TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var? / Daily Wrist Shot Arşiv

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var? Daily Wristshot

Mesaj karaelci » 18 Ara 2011, 23:17

Resim
Resim

Merhaba,

Büyükbaba yadigarı Serkisof. TCDD için üretilmiş. Ahım şahım bi saat değil ama hatırası var. Geceleri kurup yastığımın yanına koyar öyle uyurdum. Bir gece elem bir "fazla kurma" kazası neticesinde dağıttım. Akrep hala içinde duruyor. Birkaç replica saati parçalarına ayırıp tekrar çalıştırabilmişliğim vardır. Bunu da toplardım belki ama yapmadım. Eve giren hırsız 6 tane saatimi çalıp, sağolsun birtek bunu bırakmış. O da kırık olduğundan belki de, çünkü aldığı saatlerin içinde 5 lira etmeyecek mekanik replicalar vardı. Hırsızdan sonra saat hobimden soğudum, bu garibim de kenarda duruyordu. Konuyu görünce fotoğraflarını çekip paylaşayım istedim. Bu saatle işe gittiğim günleri biliyorum. :) Neticede kordonlu yada köstekli, saat bir nevi aksesuarımız...

İyi forumlar. :thumbup:
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil...
Kullanıcı avatarı
karaelci

Mesaj asymptote » 18 Ara 2011, 23:45

karaelci dokunaklı bir öykü.. Adi bir hırsızın sizi saat zevkinden uzaklaştırmasına izin vermeyin. Çalınan replika saatler için de üzülmeyin bence. Elinizdeki Serkisof çok güzel bir cep saati, teknik ayrıntılarını çok iyi bilmiyorum ama mekanizması çok güzel.. İşinin ehli saat ustalarımız var, bengisaat ile temasa geçerseniz yardımcı olacaktır size, böyle bir hatıranın mutlaka hayata döndürülmesi gerekir.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj mucadeleci » 18 Ara 2011, 23:59

çok güzel bir saat karaelci sakın vazgeçmeyin saat merakınızdan bu saatinde önemli bir arızası yoktur umarım ve kolayca tamir olur. benim dedemde demiryolcuydu televi şefiymiş rahmetli ama saati maalesef bana ulaşmadı bir tane ayakkabı çekeceği kaldı ona bile gözüm gibi bakıyorum heleki bir serkisof kalsaydı..... rus teknolojisinide severim sağlamcıdırlar.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj karaelci » 19 Ara 2011, 00:36

asymptote ve mucadeleci, teşekkür ederim. Yakın zamanda düğünüm olacak o yüzden pek para harcayamıyorum. Ama burdaki fotoğrafları da görünce resmen haset oluyorum :) evlilikten sonra inşallah hem bu saati toparlattırıp, hem de naçizhane bir kolleksiyon yapmak istiyorum. Saati yaptırdığımda da sizinle yeni halini paylaşırım. :thumbup:
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil...
Kullanıcı avatarı
karaelci

Mesaj Clk » 19 Ara 2011, 09:29

DenizKSK yazdı:Das uhr ist sehr schön. Ich auch will eine. :thumbup:
Aber ein taucher. 8-)

DenizKSK, moderasyon geregi editliyorum...

Die Uhr ist sehr schön. Ich will auch eine haben.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj asymptote » 19 Ara 2011, 10:24

Bir hevesle başlamıştım öğrenmeye lakin bu artikeller beni Almanca'dan soğuttu netekim.. :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var? Daily Wristshot

Mesaj atilla4346 » 19 Ara 2011, 10:58

Karaelci, hirsiz sadece saatlerinizi calmis, ama saat aski hepimizin icinde. Burada oldugunuza gore sizin de icinizde, bence onu canli tutun.
Saatiniz cok hos gorunuyor bu arada.

Bugun 67 Chinese Airforce Manual Chronograph Reissue.

Resim
Kullanıcı avatarı
atilla4346

Mesaj DenizKSK » 19 Ara 2011, 11:08

asymptote yazdı:Bir hevesle başlamıştım öğrenmeye lakin bu artikeller beni Almanca'dan soğuttu netekim.. :D

Aynı benim durumum işte.. Ben paldır küldür Almanca'nın belini büküyorum. Birde konuşulanları-yazılanları anlıyorum ama konuşamıyorum. :D
"A Samurai always wears two swords."
Kullanıcı avatarı
DenizKSK

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Cimuanos, Google [Bot], Jugadorian, Kakashi, ogeday ve 79 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners