TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatlerimiz: Toplu Aile Fotoğrafı

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: Saatlerimiz: Toplu Aile Fotoğrafı

Mesaj rolexcollector » 03 Eyl 2019, 20:09

KadirSeiko yazdı:
sentez42 yazdı:
Ufkynl yazdı:
sentez42 yazdı:
Ufkynl yazdı:[quote="sentez42"][quote="sentez42"]Kaliteli olduktan sonra "özgün" işine pek takılmıyorum. Rolex alamıyorsam Steinhart takarım :champ:
Replika saat kullananlar da aynı bu mantıkla hareket ediyor.
Şu an piyasada öyle daytonalar var ki sadece verdiğiniz para rolex sa. Ya gitmiyor. Geri kalan herşey aynı.
10 sene beyaz daytona beklicemize onu alıp takalim o zaman.
Bence bi saatteki en önemli şey ozgunluk.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok alakasız bir cevap. Replika başka bir konu ve emek hırsızlığıdır. Buradaki konu ise tasarımı beğenip o bütçeye çıkamayan insanların kaliteli bir homage modeli bileğinde taşıma isteğidir. Ve bence bunda bir sakınca yok. Özgünlük meselesine gelirsek piyasadaki çoğu diver birbirinin aynısı zaten ne özgünlüğü :champ:
%90 i taklit edersek sorun yok fakat %100 taklit edersek tükaka.
Bilmiyorum bana mantıksız geliyor bu durum.

Dediğim gibi piyasadaki birçok önemli markanın diver modellerini rafa kaldırmamız lazım bu açıyla bakarsak. Belli başlı birkaç özgür tasarım var gerisi komple onlardan esinti.
Mesela?

""Sub homage leri hariç bu işi yapan nerdeyse yok. Onlar da olmasa saat dünyası çok şey kaybetmez diye dusunuyorum.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi[/quote]""

Birçok saat birbirine çok fazla benziyor ben direk Homage olarak da bahsetmiyorum. Bu mantıkla belli kült modeller hariç gerisini piyasadan silmek lazım. Mesela Conquest takmamak lazım çünkü özgün değil, çünkü Air King'i fazlasıyla andırıyor mesela.

Resim

Resim

Veya Tudor takmamalıyız çünkü ;

Resim

Veya Grand Seiko takmamalıyız çünkü

Resim

Çünkü

Resim

Çünkü

Resim

Çünkü

Resim[/quote]Saat takmamalıyız çünkü Rolex saat üretiyor.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi[/quote]Temelin mantıkçılığı olmuş[emoji1787][emoji1787][emoji1787]

SM-G973F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

Mesaj KadirSeiko » 03 Eyl 2019, 20:12

rolexcollector yazdı:
KadirSeiko yazdı:
sentez42 yazdı:
Ufkynl yazdı:
sentez42 yazdı:[quote="Ufkynl"][quote="sentez42"][quote="sentez42"]Kaliteli olduktan sonra "özgün" işine pek takılmıyorum. Rolex alamıyorsam Steinhart takarım :champ:
Replika saat kullananlar da aynı bu mantıkla hareket ediyor.
Şu an piyasada öyle daytonalar var ki sadece verdiğiniz para rolex sa. Ya gitmiyor. Geri kalan herşey aynı.
10 sene beyaz daytona beklicemize onu alıp takalim o zaman.
Bence bi saatteki en önemli şey ozgunluk.

Çok alakasız bir cevap. Replika başka bir konu ve emek hırsızlığıdır. Buradaki konu ise tasarımı beğenip o bütçeye çıkamayan insanların kaliteli bir homage modeli bileğinde taşıma isteğidir. Ve bence bunda bir sakınca yok. Özgünlük meselesine gelirsek piyasadaki çoğu diver birbirinin aynısı zaten ne özgünlüğü :champ:
%90 i taklit edersek sorun yok fakat %100 taklit edersek tükaka.
Bilmiyorum bana mantıksız geliyor bu durum.

Dediğim gibi piyasadaki birçok önemli markanın diver modellerini rafa kaldırmamız lazım bu açıyla bakarsak. Belli başlı birkaç özgür tasarım var gerisi komple onlardan esinti.
Mesela?

""Sub homage leri hariç bu işi yapan nerdeyse yok. Onlar da olmasa saat dünyası çok şey kaybetmez diye dusunuyorum.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi[/quote]""

Birçok saat birbirine çok fazla benziyor ben direk Homage olarak da bahsetmiyorum. Bu mantıkla belli kült modeller hariç gerisini piyasadan silmek lazım. Mesela Conquest takmamak lazım çünkü özgün değil, çünkü Air King'i fazlasıyla andırıyor mesela.

Resim

Resim

Veya Tudor takmamalıyız çünkü ;

Resim

Veya Grand Seiko takmamalıyız çünkü

Resim

Çünkü

Resim

Çünkü

Resim

Çünkü

Resim[/quote]Saat takmamalıyız çünkü Rolex saat üretiyor.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi[/quote]Temelin mantıkçılığı olmuş[emoji1787][emoji1787][emoji1787]

SM-G973F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi[/quote]Valla akvaryum muhabbetine döndü [emoji3][emoji3]

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
KadirSeiko

Mesaj Serkanasn » 03 Eyl 2019, 20:16

Saatlerin birbirinden esinlenmesi gayet doğal aslında, dünya üzerindeki ülkelerin anayasaları, ceza kanunları, medeni kanunları bile birbirinden esinlenerken; saat üreticilerinin esinlenmemesi mümkün olacak birşey değil, bu gibi önemsiz detaylara takılmadan optik olarak size hoş gelen bir saati kullanmaktan keyif almak en güzel olanı.
Kullanıcı avatarı
Serkanasn

Mesaj mturann » 04 Eyl 2019, 08:35

Resim
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj copycat » 05 Eyl 2019, 21:10

Serkanasn yazdı:Saatlerin birbirinden esinlenmesi gayet doğal aslında, dünya üzerindeki ülkelerin anayasaları, ceza kanunları, medeni kanunları bile birbirinden esinlenerken; saat üreticilerinin esinlenmemesi mümkün olacak birşey değil, bu gibi önemsiz detaylara takılmadan optik olarak size hoş gelen bir saati kullanmaktan keyif almak en güzel olanı.
Bravo. Alan kullanan kişi mutlu olduktan, yapılan uretimde de yasadışı bir durum olmadıktan sonra kimseye olumsuz konuşmak düşmez.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj vysaknc » 05 Eyl 2019, 21:18

copycat yazdı:
Serkanasn yazdı:Saatlerin birbirinden esinlenmesi gayet doğal aslında, dünya üzerindeki ülkelerin anayasaları, ceza kanunları, medeni kanunları bile birbirinden esinlenerken; saat üreticilerinin esinlenmemesi mümkün olacak birşey değil, bu gibi önemsiz detaylara takılmadan optik olarak size hoş gelen bir saati kullanmaktan keyif almak en güzel olanı.
Bravo. Alan kullanan kişi mutlu olduktan, yapılan uretimde de yasadışı bir durum olmadıktan sonra kimseye olumsuz konuşmak düşmez.

+1

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hırs sebebi hasarettir..
Kullanıcı avatarı
vysaknc

Mesaj canzdmr » 05 Eyl 2019, 22:12

copycat yazdı:

Sevgili Copycat,

Ben biraz olumsuz konustum ustteki postlarda. Burasi bir forum oldugu icin hakkim oldugunu dusunuyorum. Fikirlerimizi, dusuncelerimizi paylasmak en guzeli. Her zaman olumlu geri bildirimlerle de pek yol alabildigimizi dusunmuyorum.
Farkli bakis acilarina ve yorumlarina ihtiyacimiz var hayatin her alaninda. Kimseyi kirmadan tabi ki.

Aile fotograflari bolumude bunun icin cok uygun aslinda. Her koyulan fotografa cok guzel mukemmel demek yerine fikirlerimizi ve yorumlarimizi paylasarak farkli yonlere cekebiliriz bence.

Tasarim dili, yenilikcilik, sadelik adina ne derseniz deyin insanlari etkileyen belirli elementler oluyor. Kisi optik olarak hangi saati begeniyorsa tabi ki almali kullanmali. Ancak kult olmus bir saatin %99 unu aynen yapip piyasaya surmek yasal olsa dahi bence etik degil. Daha dogrusu benim gonlum el vermez. O tasarimi yapan kisiye, onu meshur eden markaya o saati o hale getirmek icin ugrasan herkese haksizlik gibi.

Bu tamamen kisisel bir yaklasim. Benim kendi gorusum. Alana takana saygim sonsuz yeter ki severek taksinlar mutlu olsunlar.

Fakat benim yorumlarimi da yapmama engel degil...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
canzdmr

Mesaj ÜmitYüksel » 05 Eyl 2019, 22:29

Sayın canzdmr ,

Bir ufak ekleme ile devam edeyim . Hulk u almak istememizin sebebi nedir tabii ki rengi . O kendine has güzel yeşili . Benim tisell tercih etmemin sebebi rengi için . Yoksa birebir rolex kopyası olmasından dolayı değildir . Örneğin Pepsi aynı tonu omega PO ya koysun onu alırım . Mesela coke sevdam vardı steinhart aldım birebir rolex değil. Yeşil tonu birçok firma denedi ama benim en azından hoşuma gitmedi . En son arakadaşa oris aldık belki tonu tutsa bende alırdım. Kısacası herkes kendince haklı .benim tercihim rolex benzeri olduğundan değil o güzel yeşil tonundan dolayıdır .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
ÜmitYüksel

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: selfwinder ve 26 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners