TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sturmanskie Kronograf Kısa Bir İnceleme ve Tarihçe

Rus Saatleri Hakkında Bilgilere Ulaşabileceğiniz Bölüm

Re: Yeni Saatim:Штурманские:Kısa Bir İnceleme

Mesaj safir » 05 Şub 2011, 13:40

herzamanki gibi mükemmel açıklayıcı bilgiler,zaman ayırıp emek verdiğiniz için çok teşekkür ederim.saaatinizi iyi günlerde kullanın.

yalnız rus saatlerinde anlamadığım bir nokta var; genel olarak eski birçok modelde kaliteli ve sağlam kalibrelere rağmen çelik kasa değil krom kaplama kasa kullanılmasını hoş bulmadı. acaba bunun maliyeti düşürmek haricinde özel bir nedeni var mı?

bugün bazı eski isviçre ve rus saatleri temiz makinelere sahip olsa da kaplamaları atmış hatta boynuzları kırılmış kullanılamaz kasaları yüzünden atıl durumda,çok güzel zaman tutabilen makinelerin sırf bu nedenle saatçilere yedek parça olması çok üzücü :(
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj gurcaglar » 05 Şub 2011, 14:04

safir yazdı:herzamanki gibi mükemmel açıklayıcı bilgiler,zaman ayırıp emek verdiğiniz için çok teşekkür ederim.saaatinizi iyi günlerde kullanın.

yalnız rus saatlerinde anlamadığım bir nokta var; genel olarak eski birçok modelde kaliteli ve sağlam kalibrelere rağmen çelik kasa değil krom kaplama kasa kullanılmasını hoş bulmadı. acaba bunun maliyeti düşürmek haricinde özel bir nedeni var mı?

bugün bazı eski isviçre ve rus saatleri temiz makinelere sahip olsa da kaplamaları atmış hatta boynuzları kırılmış kullanılamaz kasaları yüzünden atıl durumda,çok güzel zaman tutabilen makinelerin sırf bu nedenle saatçilere yedek parça olması çok üzücü :(

Çok teşekkür ederim yorumlarınız ve tespitleriniz için. Sovyetler B. döneminde özellikle ordu için üretilen saatler çelik kasalı olarak imal edilmişlerdir, ya da daha pahalıya satılması düşünülen saatler de yine çelik kasa içine yerleştirilmiştir. Geri kalan üretim krom, altın kaplama kasalara konulmuştur. Bu özellikle sivil kullanım için tasarlanan kasalar için geçerlidir. Ayrıca 14 ya da 18 ayar altın kasalara da rastladım. Batı ülkelerinde krom kaplaması dökülen kasaları yeniden kromluyor ve kullanıyorlar. Bu işi ülkemizde yapanlar var mıdır, varsa iyi mi yapıyorlardır pek bilmiyorum, bildiğim altın kaplama yapılıyor ama netice iyi olmuyor şeklinde. Polonya krom kaplama konusunda oldukça iyi. Krom kaplama evet maliyeti düşürmek için seçilmiş yöntem, ana metal pirinç ve üzerine krom kaplanıyor. İsviçrelilerin de çokça tercih ettiği bir yöntem olmuş hem de o güzelim kronograf mekanizmaları krom kasalara yerleştirmişler zamanında.
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj Frax » 05 Şub 2011, 15:09

gurcaglar yazdı:Thevenin , sedir , Frax1 , clk , razz , drk ,
Çok teşekkür ederim nazik yorumlarınız için. Frax1 ben de çok severim yastık kasa saatleri, bu terimi sanırım artık Türkçe'de kullanmalıyız "cushion case" terimini çünkü ben de nasıl ifade edeceğimi bilemedim ve kare formlu kenarları yumuşatılmış kasa gibi bir şey yazdım. Saatçilik terimleri dilimizde neredeyse yok , aslında bu forumda saatçilik terimleri üzerine inceleme yapılsa ve bir glossary oluşturulsa ne güzel olur???

Ben de bu terimi razz'dan öğrenmiştim. Öneriniz de ayrıca güzel böyle bir çalışmaya herkes destek verse güzel şeyler ortaya çıkacaktır eminim.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj 2fast4u » 05 Şub 2011, 17:17

orjınal cok guzel cok farklı bır saat gule gule kullanın.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj mlm » 05 Şub 2011, 17:42

Gürçağlar yeni saatiniz hayırlı olsun, inceleme ve kıymetli bilgiler için teşekkürler hocam.. Saat çok güzel görünüyor, iyi günlerde kullanın..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Re: Sturmanskie Kronograf Kısa Bir İnceleme ve Tarihçe

Mesaj Bond » 05 Şub 2011, 19:28

Değerli bilgiler ve akıcı anlatım için teşekkürler. Zevkle okudum. İyi günlerde kullanın :champ: Tanklı fotoğraf çok hoş görünüyor. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj nickynick » 05 Şub 2011, 20:31

Hocam aydınlatıcı inceleme için teşekkürler, gerçekten çok hoş bir saat. Özellikle gri kadrana bayıldım :thumbup:
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj gurcaglar » 05 Şub 2011, 22:45

NickyNick, Bond, mlm,

Nazik yorumlarınız için çok çok teşekkürler. Bu saati bir kullanıcı olarak kronograf seven herkese şiddetle tavsiye ederim, elbette "ben otomatik kronograftan başka kronograf kullanmam" diyenlere saygı duyarak. Gri kadran gerçekten çok latif, hele bir de gri Varşova Paktı ahhh pardon Nato kayışı ile çok uyumlu olduğunu düşünüyorum. Bond, o tank çok şeker gerçekten ham ve demonte olarak aldım birleştirip boyadım, 1943 ISU 152 "animal killer" olarak bilinen Sovyetlerin II.Dünya Savaşı'nda Nazilerin Elephant ve Panzer'leri darma duman eden en büyük tankı, yanındaki askerler de piyadeler :)))) Aslında güzel bir MIG 25 bu saatin yanına yakışır hatta yaraşırdı....Bu konuyla ilgili daha doğrusu pilot saatleriyle ilgili çok hos karşılaştırmalı bir yazı okumuştum geçenlerde, onu da bulup buraya göndereceğim.
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

ÖncekiSonraki

Dön TSF Rus Saatleri - Russian Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 25 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners