TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Sedan / SUV / Sport / Tuner / Vintage / Muscle

Genel Otomotiv Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Sedan / SUV / Sport / Tuner / Vintage / Muscle

Mesaj tylerf1 » 08 Mar 2016, 23:20

Resim
Mercedes Bmw nin 100. Yılını kutlamış tebrikler :champ: umarım bizde de öyle 100 yıllık güzel rekabet olur. :thumbup:
http://m.get-top-news.com/?i11861332
Kullanıcı avatarı
tylerf1

Mesaj Bg17 » 08 Mar 2016, 23:47

Baran yazdı:Yeni C coupeyi Göztepe kolumanda inceledik,yanlış anlaşılmasın bir arkadasım için baktık aynı haltı tekrar yemem :) Oldukca yakışıklı süslü bir model tasarlamışlar diger güncel modeller gibi ama kullanım karakteri herzamanki gibi Mercedes olduguna emınım.Yeni Mercedeslerin iç dizaynı süslü püslü olsada malzeme kalitesi ve montaj hususunda beni tatmin etmediğinide sölemek isterim.

Malzeme kalitesi bence makyaj gormemis eski c kasaya gore fersah fersah ilerlemis bence.

Surus karakteristigine bisey diyemem, onda hakli Baran. 450 beygir mercedes de olsa o halti yiyor.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Baran » 09 Mar 2016, 06:43

Malzemenin görüntüsünü kastetmiyorum malzemenin hammaddesinden sözediyorum.Otomobilciler iç mekanları 3 özellikte incelerler,1-Kullanılan malzemenin hammaddesi "metalmi plastikmi metal görünümlü plastikmi derimi kumaşmı vs" 2-Malzemenin görünümü "estetikmi gözü tırmalıyormu misal mercedeslerdeki ön konsola konulan ipad ekranı rezaleti gibi" 3-Montaj."malzemelerin birbiri ile olan montaj boşlukları,sıkı olup olmadıkları gibi"

Mercedes görüntü olarak Bentley ayarı görünsede o ortadaki ekran dışında,malzeme kalitesi ve montaj konusunda bence bir BMW ve Audi degil ki bence bile dememem lazım cunku otomobil cemaatide benimle aynı fikirde demekki var bişey.BMW ye spor ama içi şahin gibi denir.Süsden püsden uzaktır evet minimalisttir evet ama montaj ve malzeme kalitesinde 1 adım öndedir.Audi ise benim gözümde bu montaj be kalite konusunda BMW dende Mercedestende 1 adım önde yer alıyor cunku marka değeri olarak geride olduğu için bu açığı bişekilde kapatması gerektiğinin farkında ki bunu ben degil Audi söylüyor.O yuzden yaaauu VW ye bindim gecen birader almış ateş ediyor içi yaaa yada baba bizim avukat Recep varya hani Avudi almış hay maşallah içi ucak gibi arabanın Mercedesten BMW den iyi seklinde söylemlere denk gelirsiniz.Birde ortalama doğru bir oturma pozisyonuna sizi en cok yaklaştırma oranı var..Mesela son aldıgım Yaris'de iç mekanı ferah tutma adına olsa gerek ki aynı sorun w204 lerdede vardı,konsol oldukca uzakta oturdugunuzda.Fakat bu seferde direksiyon uzakta kalıyor.Mercedeste derinlik ayarı vardı ve epey cektiğinizde pinokyonun burnu gibi uzuyordu ki rezalet bir görüntüydu.Yariste derinlik ayarıda 2cm ahahahahahha ortalama boy kg ölçülerim var 1.72 boy 70kg yum.Kesinlikle dogru oturuş pozisyonuna ulaşmam imkansız.BMW de ve Audide cuk diye terziden cıkmış gibi sarıyor koltuk direksiyon.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj mertk » 09 Mar 2016, 07:07

Bmw'nin sürüş pozisyonu çok iyi bencede. Ben en alçakta oturuyorum, yere yakın hissi olması güzel.

Ama onun dışında normalde belimi zorladım mı ağrı olur. Bmw'nin kolktuklarında uzun kullandığım zaman, belim hep ağrıyor.

Ama volvo kullanıyorum, koltuklar resmen evdeki koltuklar :lol: Ne bir ağrı oluyor, ne birşey.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

TSF Sedan / SUV / Sport / Tuner / Vintage / Muscle

Mesaj Baran » 09 Mar 2016, 10:09

Trafikte inceliyorum,insanların %99 u yanlış oturma pozisyonunda araç kullanıyor.Artık coğu aracta direksiyon yukseklik derinlik en azından sürücü koltugunda yukseklik ayarı mevcut.Ben direksiyona yakın aşağıda dizler ve kollar kırık pozisyonda direksiyona yakın oturuyorum genelde görenler dalga geçsede kanepede uzanır gibi oturma pozisyonunda oturan coğunluğa bir tarafımla gülüyorum.Direksiyon hakimiyeti için doğru oturma pozisyonu cok ama cok önemli.Koltuk hatta kafalık pozisyonu hem araca hakimiyet için hemde sagınızı solunuzu saran airbaglerin doğru calışması için önemli.Tabi kemer bile takmayı erkekliğe yediremeyen bir toplum oldugumuz için bu söylediklerim boşa.Ağaoğlu hanzosunun bir lafı geldi aklıma röportajında kendimi bu metal parcasına bağlayacak kadar salak degilim demişti ahahahah.Diger markalara cok hakim degilim ama bmw nin özellikle M koltukları sonsuz ayar kombinasyonu sunuyor suyunu cıkartmışlar ama beliniz agrıyosa uzun yolda emın olun ayarların birinde vucudunuza uymayan bir ayar yapmışsınızdır.Alcakta oturmanın faydası ise otomobilin ağırlık merkezine ne kadar yakın olursanız o kadar aracın tepkilerini hisseder tepki verirsiniz,bu yuzdendirki yarış arabalarının koltukları direk raya montedir ve bel sırt ayarı bulunmaz.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Tgm » 09 Mar 2016, 11:17

Baran yazdı:Ağaoğlu hanzosunun bir lafı geldi aklıma röportajında kendimi bu metal parcasına bağlayacak kadar salak degilim demişti ahahahah

Konudan bağımsız ama böyle görgüsüz bir topluma da Mustafa Koç gibi mütevazi zenginler değil, Ağaoğlu gibi görgüsüz zenginler yakışır zaten
En son Tgm tarafından 09 Mar 2016, 11:20 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj KKarakuş » 09 Mar 2016, 11:19

tylerf1 yazdı:Resim
Mercedes Bmw nin 100. Yılını kutlamış tebrikler :champ: umarım bizde de öyle 100 yıllık güzel rekabet olur.[emoji106]
http://m.get-top-news.com/?i11861332

Yeni gördüm, cok güzel bir reklam.
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj Tgm » 25 May 2016, 11:43

Bugün düşünüyordum da, Mercedes ürün gamını ne çok artırdı son zamanlarda. A, B, C, CLA, E, S, SL, SLK, R, CL, CLS, G. GLA, GLE, GLK, Maybach S... :geek:

Bu kadar farklı modelin arasında G ve SL en efsane modelleri sanırsam. Geçen bir dergide Almanya'da bir milyon kilometreyi deviren bir çok G Klasse olduğunu okumuştum. Jip kategorisinde Mercedes'in yüz akı herhalde :)

Resim

SL de otomobil tarihinin en efsane roadstar larından

Resim
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

ÖncekiSonraki

Dön TSF Otomotiv & Motorsporları - Automotive & Motorsports

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 25 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners