TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatlerimiz: Toplu Aile Fotoğrafı

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: Saatlerimiz: Toplu Aile Fotoğrafı

Mesaj SalihY » 01 Mar 2013, 02:34

cehaletimi maruz gör, horoloji nedir? :)
Kullanıcı avatarı
SalihY

Mesaj Thevenin » 01 Mar 2013, 02:38

Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj SalihY » 01 Mar 2013, 02:40

:thumbup: :champ:
Kullanıcı avatarı
SalihY

Mesaj SalihY » 03 Mar 2013, 05:19

arkadaşlar, sene sonuna kadar ki zaman dilimi için kendime 2 kesin, 1 de alternatifli hedefler belirledim, kutuyu doldurmak adına, umarım olur :champ:

ilki, söylediğim gibi Rolex Ym2 çelik altın. 1-2 hafta içerisinde almaya niyetliyim.
Resim

ikincisi, Richard Mille. Ağustos - Eylül gibi almayı planlıyorum, bunun için henüz model olarak kesin bir karar vermedim, ama şu an RM 037'ye yakınım, tabii gerçekte de görmek lazım.
Resim

30, 010, 011 ve 016 serileride hiç fena değil. Ama dediğim gibi kolda denemek lazım bulabildiğini. Bir iki beğendiğim fotoğraf koyuyorum

RM010
Resim

RM 011 America 5

Resim

diğer saat içinse oldukça aday var aslında. Bu iki saatten biri için aradığım kesin özellik lacivert kadranlı olması, hatta belki lacivert kayış. Bu grupta bir kaç saat var, fiyatları ve kategorileri birbirinden oldukça alakasız tabi ama random seçtim.

Burada ilk favorim AP Jumbo Extra-Thin, gerçekten çok beğeniyorum. Şıklığı sadeliğinden geliyor.

Resim

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Chrono Pride of Argentina, oldukça şık. 100 limitliymiş, bulunabilir mi şüpheli.

Resim

Tabii ki bu kategorinin olmazsa olmazı iki model :)

Patek Philippe 5960p, bu 41mm boyutuyla günlük kullanıma da uygun bir Patek bence.

Resim

Patek Philippe 5140p, bu biraz ufak kalıyor 37,2 mm boyutuyla, şahsen kot-ceket gibi bir kombinasyonla takmak istiyorum mavi saati ama tabi değişikte durabilir, kolda denemek lazım.

Resim

ve bu kategoride son olarak IWC Portugese Perpetual Calendar var.

Resim

Yorumlarınızı, eklemelerinizi bekliyorum :champ: :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SalihY

Mesaj Wipeoutx » 03 Mar 2013, 10:27

IWC Portugese Perpetual Calendar :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Wipeoutx

Mesaj drk » 03 Mar 2013, 10:28

Ben olsam;

YM2 için yorum yok, siz bu kadar ısrar edince bize laf düşmez ;), Richard Mille içim RM11 markanın karakterini en çok yansıtan, hesaplı modellerden biri bence.

Gelelim mavi kadrana :) AP Jumbo, benim için rakipsiz olsa da Patek 5711'e de mutlaka bakmanızı tavsiye ederim.

Resim

Eski limitli ROO'ların bu kadar fazla sayı ve çeşitte olmasının bir hata olduğunu AP'nin kendisi dahi kabul etmişken tutup üretimi bitmiş bir modeli bulmaya çalışmak ve liste fiyatından fazla para ödeme bana epey gereksiz geliyor ;) Pride of Argentina için de durum benim için bahsettiğimle aynı.

5960P'ye bir lafım yok ama 5550P gibi özel bir saate sahipken 5140P'ye bence hiç gerek yok. Bunca AP, PP, RM arasında IWC de ne bileyim :? :D

Benim önerim F.P. Journe Chronomètre Bleu, 39mm tantalum kasa :thumbup:
http://www.fpjourne.com/eu/collections-en-sv-cbleu-1.html

Resim
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj SalihY » 04 Mar 2013, 16:09

YM2 için de yorum yapın, lütfen :) Mesela Zenit mekanizmalı bir Daytona daha mı iyi olur onun yerine sizce?

Patek 5711 ve muadilleri benim koluma günlük saat için küçük kalıyor. Jean-gömlek, jean-tshirt gibi kombinasyonlarla takmayı düşünüyorum şahsen, o kadar küçük saat pek güzel durmaz spor giyimde benim fikrime göre.

Richard Mille RM11 serisi gerçekten diğer modellere göre fiyat olarak daha uygun ve fıçı kasa modelleriyle daha karakteristik, uzaktan baktığın zaman bile RM olduğu anlaşılabilir bir model, ki bu 2 tane çok önemli artı demek.

Pride of Argentina için biraz araştırdım ve haklı olduğunuzu gördüm ve vazgeçtim zaten :)

5140p'de şu fotoğraf (yukarıda tarif ettiğim gibi bir kombo) beni çok cezbetti şahsen, ama bu da küçük bir kasa, fotoğrafta o kadar küçük gözükmemesine rağmen, canlı şekilde kolda görmek lazım.
Resim

FP Journe'de oldukça başarılı, liste fiyatı hakkında bilginiz var mı?

Salih

Drk yazdı:Ben olsam;

YM2 için yorum yok, siz bu kadar ısrar edince bize laf düşmez ;), Richard Mille içim RM11 markanın karakterini en çok yansıtan, hesaplı modellerden biri bence.

Gelelim mavi kadrana :) AP Jumbo, benim için rakipsiz olsa da Patek 5711'e de mutlaka bakmanızı tavsiye ederim.

Resim

Eski limitli ROO'ların bu kadar fazla sayı ve çeşitte olmasının bir hata olduğunu AP'nin kendisi dahi kabul etmişken tutup üretimi bitmiş bir modeli bulmaya çalışmak ve liste fiyatından fazla para ödeme bana epey gereksiz geliyor ;) Pride of Argentina için de durum benim için bahsettiğimle aynı.

5960P'ye bir lafım yok ama 5550P gibi özel bir saate sahipken 5140P'ye bence hiç gerek yok. Bunca AP, PP, RM arasında IWC de ne bileyim :? :D

Benim önerim F.P. Journe Chronomètre Bleu, 39mm tantalum kasa :thumbup:
http://www.fpjourne.com/eu/collections-en-sv-cbleu-1.html

Resim
Kullanıcı avatarı
SalihY

Re: Ynt: Saatlerimiz: Toplu Aile Fotoğrafı

Mesaj drk » 04 Mar 2013, 18:46

YM2 gösterişli ve dikkat çeken bir rolex, özellikle bol renkli tasarımı ve boyutları sayesinde bu durumu iyice pekistiriyor. Oldukça gereksiz bir komplikasyonu bünyesinde barındırdığından fiyatı yüksek, aynı miktar karşılığı parasini daha çok hak eden saatler bulmak mümkün bence. Mesela celik-platin yacht-master veya tt hatta yg gmt-master2 çok daha alınası bana göre ;)

Zenith, Paul newman vs. Daytona versiyonlarına para ve onları bulmaya zaman harcamak bana gerçekten gereksiz geliyor. Babadan dededen kalırsa harika, hem değerli hem de hatıra. 2.el saat arıyoruz, kullanılmış ve yıpranmış, çoğu kez içi defalarca açılmış modellere tutup sıfır liste fiyatının üstünde para veriyoruz, olacak is değil :) Tabi bu durum benim için geçerli, markanın fanatikleri ve koleksiyonerler için bu saatler çok değerli. Peki bu değeri belirleyen nedir? Paul Newman dedem olsaydı işler degisirdi ama uretildikleri yıllarda yüzüne dahi bakilmamis, aylarca vitrinlerde beklemis, en sonunda büyük indirimlerle güçlükle satılan bir model ve günümüzde bir yığınla para isteniyor :D Popüler kultur etkileri :) Tam olarak aynı olmasa da Zenith Daytona için de aynı dusuncelerim. Şu anda daha ucuza kullanılmamış ve içinde daha üstün bir mekanizması barındıran bir Daytona alabilecekken neden Zenith? ;)

Ap Jumbo da, Nautilus dan çok farklı değil boyut olarak, büyük istiyorsanız 15400u denemelisiniz mutlaka. Bu arada 5980 boyut olarak 5711den büyük, kronografli olduğu için fiyat yüksek ancak daha spor bir tasarıma sahip bence. Richard Mille için sizinle tamamen aynı fikrim :thumbup:

Fp journenin liste fiyatı 22800usd, hatri sayılır bir indirim alınabilir sanırım.
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 62 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners