TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sturmanskie Kronograf Kısa Bir İnceleme ve Tarihçe

Rus Saatleri Hakkında Bilgilere Ulaşabileceğiniz Bölüm

Re: Sturmanskie Kronograf Kısa Bir İnceleme ve Tarihçe

Mesaj Kaans » 08 Şub 2011, 01:23

Gürçağlar hocam... verdiğiniz bilgiler harika, çok teşekkür ederim. Edinmek istesek internet üzerinden orijinalliğini test edebilmek için verebileceğiniz püf noktaları var mıdır acaba ? Ya da güvenilir bir internet sitesi tavsiye edebilir misiniz ? Teşekkür ederim şimdiden...
Hayata nicelik değil, pozitif nitelik kattığımızda yaşadığımız zaman değerlenir...
Kullanıcı avatarı
Kaans

Mesaj Modern60 » 08 Şub 2011, 03:52

Ebauches SA, 1917 de Eterna tarafından kurulmuş ve 21 de Landerun ile bir anlaşma üzerine kronograf makineleri ısmarlamıştır. Ama Landerun u almamıştır. Çünkü zaten kendisi de düz mekanik saatler üretmekteydi. Makalede tarihler biraz yanlış gibime geldi. Çünkü Landerun ticari olarak ilk kalibresi olan 47 yi 33 yılında piyasaya sundu. Eterna o sirada Valjoux ile alışveriş yapmaya başlamıştı. Bu yüzden de Landerun 47,48 ve 51 leri DS e satmıştı. Ama benim de yanılma ihtimaline karşılık bir daha inceleyeceğim. Swatch ise 1980 yılında Eterna krizde iken, marka hariç ETA yı satın aldı. Bu bilgileri tazelemek açısından da çok iyi oluyor gürçağlar, teşekkür ederim. Kullanmaya kullanmaya unutulan şeyler.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj gurcaglar » 08 Şub 2011, 10:31

Kaans yazdı:Gürçağlar hocam... verdiğiniz bilgiler harika, çok teşekkür ederim. Edinmek istesek internet üzerinden orijinalliğini test edebilmek için verebileceğiniz püf noktaları var mıdır acaba ? Ya da güvenilir bir internet sitesi tavsiye edebilir misiniz ? Teşekkür ederim şimdiden...

Sevgili Kaans,

Rica ederim. Ben de online satış yapan yetkili satıcısından aldım, %100 güvenli ve 2 yıl garantilidir.
Bu da sitesi:
http://www.poljot24.de/en/index.html
İyi gezinmeler ve alışverişler,

A.G.
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj Modern60 » 08 Şub 2011, 13:55

7733 aslında Venüs 188 in benzeri olmalı. Venus Cal 175 yazıp google da arama yapınca orada bu bilgiler vardı. Hatta bir makalede yanyana karşılaştırmaları vardı.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj gurcaglar » 08 Şub 2011, 18:30

modern60 yazdı:7733 aslında Venüs 188 in benzeri olmalı. Venus Cal 175 yazıp google da arama yapınca orada bu bilgiler vardı. Hatta bir makalede yanyana karşılaştırmaları vardı.

Kesinlikle katılıyorum, Landeron yerine Venüs 188 olmalı, her halükarda aynı ailenin-şirket bağlamında- içinden çıkma mekanizmalar.
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj Modern60 » 08 Şub 2011, 20:05

Adresi de ziyaret ettim çok güzel Puljotlar var ben de hayranım. Özellikle de klasik modellerine. Teşekkrürler. Bir arkadaşıma özel olarak rusyadan bir tane gelmişti 3317(aslında 3017 olacak yanlış hatırlamışım) kalibre yıllarca kullandı hiç bir sorun yaşamamıştı. Bence dayanıklı ve bu fiyatlar çok iyi saatler. İşlemeli makineli olanları da çok ucuz. 1500 euroya ciddi bir krono üstelik takvimli. Tissot fiyatına hemen hemen.
En son Modern60 tarafından 08 Şub 2011, 20:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 08 Şub 2011, 20:32

Sevgili gürçağlar işte bu linklediğim sayfada alttaki saate hayrandım. Düşüncem doğru bu kalibre 3017 imiş ki Venüs 188 olarak geçiyor. 7733 ile ne kadar benzer görebilirsin. Bir önceki mesajımda 3317 yazmışım bu kadar sene sonra normaldir herhalde. Kusura bakma. SCHALTRADCHRONOGRAPH.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj gurcaglar » 09 Şub 2011, 13:18

modern60 yazdı:Sevgili gürçağlar işte bu linklediğim sayfada alttaki saate hayrandım. Düşüncem doğru bu kalibre 3017 imiş ki Venüs 188 olarak geçiyor. 7733 ile ne kadar benzer görebilirsin. Bir önceki mesajımda 3317 yazmışım bu kadar sene sonra normaldir herhalde. Kusura bakma. SCHALTRADCHRONOGRAPH.

Çok benzer haklısınız. 3017 fakat sonra 7733'ün üretim hattını aldıktan sonra 3017'yi bir yana bırakıyorlar,ve 3133'ü ve türevlerini üretmeye başlıyorlar. 3017 Strela'lara ilkin konuluyor. Sizin linkinizi açamadım, ben de bir fotoğrafını ekledim.
Selamlar,
A.G.
Resim
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

ÖncekiSonraki

Dön TSF Rus Saatleri - Russian Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 12 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners