Tabi sizde haklisiniz ancak ben premium bi markaya para veriyorsam tum bilesenlerinin premium marka tarafindan uretilmesini beklerim. Bir aracta motor ve sanzimandan daha onemli bir parca yok benim icin.Baran yazd覺:Motor ortakl覺klar覺,hatta direk motoru olduu gibi tedarik edip kullanma art覺k otomotiv sekt繹r羹nde s覺k癟a rastlad覺g覺m覺z bir durum ve ben bunu yanl覺 bulmuyorum.Mercedes Renaultdan dizel motor ald覺覺nda olay oldu,ilk g羹nden beri anlayamad覺m kullan覺c覺 i癟in oluturdugu fark覺.Renaultnun 1.5 dci motorlar覺 ki uzun s羹re Dacia Duster da kullanm覺t覺m 110 hp lik versiyonunu oldukca iyi bir 羹niteydi.Mercedesin motora arge yat覺r覺m覺 yapmak yerine bu motoru al覺p kullanmas覺 pullar覺n覺 d繹kmez deerini d羹羹rmez benim g繹z羹mde.Baar覺s覺 kan覺tlanm覺 bir motor.
BMW ye gelirsek,BMW bahsi ge癟en motoru Peugeot dan al覺p 3 serisine koymad覺,PSA grubu ile ortak bir arge s羹reci y羹r羹tt羹 ve blok d覺覺ndaki t羹m parcalar覺 BMW gelitirdi.Ben ahsen kullan覺rkenki performans覺na bakar覺m motorlar覺n ki 3.20i ED deki makine oldukca verimli bir makine eski nesil 1.6 litre hacmindeki seleflerine bakarsak.
Baran yukarida bahsetmisti, blok harici ortak bi parca yok sanirim. N13 kodlu motor icin. N16 ise tamamen n20 nin kucultulmus hali saniyorum. 1.6 ama 2.0 altyapili motorun blogu ve parcalari kullanilmis.Tgm yazd覺:ok bilinen bir yanl覺![]()
Peugeot/Citroen grubunun motor kodlar覺yla BMW'nin motor kodlar覺, (n13 i癟in) performans deerleri, silindir s覺k覺t覺rma oranlar覺 birbirini tutmuyor. 襤ki marka sadece PSA 癟at覺s覺 alt覺nda ortak bir arat覺rma-gelitirme 癟al覺mas覺 y羹r羹tt羹 ancak ayn覺 motorlar覺 kullanm覺yorlar
Fakat ben bir sedan BMWye (sahibi olmama ramen) 1.6 ltlik 羹niteyi yak覺t覺rm覺yorum, en az 2 lt olmal覺. Ama ite T羹rkiyedeki vergi oranlar覺 maalesef.. Bu da baka bir tart覺ma konusu tabi.
D繹n TSF Otomotiv & Motorsporlar覺 - Automotive & Motorsports
Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 33 misafir
|