TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sturmanskie Kronograf Kısa Bir İnceleme ve Tarihçe

Rus Saatleri Hakkında Bilgilere Ulaşabileceğiniz Bölüm

Re: Sturmanskie Kronograf Kısa Bir İnceleme ve Tarihçe

Mesaj gurcaglar » 10 Şub 2011, 21:59

modern60,

Venüsler konusunda çok teşekkür ederim. Strela'nın kadran tasarımına da hayranım ben de, ben siyah kadranı daha çok severim. gagrin ve c.demiray çok teşekkürler iyi dilekleriniz için. mrhero, replika kelimesinin yanlış olduğuna inanıyorum, çünkü replikanın manası orijinali hala yapılmakta olduğu halde onu taklit eden ve onun özelliklerine görüntüde sahip olandır, bu nedenle Rus saatleri Sovyet dönemi saatlerinin replikası değil reissue'sudur yani tıpkı yapımıdır, elbette üretimi daha devam eden sürekliliği sabit kalarak, modeller tıpkı yapımın da üzerinde bir devamlılığa sahiptir, mesela Vostoklar. Güzellik, işlevsellik, sağlamlık, dakiklik , satınalınabilirlik ve herşeyden önemlisi tarihi arkaplanı olan bu saatlere sahip olmak standart İsviçre kalibrelerinin farklı markalar altında bitmeyen bir "senfoni" halinde bir temcit pilavı tadındaki görüntülerine neden tercih edilmez anlamıyorum.
Tüm değerli üyelere iyi dileklerimi sunarım, hoşçakalınız,

A.G.

P.S.
Muhtemelen son gönderimin son linki olarak iki tane video ekliyorum, merak edenler için bu mekanizmaların Volmax şirketinde yeniden temizliğinin nasıl yapılarak kasalandığını ve Denisov saatlerinin asamblajını ele almakta bu videolar. Her iki videoda da yer alan mekanizmalar Maktime (Poljot'un yeni sahibi) tarafında üretilmektedir.
http://www.youtube.com/watch?v=HnKAy_plqCU
http://www.youtube.com/watch?v=z_UlidQhzZs&feature=related
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj Kaans » 11 Şub 2011, 00:10

İyi akşamlar arkadaşlar...

Evet tabiri yerindeyse iyice coştum ben...

Daha Orient light powered 4000 elime bile ulaşmadan ve o güzelim çeliğini bileğimde hissetmeden 2. otomatik saatimin siparişini biraz önce verdim.

Resim

İnternet üzerinden yaptığım araştırmalarımda bu saat hakkında sadece iyi şeyler okudum ve ona sahip olmanın dayanılmaz çekiciliği ruhumu sardı. Özelliklerini öğrenmek isteyen arkadaşlar için linkini veriyorum.
http://www.poljot24.de/en/pd630221212.htm?categoryId=7

Yeni saatlerde buluşmak üzere...
Hayata nicelik değil, pozitif nitelik kattığımızda yaşadığımız zaman değerlenir...
Kullanıcı avatarı
Kaans

Mesaj Modern60 » 11 Şub 2011, 02:43

Replika kelimesi doğru kullanılmıştır. Önceden üretilmiş ve bitmiş olup uzun bir süre sonra tekrarlanan modeller için replika kelimesi kullanılmaktadır. Diğer saatlere ki, var olan modelin aynısı olarak kopyalanırlar İmitasyon yani tam tabiriyle SAHTE denir. Kaans bu ne ilk ne de son rus olmasın?? O kadar güzel modeller ve fiyatları var ki normaldir.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj gurcaglar » 11 Şub 2011, 11:56

modern60 yazdı:Replika kelimesi doğru kullanılmıştır. Önceden üretilmiş ve bitmiş olup uzun bir süre sonra tekrarlanan modeller için replika kelimesi kullanılmaktadır. Diğer saatlere ki, var olan modelin aynısı olarak kopyalanırlar İmitasyon yani tam tabiriyle SAHTE denir. Kaans bu ne ilk ne de son rus olmasın?? O kadar güzel modeller ve fiyatları var ki normaldir.

"Replicas have often been used illegally for forgery, counterfeits, fakes especially of money and coins, but also commercial merchandise such as designer label clothing, luxury bags and accessories, and luxury watches. In arts or historic cars, the term "replica" is used for a non-original recreation, sometimes hiding its real identity."
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj mrhero » 11 Şub 2011, 12:17

gurcaglar yazdı:
modern60 yazdı:Replika kelimesi doğru kullanılmıştır. Önceden üretilmiş ve bitmiş olup uzun bir süre sonra tekrarlanan modeller için replika kelimesi kullanılmaktadır. Diğer saatlere ki, var olan modelin aynısı olarak kopyalanırlar İmitasyon yani tam tabiriyle SAHTE denir. Kaans bu ne ilk ne de son rus olmasın?? O kadar güzel modeller ve fiyatları var ki normaldir.

"Replicas have often been used illegally for forgery, counterfeits, fakes especially of money and coins, but also commercial merchandise such as designer label clothing, luxury bags and accessories, and luxury watches. In arts or historic cars, the term "replica" is used for a non-original recreation, sometimes hiding its real identity."

Merhaba, Benim kullanım şeklim modern60 'ın dediği şekildeydi. Şu anda replika kelimesinin sayın gürçağların yazdığı şekilde kullanıldığını biliyorum ama benimde bildiğim doğru kullanımı modern60'ın yazdığıdır. Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
mrhero

Mesaj gagarin » 11 Şub 2011, 15:42

Kaans yazdı:İyi akşamlar arkadaşlar...

Evet tabiri yerindeyse iyice coştum ben...

Daha Orient light powered 4000 elime bile ulaşmadan ve o güzelim çeliğini bileğimde hissetmeden 2. otomatik saatimin siparişini biraz önce verdim.

Resim

İnternet üzerinden yaptığım araştırmalarımda bu saat hakkında sadece iyi şeyler okudum ve ona sahip olmanın dayanılmaz çekiciliği ruhumu sardı. Özelliklerini öğrenmek isteyen arkadaşlar için linkini veriyorum.
http://www.poljot24.de/en/pd630221212.htm?categoryId=7

Yeni saatlerde buluşmak üzere...

Çok güzel bir saat seçmişsiniz. Bende de bu saatin kurmalı olanı var.
Resim

Uploaded with ImageShack.us
Gayet güzel görünümü olan kullanışlı bir saat. Şimdiden güle güle kullanın... :champ:
Kullanıcı avatarı
gagarin

Mesaj gurcaglar » 11 Şub 2011, 16:17

mrhero yazdı:
gurcaglar yazdı:

Merhaba, Benim kullanım şeklim modern60 'ın dediği şekildeydi. Şu anda replika kelimesinin sayın gürçağların yazdığı şekilde kullanıldığını biliyorum ama benimde bildiğim doğru kullanımı modern60'ın yazdığıdır. Teşekkürler.

Doğru kullanımdan neyi kast ettiğinizi anlamadım. Yukarıdaki paragraf wikipedia'dan alınmıştır ve replikanın günümüzde taklit anlamına da geldiğini okuyucuya açıklayan bir metindir. imitation ise bir eylemi, bir oluşu, bir davrınışı öğrenmek maksadıyla onu taklit etme anlamına sahiptir. sahte ise fake, artificial, counterfeited ,forged gibi kelimelerle açıklanır. İyi günler diklerimle,
A.G.
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj Modern60 » 12 Şub 2011, 02:19

Replique yada Replica fransızcadan gelir ve tekrar manasındadır. Ama gerçek tekrar. Imıtation ise, bir şeyin sahtesidir yani birebir kopyası ama sahte olarak. Issue da medya ürünlerinde kullanılan bir kopya deyimidir. Ama dedim ya nasıl anlar yada kullanırsanız sizin bileceğiniz iş. Yalnız bu makaleyi nereden aldınızsa ya çevirilerde yada makalenin özünde bir hata olmalı. Fake ingilizce de yanıltmak, şaşırtmak manasındadır ve sahte de denebilir. Artificial yapaydır ama sahte değil. Forged ise, kalıpsal tekrarlamak demektir. Yani bir kalıptan peş peşe sayılarda basmaktır. Yani o da sahte değildir. Her kelime ingilizce yada fransızca da aynı gözüken ama aslında farklın olan kelimelere karşılık gelir. Artisanal yani sanat-zanaat eserleri ürünlerindeki eskilerin tekrarlanması replikadır. Herhangi bir polemik için açıklamadım.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

Dön TSF Rus Saatleri - Russian Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners