Thevenin
altanos
Bvlgari Diagono Professional Chronograph benim de çok beğendiğim bir modeldir.. 40mm.'lik boyutu ve kontrast kadran seçenekleri ile hala son derece modern duran şık bir kronograftır..
Fotoğrafını paylaştığın model bildiğim kadarıyla artık üretilmiyor ancak ikinci el örneklere gayet uygun fiyatlara rastlamak mümkün..
İkinci el Bvlgari alırken dikkat etmek gereken birkaç done var tabii;
- Saatin kollarında kullanılan lumi bir süre sonra toz benzeri partiküller halinde dökülüp kolların üzerine yapışıyor ve kolların oksitlenmiş gibi görünmesine neden oluyor.. Kolları temizlemek çözüm gibi görünse detavsiye etmem zira sökerken kolları zedeleme ihtimali çok yüksek.. Orijinal kol seti ise TR'de Sponza Yetkili Servis'ten veya ebay'den temin edilebilir.. Fiyatları da 150,00 CHF civarıydı diye hatırlıyorum..
- Özellikle bu modelde AR kaplama camın dışında da mevcut.. Saatin yaşı ve bugüne kadar geçen zamandaki kullanım titizliği ile orantılı olarak oldukça deforme AR kaplamaya sahip camlara rastlamak mümkün.. Çözüm olarak dış kaplama tamamen temizletilebilir veya yeni cam takılabilir..
- Tüm Bvlgari modelleri için polisaj gerçek anlamda katliam.. Sponza'nın servis verdiği saatler de dahil olmak üzere düzgün polisaj görmüş Bvlgari'ye hiç rastlamadım, rastlayacağımı da zannetmiyorum.. Özellikle bilezik polisaj gördüğü anda tanınmayacak hale geliyor.. Kasa ve bezel de ha keza asla ellenmemesi gereken diğer parçalar..
- Kilitli tepeli Bvlgari modellerinde tepenin üzerine kilitlendiği tube tabir ettiğimiz parça ve tepe tiji çok ince.. Uzun ve/veya özensiz kullanım sonucu bu iki parça aşınıyor ve tepe gevşetildiğinde dönme hareketini tam daire değil eliptik bir şekilde yapıyor.. Daha uzun vadede kilitlenmeyen tepe, su alan saat benzeri sorunlar olası..
Günümüzde pek çok lüks markanın içinde, özellikle "mücevher markası" imajı ile Cartier'le aynı kaderi paylaşan Bvlgari bence hala çok özel bir marka..

Özetle tavsiye ederim..