TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Exclusive Limited Edition By Concord Teslim Bilgi

Concord C2 Chronograph TSF Edition Proje Katılımcıları İçin Özel Bölüm

Re: TSF Exclusive Limited Edition Project By Concord Watches

Mesaj stark » 01 Şub 2013, 10:35

Bende projeye büyük ihtimal katılamasam da ( belki arada suprizler cıkar belli mi olur :D ) projenin gelişimini izlemek bile zevk veriyor.
İlk projede yer alanlar ve benim gibi sonuna yetisip butun konuyu oluyanlar bilirler. Tasarımdan yapımına siparislerden teslimine bütün sürec (her nekadar dahil olamasamda okuyan olarak) eglenceli komik ve heycanlıydı :D
Proje kapsamında farklı bir bölümde ayrıntılar konusulacak olsada ben ve benim gibi proji merak edenler icin arada bir iki doz gelişmelerden bilgiler veren konular acarsanız kendi adıma sevinirim :D

Bu proje için belki tutar fazla görünebilir fakat yurtdışı fiyatlara biraz bakılırsa , sistem ve TSF fiyatı göz önüne alınınca zevk ve imkanlar dahilinde olduktan sonra kacırılmayacak fırsat (kişisel görüşüm)

Başta Bond baskan olmak uzere emeği geçen herkese teşekkürler ( sadece TSF LE için değil bütün TSF oluşumu için :champ: )

Projeye dahil olan olacak bütün üyelere simdiden hayırlı olsun , başka projelerde aranızda olmak dileğiyle

(sanki veda mesajı yazıyorum arkadas sabah sabah uyanamadığım belli gidip bi kahve içeyim en iyisi :lol: :lol: )
Kullanıcı avatarı
stark

Mesaj cagatay10 » 01 Şub 2013, 11:52

Saatten uzaklasmisiz sanki baya, geri donelim hafiften :) The Watch Enthusiast'in saatle ilgili genel incelemesine ait 2 screenshot var asagida. Incelenen Concord saatleri icinde en yuksek puani alan model C2. Ancak aldigi puan 60. Tabi TWE'yi ne kadar ciddiye alirsiniz veya ne kadar ciddiye alinmalidir bilemem ama sunu soylemeliyim ki bircogumuzun gordugumuzde dibinin dusecegi saatlere zaman zaman daha bile dusuk puan verebilen bir degerlendirme tarzlari var. Neyse, screenshotlara geceyim;

Resim

Resim

Arz ederim..:)
Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır...
Kullanıcı avatarı
cagatay10

Mesaj kasa » 01 Şub 2013, 12:06

Giden yazı
Öncelikle aşağıda yazdıklarımın yanlış anlaşılmasını istemem, yazdıklarım, şahsi düşüncelerim sonucu ulaştığım bir tespitten ibarettir. Forumun gücü ve uluslararası arenadaki saygınlığı için bu seviye projeleri gerçekleştirebilmek çok önemlidir ve projeyi gönülden desteklediğimi belirtmek isterim. Katılacak arkadaşları şimdiden kutlar iyi günlerde kullanmalarını dilerim. Şahsen, katılma konusunda sınırlarımı zorlama noktasındayım.

Varlık ile Yokluk arasındaki çizgi, Veli ile Deli arasındaki gibi ince bir çizgi değildir. Turkuaz ile lacivert değil siyah ile beyaz arasındaki fark gibidir. Varken her şey hoş ve makul gelirken yok iken en basit miktarlar bile çok gelir insana evladına.
Şimdi bu projedeki amaç nedir önemli olan o, prestij ve forumun gücünü göstermek ise ki başkan son iletisinde açıksa öyle olduğunu yazmış, evet bu seçim tam isabettir ve bu amaçlara hizmet eder. Ancak amaç forum üyeleri arasında “Aidiyet” duygusunu hissettirmek ve foruma özgü ortak (manevi) bir değer paylaşmak ise bu seçim ön görülen bütçesiyle bunu karşılayamaz.

Demek istediğim; bir topluluk içinde sadece %1in sahip olduğu bir değer, o grubun üyelerinin ortak değeri sayılamaz. Sadece o topluluğa itibar katar, örnek vermek gerekirse; mensubu olunan partinin iktidar olması gibi, taraftarı olunan takımın şampiyon olması (Bursa mesala)

Şimdi bir üye, forumdan bahsederken neyle övünüyor? Tabi ki bilgi, saygı, hoşgörü, yardımlaşma, paylaşım … vb. erdemlerden. Bunların dışında bu projeden bahsederken, öyle bir saat ‘yapıldı’ ki süperdi, yani öyle böyle değil çok güzel bişey! Şeklide ifade edecek. Ancak olayı bireysel tatminkarlık anlamında ele alırsak eğer, öyle bir saat ‘yaptık’ ki süper; bak işte burada ve aidiyet sembolü olarak üyelerin çoğunda bundan vardır demesi sanki daha tatminkar olacaktır. Tabi ki bu durum, bir rozet takma şekline indirgenemez, yani bir değeri ortak değer yapan, azda olsa fedakârlık göstererek ulaşılabilir olmasıdır ve insanlar, öncelikleri olsa bile “ama buna değer” deyip vazgeçmedikleri zaman o şey ortak değer olur.

Evet, bu proje gerekliydi, forum adına çok güzel oldu ama ileride, çok daha geniş katılımlı bir proje gerçekleştirilmesi ümidiyle saygılarımı sunarım.
Kullanıcı avatarı
kasa

Mesaj herofb » 01 Şub 2013, 12:29

güzel belirtmişsiniz bende bunu bahane olarak kullanıp taa Steinhart projesi konusundan beri söylemediklerimi söyleyeyim bari;

dediğiniz gibi forum saatinin bir amacı belki de en önemlilerinden biri aidiyet duygusudur fakat benim anlayamadığım konu ise (daha önce çok ufakta olsa belirtmiştim) genellikle bu saatlerle ilgilenenlerin çoğu foruma bir aidiyet beslemeyen senede bir uğrayan ya da her gün gelse bile bir paylaşımda bulunmayan ve yazmayan kişiler oluyor , herhalde benim kaçırdığım nokta bizim burada kafa yorduğumuz şeyler sonucunda f/p olarak dünyadaki en başarılı saatin ortaya çıkacağı ve ileride daha iyi para edeceği düşüncesi falan var herhalde , şimdiden söyleyeyim evet çok başarılı bir saat yaptık ve yapıyoruz ama bu öyle best buy falan değil yalnızca bizim zevkimizi yansıtıyor , o yüzden almak için uğraşmanıza gerek yok
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj necati » 01 Şub 2013, 12:36

Projede emeği geçenleri kutlarım. Saati alacaklara şimdiden hayırlı olsun, çok şık görünüyor :champ: .
Bu proje sayesinde Concord markasını duymuş oldum :oops: . Daha önce bir yerde gördüysem de dikkat etmemişim.
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj Baran » 01 Şub 2013, 13:09

Ben forumdaki bu özel projelerini hizmet sektörüne benzetiyorum,her üyeyi memnun etmek imkansız.Daha önce Steinhart yapıldı şimdi birkaç basamak daha cıkılıp Concorda yaptırılıyor.Ben bunu bir gelişme olarak görüyorum.Aidiyet duygusunu forum saatine baglamak istemiyorum cunku bizler bu platformu sevdiğimiz için varız saat yaptırıp kolumuza takmak için değil.Acıkca belirtmem gerekirse bu butcede bir forum saatinin cok az kişi tarafından alacağını düşünürken tahmınımden cok daha fazla katılım olduğunu gördükce inanın cok seviniyorum.Bu iş sadece maddiyatlada ilgili değil,hepimizin idealleri belirli bir kazancı ve kazancımızı harcayacağımız önceliklerimiz var.Ben evlilik arifesindeyim kafamda aylardır arzu ettiğim bir saat varken bu proje girmek istemedim.Mutlu insan sahip olamadıklarını sevdiklerinde gördüğünde mutlu olan insandır.Bu proje gelişim aşamasında Bondun pahalı saat olsun seklimiz olsun düşüncesiyle hareket etmediğini cok iyi biliyorum.Orısden Longine daha bircok markayla görüşüldü fakat ya talepler gercekleştirlemeyecek taleplerdi yada 1 saate 3 saat parası verme durumu söz konusu oldu.Forumda 1 saati begenen begenmeyen 10larca kişi birbiriyle dalaşırken böyle bir fiyata yaptırılacak bir forum saatine gözü kapalı begenileri bir kenara bırakıp katılım olması beni cok sevindirdi.Tekrar tekrar hayırlı olsun diyorum alanlara.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj stark » 01 Şub 2013, 13:25

Baran yazdı:Mutlu insan sahip olamadıklarını sevdiklerinde gördüğünde mutlu olan insandır.
:thumbup:
Kullanıcı avatarı
stark

Mesaj kasa » 01 Şub 2013, 14:25

Sanırım işin felsefe ve psikoloji yönünü ele almakla yanlış yaptım, özür diliyorum.
Yanlış anlaşılmalara daha fazla yol açmamak ve konuyu dağıtmamak adına; bir önceki yazımdaki düşüncelerim özetle şöyledir;
1. Bu proje gayet güzeldir, foruma yakışır bir projedir, destekliyorum ve emeği geçenleri kutluyorum.
2. Kaynak oluşturabildiğim takdirde katılmayı çok isterim. Hem saati beğendiğim için hem yapılan emeğe saygı duyduğum için hemde özel bir değere sahip bir saate sahip olmak için.
3. Temennim odur ki ilerde daha geniş katılımlı bir proje gerçekleştirilir.
Kullanıcı avatarı
kasa

ÖncekiSonraki

Dön TSF Exclusive Limited Edition By Concord Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners