TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Güz Gülleri 2024 Kış Güneşleri 2025 / Daily Wristshot

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: TSF Güz Gülleri 2012 Kış Güneşleri 2013 / Daily Wrist Ch

Mesaj asymptote » 07 Oca 2013, 17:16

Çöl rüzgarları.. :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj necati » 07 Oca 2013, 17:35

O fotodan bu yana Serkanı gören yokmuş :lol:
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj razz » 07 Oca 2013, 17:56

Muhendis78 yazdı:
Razz yazdı:Ben de zamaninda bu Orient'in siyah kadranli versiyonunu degerli dostum Eterna'dan, mekanik saatlere yeni heveslenen kuzenim sakinmadan gonul rahatligiyla kullansin diye almistim.. ;) 175,00 TL.'lik fiyatiyla bahsettigim is icin nokta atisi bir secim diye dusunmustum o donem.. :thumbup:

Daha once de bahsetmistim, mevzu diver olunca benzerlik kacinilmaz oluyor..
E Muhendis78 dostumuz Homage konusunda oldukca tecrubeli.. Tchino vb gibi muhtelif markalarda paylasimlari olmustu gecmiste.. :geek:
Kendisinin almayi dusundugu 116619 LB'nin TR liste fiyatinin 44570,00 CHF oldugunu da hesaba katarsak Submariner mevzusuna bu Orient'le baslamak bence gayet yerinde bir hareket olmus :champ:

Razz hocam sizin geçmişteki o ilanınızda dahil o kadar çok konu okumuşumdur ki herhalde. Bir de Seiko kayış satmıştınız herhalde o zaman bunun siyahı ile aynı konu içerisinde.
116619 LB almayı düşünmedim hiçbir zaman. Beyaz altın bir Rolex submarinerin fiyatını tahmin etmek çok güç değil. Üst segment swiss saat olarak Panerai 111 dışında Superocean vardı bende, onu da elden çıkarttım. Nasipse yaklaşık 1 senedir hedefimde Milgauss GV var, 2013 içerisinde inşallah. Submarinere de genelde soğuk bakardım ama bu saat ısıttı beni birazcık diyebiliriz :) Belki 2014-2015 hedefine girer sub. Ama anca black tabi.. Altına alerjim var zaten :lol:

Muhendis78; Doğrudur, o dönem eski bir saatimden kalma 20mm. bir Seiko Diver's Strap de vardı aynı ilanda.. :thumbup:

Milgauss GV popülaritesi günden güne artan, farklı bir Rolex.. Bence yerinde bir tercih olur.. Ayrıca en beğendiğim Panerai'lerden olan Pam111'in yanına da çok yakışacağına eminim.. 8-)
Breitling SOSF'i hatırlıyorum.. :idea: Aynı modelin siyah kadranlı versiyonunu bir süre çok severek kullanmıştım lakin -sizin de benim gibi elden çıkartmış olmanıza dayanarak- yeri dolmayacak bir saat de değil diye düşünüyorum.. Hayırlısı olsun diyelim.. :roll:

116619 LB'nin Rolex'in diğer modellerinden belki en büyük farkı fiyatını çok da direkt yansıtabilen bir saat olmaması.. Bunda elbette en büyük etmen beyaz altının ilk bakışta çeliğe olan optik benzerliği, hemen arkasından gelen neden ise Lacivert kadranlı/bezelli bir Submariner'ın eğer sarı altın değilse ancak beyaz altın olabileceğinin bilinmesi mecburiyeti.. :geek: Her iki neden de bu saati almaktan vazgeçirecek mevzular değil.. Kaldı ki aramızda bu tür saatleri maddi gücünü göstermenin alternatif bir yolu olarak takan kişiler olduğuna da hiç ihtimal vermiyorum lakin ben -özellikle Rolex üretimi 18K olduğunda- sarı altın tonunu çok sevdiğimden tercihimi 116618 LB veya LN'den yana kullanırdım.. 8-)

Homage'ların belki en faydalı özelliklerinden biri esinlendikleri saatin kullanımı hakkında fikir verebiliyor olmaları.. :thumbup:
Elbette bahse konu Orient bir Rolex Submariner 116610 hatta 16610 ile optik benzerlikler dışında ortak hiçbir yan barındırmıyor fakat sizi bir Rolex Submariner edinme fikrine ısındırmış olması bile bence verilen fiyatı ziyadesiyle haklı çıkartacak bir gelişme.. :champ:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj SeRxx » 07 Oca 2013, 18:06

Mücadeleci fon kağıdı değil, fotodan daha ürkütücü bir hava vardı :D :thumbup:
Stark Adana değil, yanlış hatırlamıyorsam Adana depreminden önce Adana'da böyle bir hava varmış :?
Fbolukbaş gitti güzelim manzaralar :D
Necati Abi çamur yağmurundan yeni kendime gelebildim :)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj mucadeleci » 07 Oca 2013, 18:10

Latife ettim tabi ki :) böyle bir havaya hayatımda 2 kez şahit oldum, buna sahra kumu diyorlar. Güneyden gelen hava kütlesinin beraberinde taşıdığı bir toz bulutu diye biliyorum.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj mrbars » 07 Oca 2013, 18:47

libya'da kum fırtınası yaşamıştım.
2 gün yuttuğum kumları döktüm. :D
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj stark » 07 Oca 2013, 18:50

"Serxx Evet depremden önce öyle bi hava olmuş , bi benzerinide ben hatay depremi sırasında görmüstüm 97 falandı sanırm kucuktum :?

birde sen adana da yasıyor diye aklımda yer etmissin paylasımlardan , o yuzden direk adana mı acaba dedim ;)
Kullanıcı avatarı
stark

Mesaj Baran » 07 Oca 2013, 19:07

Resim
Kullanıcı avatarı
Baran

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: doukan1997, Google [Bot], kogan, Wwtr ve 112 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners