TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Nisan 2025 Bilek Güreşleri / Daily Wrist Check

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: TSF Nisan 2020 Bilek Güreşleri / Daily Wrist Check

Mesaj vysaknc » 13 Nis 2020, 18:58

Ankthas yazdı:Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim, daha iyileri sizlerin olsun :champ: Malum MM200 forumda bu aralar baya popüler o yüzden kutu açılışı ya da inceleme yapmaya gerek görmedim ama kısa da olsa görüşlerimi yazayım almayı düşünenler olursa belki yardımı dokunur:

- İlk olarak saat gerçekten de kağıt üstündeki boyutlarına hiç benzemiyor, nasıl SKX 42mm gibi durmuyorsa bilekte bu da 44mm gibi değil, 17cm gibi ortalama bir bilekte bile sırıtmıyor, taşmıyor. Ayrıca ağırlık olarak da hiç yormuyor ama bilekte varlığını hissettiriyor.

- Diashield ilk kez tecrübe ediyorum, çeliğe çok hoş hafif bir grimsi renk katmış, çizilmezliği için şimdilik bir şey diyemeyeceğim bendeki çok az kullanılmış kılcal çizik bile yok.

- Bileziği hem rahat ve kaliteli hissettiriyor hem de ben çok şık buluyorum, üstten bakınca brushed yandan bakınca polished kısımlar göze çarpıyor, harika bir tarzı var ayrıca kasayla birleşen kısımları da çok iyi oturtulmuş, normalde seikolarda ufak bir boşluk kalır sağda ya da solda bunda o yok gibi neredeyse.

- Bezel aşırı tok ve kalite hissiyatını yansıtıyor. Bezel insert seramik değil muhtemelen alüminyum üzeri pvd kaplama çünkü daha önce kullandığım Ananta'nın bezeline çok benziyor.

- Genel olarak tasarımı çok hoşuma gidiyor, piyasadaki en "dressy" diverlardan biri olmakla birlikte tool watch olarak da çok başarılı.

- Son olarak kasanın yanlarına zaratsu polishing uygulanmış, ben ilk kez tecrübe ediyorum cidden bambaşka bir boyut polishingde. İnsanı Grand Seiko almaya yönlendiriyor :twisted:

Negatif kısımlarına gelirsem:

- Mekanizma 6r15, 70 saat güç rezervli yeni 6r35 mekanizma olmasını tabi ki tercih edebilirdim ama 50 saat de gayet yeterli. Tahminim bu sene birkaç ufak rötuş ve renk seçenekleriyle birlikte yeni mekanizma upgrade'i gelecektir bu modele.

- Kol seti en sevmediğim setlerden biriydi Seiko'daki, yine de kolda görünce sanırım gözüm alışmaya başladı o kadar kötü gelmiyor şu an. Yine de bir mm300 handseti gelse efsane olurmuş. Belki o da önümüzdeki zamanlarda upgrade olabilir.

- Boyutlar yine de ikişer milim daha az olabilirdi her yerden, daha konforlu bir saat olurdu birçok bilek için.

- Bezel her ne kadar kaliteli ve tok olsa da cidden çok sert döndürmesi. Ben diverımın bezelini sıkıldıkça döndürmeyi severim bunda pek kolay olmuyor, stres çarkı gibi döndürmeliyim arada. Kardeşim bunu zaten dalış için kullanan yok şunu kolay döndürülür yapın lütfen teşekkürler.

Resim
Hayırlı olsun tebrik ederim.Deniz bey nasıl skx ile karşılaştırılınca ayrı bir kalite hissiyatı oluşuyormu? birde bu modellerin tepeleri biraz eğreti duruyor,62 mas orta tepe daha dengeli gibi..

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
En son vysaknc tarafından 13 Nis 2020, 19:25 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Hırs sebebi hasarettir..
Kullanıcı avatarı
vysaknc

Mesaj BlueMarlin » 13 Nis 2020, 19:16

Ankthas yazdı:Çook uzun bir aradan sonra new watch alert:

Resim
Resim
Resim
Tebrikler güzel günlerde kullanın.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
BlueMarlin

Mesaj tolkhan » 13 Nis 2020, 19:32

hozburun yazdı:Selamlar... Tüm paylaşımlara :champ:Resim

LYA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Of of[emoji108]Resim

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
tolkhan

Mesaj tolkhan » 13 Nis 2020, 19:45

Ankthas yazdı:Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim, daha iyileri sizlerin olsun :champ: Malum MM200 forumda bu aralar baya popüler o yüzden kutu açılışı ya da inceleme yapmaya gerek görmedim ama kısa da olsa görüşlerimi yazayım almayı düşünenler olursa belki yardımı dokunur:

- İlk olarak saat gerçekten de kağıt üstündeki boyutlarına hiç benzemiyor, nasıl SKX 42mm gibi durmuyorsa bilekte bu da 44mm gibi değil, 17cm gibi ortalama bir bilekte bile sırıtmıyor, taşmıyor. Ayrıca ağırlık olarak da hiç yormuyor ama bilekte varlığını hissettiriyor.

- Diashield ilk kez tecrübe ediyorum, çeliğe çok hoş hafif bir grimsi renk katmış, çizilmezliği için şimdilik bir şey diyemeyeceğim bendeki çok az kullanılmış kılcal çizik bile yok.

