstümü değiştirdim direk bileziği söktüm güzelce yıkadım saati temizledim kutusunu evraklarını inceledim zaten gunlerdir youtube ve internetten review ları izleyip kendimi oldukca heveslendirmiştim :) Daha önce cok saat kullandım o yuzden kalite olarak kafamda rahatca derecelendirebiliyorum.Saat beklediğimden cok daha kaliteli cıktı diyebilirim.Gercekten ince detay işçiliği olsun tokluk hissi olsun üst düzey.Şimdi söleyeceklerim ise tamamen kişiden kişiye göreceli olacak.Saat oldukca iri,Deepsea takan bana bile ağır geldi ama düşündüğünüz gibi bu bende memnuniyetsizlik degil memnuniyet yarattı cunku ağır saat seviyorum baklaların içi dolu dolu nefisss...Saatin kasası cok ikonik bence sıradan degil ki koleksiyonda Chrono saat lazımdı bu super oldu.Butonlar kasa ağırlık yukseklik herkesin hoşuna gitmeyebilir ama ben bayıldım.Bu saate az daha iri gösterişli bir toka konabilirdi tek olumsuz eleştirim o olabilir.Saatte inhause meyhane bulunuyor 8R28A Çift turbolu bir kalibre görev yapıyor.0-100 hızlanması ve gaz dozlaması tepkisi inanılmaz :) Saniye kolunun akışına bayıldım :champ: Chrononun sıfırlama hızına tarihin atma hızına bayıldım :champ: Saatin bileziğindeki mattan parlağa geçişler ateş ediyor :) Dediğim gibi tek sorun toka bu saate sönük kalmış...Cok sevdim yahu saati işte daha ne diyim safir cam var arkadada cam var rotor şekilli şekilli sportif ruha uygun tasarlanmış..Grand Seiko alırmıyım fikrim değiştimi hmmmm hömmmm hammm valla bilmiyorum 1 büyük içersem fiyatı uygun olursa beyaz kadranlı deri kayışlı bir GS belki alabilirim.Anıl abinin saate çökebilirim mesela ahahahahahahah ama 70 yaşına gelmeden GS almam daha cok var yani :) Anantayı o kadar begendimki neden forumda kullanan nerdeyse hiç yok şaşırdım.Cevremden bir Can CCT seviyor biliyorum ki gecen hafta rüyasında benim Anantayı aldıgını falan görmüş komik adam ya espri anlayışına bayıldıgım canım arkadasım :) Şimdi aldı bunu bu dediğime geldi falan demeyin Basele gidince yine Seiko standında yapmayacağım makara kalmayacak hahaah heveslenmesin Seiko cular,hala Rolex'ciyiz :)

Az daha incelememi okudugunuz için sağolun diyip kayboluyodum fotograf koymadan ahyayayaahyah Saatin kutusunu alıncada cok şaşırdım cunku beklediğimden cok daha kaliteli cıktı oda.Tabi Seiko 5 kutusundan başka kutu görmedikki ____ az daha buraya birşey yazıyordum ki Aşkın abi hep senin yüzünden,Muratvrc ile sen agzımı bozdunuz :)

Saatin kutusu oldukca büyük ve şık.Ahşaplı vernikli derili falan baya elit bir duruşu var.O kendini bilir Rolex kutusundan bile kaliteli diyen oldu ama o kadarda degil kanka abartmışsın :) Kutunun içinden cıkan kitapcıklar bile baya kaliteli şaka maka..Bu saatin normal liste fiyatı ne bilmiyorum ama piyasadaki coğu saati bozacak bir saat bence bu.Seiko ya GS ye bakış açım azda olsa değişti.İncelememi burada bitiriyorum ve başta tabiki Ender abiye olmak üzere ulaşımımı sağlayan Güven Altan Dacia bayisine,yakıt ihtiyacımı karşılayan Shell calışanlarına Sakaryada Islama köftesiyle damagımı çatlatan İsmail Ustaya ve diğer tüm emeği gecenlere teşekkür ediyorum. :champ: :champ: Kutu açılışı yapmamı 4 gözle sabote etmek için bekleyen Klimanjaro Aşkın abiden ve benden bu saati alamayacak oldugu için sevgili kardeşim canım Cct Candanda özür dilerim ahahahahahah :) Dip not olarakta Mvurucu Murat kardeşimi buradan uyarmak istiyorum,Grand Seiko fotografları gönderip durma ahahahah

Fotograflarla Baran's Anannı Annan Ananta

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Son olarak bu kasayı bence üretimden kaldırıp kasayı yenileyerek saati sıradanlaştırdıkları için Seikoyu kınıyorum.Yeni kasaları ı ıhh bence olmamış en guzeli bu :)

Profosyonel Fotografları

Resim

Resim

Resim

Resim

Kullanıcı Yorumu :geek:

Birkaç gündür kulandığım saat içinde kullanıcı yorumumu sanırım artık yazabilirim.Saat oldukça ağır,hatta aklıma bildiğiniz gibi daha önce 2 kere aldığım ve cok sevdiğim Rolex Deepsea geldi.Hemen speclerine baktım ve :shock: :shock: :shock: Deepsea 210 gram Ananta 250 gram :shock: Tam bir obez japon :lol: İşin ilginci bilekte oldukca rahat,bunu sallıyor yaa falan diyebilirsiniz ama ağırlık dağılımı nerdeyse Deepsea den iyi yapılmış ki beni Deepsea de hiç rahatsız etmiyordu uzun seneler kullandım biliyorsunuz.Ek olarak saati kullandıkca ne kadar detaylarına özenildiğini farkettim.Mattan parlağa gecişler,net keskin hatlar vs ben baya uzak kalmışım Seiko'dan yada High End Seiko pek deneme fırsatı yakalamamışım.Eskiden cok saat alıp satıyordum sıkılıyordum hemen...Artık son 2 seneye yakındır saat zevkim oturdu sanırım,kolay kolay almıyorum ama elimdekileride satmıyorum :geek: Bu Anantada evlat olur diye düşünüyorum acayıp sevdim.Ender abiye tekrardan teşekkürler hem Sakaryada hiç tanıdık yoktu artık var hemde bayadır aklımda olan bir saatle beni kavuşturdu :thumbup:

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
En son Baran tarafından 27 Oca 2017, 10:20 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Baran

Re: Seiko Ananta Automatic Chronograph Kutu Açılışı

Mesaj kilimanjaro » 26 Oca 2017, 14:25

Harbiden kursağımda kaldı ve bu saat sürpriz oldu bana.

tahmin sorsaydın system1396 diyecektim.

Hayırlı olsun :champ:
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj taskin » 26 Oca 2017, 15:01

Güle güle kullan cnm çk bgndm
Kullanıcı avatarı
taskin

Mesaj kilimanjaro » 26 Oca 2017, 15:07

taskin yazdı:Güle güle kullan cnm çk bgndm

ne diyor bu :lol: :lol:
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj hozburun » 26 Oca 2017, 15:12

Baran hayırlı olsun, gerçekten süper bir Seiko :super: Güle güle kullan :champ:
Kullanıcı avatarı
hozburun

Mesaj EnderE » 26 Oca 2017, 15:14

Baran güle güle kullan.Açıkçası benim gibi çelik bilezik takma özürlü birinin elinde deri kayış uyduracağım diye heba olacağına ; hakkını verecek bir bilekte olmasından çok mutlu oldum. :champ:
Ender Erdogan / Eski Kullanıcı Adı Forestsoul
Kullanıcı avatarı
EnderE

Mesaj darksider » 26 Oca 2017, 15:24

Yine tüm yazdıklarını okuttun Baran, helal olsun :) bileğine de çok yakışmış, bu saatte tek gözüme batan kalınlığı veya olduğundan fazla görünmesi, ama özellikle inhouse meyhanesi :D ile çok başarılı bir chrono . Anason kokulu Güzel günlerde kullan :champ:
Nothing lasts forever, and we both know hearts can change...
Kullanıcı avatarı
darksider

Mesaj gkarinca » 26 Oca 2017, 15:32

Baran tebrik ederim guzel gunlerde kullan :champ:

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
gkarinca

Sonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 42 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners