TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Raketa 24 Hr. Kullanıcı İncelemesi

Rus Saatleri Hakkında Bilgilere Ulaşabileceğiniz Bölüm

Raketa 24 Hr. Kullanıcı İncelemesi

Mesaj Hsnmrycl » 22 May 2012, 22:53

Hekese selamlar,
Başlıkların yanında epeydir Rus bayrağı görünmüyordu. Arayı fazla soğutmadan bir inceleme yapmak şarttı.

Sovyet saatleri ile ilgilenmeye başladığımdan beri hep ilgimi çekmiş bir model olan Raketa 24 hr.'a nihayet bugün kavuştum. Hem de güzel bir New Old Stock'a. Saat pek çok ilanda görülen, yeni üretim olmasına karşın Sovyet Malı yazanlardan değil; gerçek bir sovyet.

Resim

Öncelikle şunu söylemeliyim ki bu saati daha önce almamış olduğuma pişman oldum. Gün boyu keyifle taşıdım bileğimde. Bu kadar güzel bir saat olduğunu tahmin etmiyordum. Fotoğrafların yanıltıcı olabileceğini bir kez daha anladım. Fotoğraflarında oldukça küçük görünen saat, 40mm'lik çapıyla kolda gayet oturaklı duruyor. Krom kaplı kasası şimdilik ışıl ışıl. Umarım bu ışıltısı uzun sürer. Kordon takıp çıkarırken dikkatli olmam gerekecek sanırım. Bu arada, bir saate ilk kez kordon takan biri olmak güzel bir hismiş. Hem de bu saat şu anda varolmayan bir devlet üretimiyse...

Resim

Saat gayet sade bir 24 saatlik kadrandan ve çift yöne dönebilen bir iç bezelden oluşuyor. Saatin akrebi günde tek tur atıyor. Bu saat esas olarak güneşin doğuşu ve batışı ile gün tayini yapılamayacak yerlerde çalışan buzkıran personeli ve hiç gün ışığı görmeyen denizaltı personeli için üretilmiş. Kadranının 24 saatlik olmasıyla am/pm karışıklığının önüne geçilmiş. Bu kadran dizaynı pek çok kişi için alışılmışın dışında olan bir yapı olduğundan okunması zor bulunabilir.

Resim

Saat 8 yönünde görülen ikinci kurma kolu tahmin edeceğiniz gibi iç bezeli çift yönlü olarak döndürmeye yarıyor. Bu kol biraz gevşek olduğu için gün içinde iç bezel yer değiştiriyor. Ama elbette bu önemli bir sorun değil.

Resim

Saat 11mm'lik yüksekliği ile oldukça ince, şık ve kibar. Hele bir de, benim Vostok Amphibianlara alıştığım hesaba katılırsa saati ne kadar zarif bulduğumu tahmin edebilirsiniz.

Resim

Saatin arkası da oldukça temiz. Kapak benden önce bir kez açılmış sanırım. Muhtemelen satıştan önce bir servisten geçmiş olmalı. Ben yine de bir servisten geçirmeyi düşünüyorum.

Gelelim saatin kalbine:

Resim

Saatte SU damgasından da anlaşılacağı üzere Sovyet üretimi 2623H kalibre bulunuyor. 24 saat esasıyla çalışan bu kalibre 19 taşlı, saatte 18000 vuruş yapıyor ve yaklaşık 40 saatlik güç rezervi ile çalışıyor. Sabahtan bu zamana kadar yaşına göre oldukça dakik ilerleyen bu ihtiyar delikanlının gerçek performansını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Bir de bilek fotoğrafı ile incelememizi sonlandıralım.

Resim

Saygılar
H. Emre
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Raketa 24 hr.

Mesaj mlm » 22 May 2012, 23:01

İnceleme icin tesekkurler, ben saati cok beğendim, gule gule kullan Hsnmrycl :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Re: Raketa 24 Hr. Kullanıcı İncelemesi

Mesaj trader » 22 May 2012, 23:10

Adam incelemenin dibine vurmuş :) bu güzel inceleme ve doyurucu resimler için teşekkürler. :thumbup:
Güle güle kullan Hsnmrycl :champ:
Kullanıcı avatarı
trader

Mesaj Thevenin » 22 May 2012, 23:14

Guzel inceleme icin tesekkurler :champ:
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj zfr » 22 May 2012, 23:19

İnceleme için teşekkürler, saat çok şık, iyi günlerde kullan... :champ:
"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullanıcı avatarı
zfr

Mesaj SeRxx » 22 May 2012, 23:20

Hsnmrycl, dostum bu saati harbiden beğendim :thumbup: iyi günlerde kullan :champ:
İsviçre ve Japon'lara ne zaman sıra gelecek :?:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj nickynick » 22 May 2012, 23:29

Çok beğendim, çok farklı :champ: İnceleme için teşekkürler :thumbup:
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj drk » 22 May 2012, 23:30

Ben de çok beğendim :) Güle güle kullanın :champ:
Kullanıcı avatarı
drk

Sonraki

Dön TSF Rus Saatleri - Russian Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 20 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners