Muhendis78 yazdı:Razz yazdı:Ben de zamaninda bu Orient'in siyah kadranli versiyonunu degerli dostum Eterna'dan, mekanik saatlere yeni heveslenen kuzenim sakinmadan gonul rahatligiyla kullansin diye almistim..

175,00 TL.'lik fiyatiyla bahsettigim is icin nokta atisi bir secim diye dusunmustum o donem..
Daha once de bahsetmistim, mevzu diver olunca benzerlik kacinilmaz oluyor..
E Muhendis78 dostumuz Homage konusunda oldukca tecrubeli.. Tchino vb gibi muhtelif markalarda paylasimlari olmustu gecmiste..
Kendisinin almayi dusundugu 116619 LB'nin TR liste fiyatinin 44570,00 CHF oldugunu da hesaba katarsak Submariner mevzusuna bu Orient'le baslamak bence gayet yerinde bir hareket olmus

Razz hocam sizin geçmişteki o ilanınızda dahil o kadar çok konu okumuşumdur ki herhalde. Bir de Seiko kayış satmıştınız herhalde o zaman bunun siyahı ile aynı konu içerisinde.
116619 LB almayı düşünmedim hiçbir zaman. Beyaz altın bir Rolex submarinerin fiyatını tahmin etmek çok güç değil. Üst segment swiss saat olarak Panerai 111 dışında Superocean vardı bende, onu da elden çıkarttım. Nasipse yaklaşık 1 senedir hedefimde Milgauss GV var, 2013 içerisinde inşallah. Submarinere de genelde soğuk bakardım ama bu saat ısıttı beni birazcık diyebiliriz

Belki 2014-2015 hedefine girer sub. Ama anca black tabi.. Altına alerjim var zaten

Muhendis78; Doğrudur, o dönem eski bir saatimden kalma 20mm. bir Seiko Diver's Strap de vardı aynı ilanda..
Milgauss GV popülaritesi günden güne artan, farklı bir Rolex.. Bence yerinde bir tercih olur.. Ayrıca en beğendiğim Panerai'lerden olan Pam111'in yanına da çok yakışacağına eminim..
Breitling SOSF'i hatırlıyorum..

Aynı modelin siyah kadranlı versiyonunu bir süre çok severek kullanmıştım lakin -sizin de benim gibi elden çıkartmış olmanıza dayanarak- yeri dolmayacak bir saat de değil diye düşünüyorum.. Hayırlısı olsun diyelim..
116619 LB'nin Rolex'in diğer modellerinden belki en büyük farkı fiyatını çok da direkt yansıtabilen bir saat olmaması.. Bunda elbette en büyük etmen beyaz altının ilk bakışta çeliğe olan optik benzerliği, hemen arkasından gelen neden ise Lacivert kadranlı/bezelli bir Submariner'ın eğer sarı altın değilse ancak beyaz altın olabileceğinin bilinmesi mecburiyeti..

Her iki neden de bu saati almaktan vazgeçirecek mevzular değil.. Kaldı ki aramızda bu tür saatleri maddi gücünü göstermenin alternatif bir yolu olarak takan kişiler olduğuna da hiç ihtimal vermiyorum lakin ben -özellikle Rolex üretimi 18K olduğunda- sarı altın tonunu çok sevdiğimden tercihimi 116618 LB veya LN'den yana kullanırdım..
Homage'ların belki en faydalı özelliklerinden biri esinlendikleri saatin kullanımı hakkında fikir verebiliyor olmaları..
Elbette bahse konu Orient bir Rolex Submariner 116610 hatta 16610 ile optik benzerlikler dışında ortak hiçbir yan barındırmıyor fakat sizi bir Rolex Submariner edinme fikrine ısındırmış olması bile bence verilen fiyatı ziyadesiyle haklı çıkartacak bir gelişme..