- Bileziği hem rahat ve kaliteli hissettiriyor hem de ben çok şık buluyorum, üstten bakınca brushed yandan bakınca polished kısımlar göze çarpıyor, harika bir tarzı var ayrıca kasayla birleşen kısımları da çok iyi oturtulmuş, normalde seikolarda ufak bir boşluk kalır sağda ya da solda bunda o yok gibi neredeyse.

- Bezel aşırı tok ve kalite hissiyatını yansıtıyor. Bezel insert seramik değil muhtemelen alüminyum üzeri pvd kaplama çünkü daha önce kullandığım Ananta'nın bezeline çok benziyor.

- Genel olarak tasarımı çok hoşuma gidiyor, piyasadaki en "dressy" diverlardan biri olmakla birlikte tool watch olarak da çok başarılı.

- Son olarak kasanın yanlarına zaratsu polishing uygulanmış, ben ilk kez tecrübe ediyorum cidden bambaşka bir boyut polishingde. İnsanı Grand Seiko almaya yönlendiriyor :twisted:

Negatif kısımlarına gelirsem:

- Mekanizma 6r15, 70 saat güç rezervli yeni 6r35 mekanizma olmasını tabi ki tercih edebilirdim ama 50 saat de gayet yeterli. Tahminim bu sene birkaç ufak rötuş ve renk seçenekleriyle birlikte yeni mekanizma upgrade'i gelecektir bu modele.

- Kol seti en sevmediğim setlerden biriydi Seiko'daki, yine de kolda görünce sanırım gözüm alışmaya başladı o kadar kötü gelmiyor şu an. Yine de bir mm300 handseti gelse efsane olurmuş. Belki o da önümüzdeki zamanlarda upgrade olabilir.

- Boyutlar yine de ikişer milim daha az olabilirdi her yerden, daha konforlu bir saat olurdu birçok bilek için.

- Bezel her ne kadar kaliteli ve tok olsa da cidden çok sert döndürmesi. Ben diverımın bezelini sıkıldıkça döndürmeyi severim bunda pek kolay olmuyor, stres çarkı gibi döndürmeliyim arada. Kardeşim bunu zaten dalış için kullanan yok şunu kolay döndürülür yapın lütfen teşekkürler.

Resim
Güzel bir inceleme olmuş Deniz Bey, duygularıma tercüman olmuşsunuz. Kolları giderek beğenmenize de sevindim, bana güzel geliyorlardı çünkü. Indislerde mm300 esintileri olunca kollarda da başka marinemasterlardan esinlenilmiş, bir mm300 kopyası yapmayalım, denilmiş gibime geliyor.

Kullanıcı avatarı
tolkhan

Mesaj Ankthas » 13 Nis 2020, 19:48

tolkhan yazdı:Güzel bir inceleme olmuş Deniz Bey, duygularıma tercüman olmuşsunuz. Kolları giderek beğenmenize de sevindim, bana güzel geliyorlardı çünkü. Indislerde mm300 esintileri olunca kollarda da başka marinemasterlardan esinlenilmiş, bir mm300 kopyası yapmayalım, denilmiş gibime geliyor.

Evet bence de gittikçe sevicem kesin :champ:

vysaknc yazdı:Hayırlı olsun tebrik ederim.Deniz bey nasıl skx ile karşılaştırılınca ayrı bir kalite hissiyatı oluşuyormu? birde bu modellerin tepeleri biraz eğreti duruyor,62 mas orta tepe daha dengeli gibi..

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tepenin konumu kişisel tercih, beni hiçbir zaman rahatsız etmemiştir saat 4 konumundaki tepe, ayrıca genelde saatlerde tepe korumalığını pek sevmiyorum, bu yüzden Tudor bb58 en sevdiğim diverlardan biridir. SKX'ten sonra Doğan slx'ten inip Mercedes C200'e binmiş gibi oldum. Bu arada daha önce samuray da kullanmıştım ama o da yakınından geçemez bence mm200'ün.

Yanlış anlaşılmasın SKX'i çok seviyorum, SKX sevgisi ne mekanizma, ne işçilik, ne de malzeme kalitesi sevgisidir, o başka bir sevgidir işte adı konulamaz :lol: Bütçem elverirdiği sürece satmayı istemiyorum, ama belli de olmaz şu an zor zamanlardan geçiyoruz.
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj Eskimemur » 13 Nis 2020, 20:10

Yeni saatler hayırlı olsun :champ:

Resim
Kullanıcı avatarı
Eskimemur

Mesaj tt59 » 13 Nis 2020, 20:23

Ankthas yazdı:Çook uzun bir aradan sonra new watch alert:

Resim
Resim
Resim

Deniz hocam hayırlı olsun güzel zamanlarınıza eşlik etsin :thumbup:
Kullanıcı avatarı
tt59

Mesaj alperbaykara » 13 Nis 2020, 21:14

O halde bir new watch alert'de benden gelsin.
Bi maşallahınızı alırım :)

Resim
Zaman öldürmek en pahalı harcamadır
*Balzac

Instagram: @b.a.y.k.a.r.a @casebackstories
Kullanıcı avatarı
alperbaykara

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: recklesstr, ylmaz94 ve 106 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners