TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatlerimiz: Toplu Aile Fotoğrafı

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: Saatlerimiz: Toplu Aile Fotoğrafı

Mesaj Ufkynl » 01 Eyl 2019, 16:16

sentez42 yazdı:
Ufkynl yazdı:
sentez42 yazdı:
Ufkynl yazdı:
sentez42 yazdı:Kaliteli olduktan sonra "özgün" işine pek takılmıyorum. Rolex alamıyorsam Steinhart takarım :champ:
Replika saat kullananlar da aynı bu mantıkla hareket ediyor.
Şu an piyasada öyle daytonalar var ki sadece verdiğiniz para rolex sa. Ya gitmiyor. Geri kalan herşey aynı.
10 sene beyaz daytona beklicemize onu alıp takalim o zaman.
Bence bi saatteki en önemli şey ozgunluk.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok alakasız bir cevap. Replika başka bir konu ve emek hırsızlığıdır. Buradaki konu ise tasarımı beğenip o bütçeye çıkamayan insanların kaliteli bir homage modeli bileğinde taşıma isteğidir. Ve bence bunda bir sakınca yok. Özgünlük meselesine gelirsek piyasadaki çoğu diver birbirinin aynısı zaten ne özgünlüğü :champ:
%90 i taklit edersek sorun yok fakat %100 taklit edersek tükaka.
Bilmiyorum bana mantıksız geliyor bu durum.

Dediğim gibi piyasadaki birçok önemli markanın diver modellerini rafa kaldırmamız lazım bu açıyla bakarsak. Belli başlı birkaç özgür tasarım var gerisi komple onlardan esinti.
Mesela?
Sub homage leri hariç bu işi yapan nerdeyse yok. Onlar da olmasa saat dünyası çok şey kaybetmez diye dusunuyorum.

Kullanıcı avatarı
Ufkynl

Mesaj morningstar » 01 Eyl 2019, 16:16

Ufkynl yazdı:
sentez42 yazdı:
Ufkynl yazdı:
sentez42 yazdı:Kaliteli olduktan sonra "özgün" işine pek takılmıyorum. Rolex alamıyorsam Steinhart takarım :champ:
Şu an piyasada öyle daytonalar var ki sadece verdiğiniz para rolex sa. Ya gitmiyor. Geri kalan herşey aynı.

Çok alakasız bir cevap. Replika başka bir konu ve emek hırsızlığıdır. Buradaki konu ise tasarımı beğenip o bütçeye çıkamayan insanların kaliteli bir homage modeli bileğinde taşıma isteğidir. Ve bence bunda bir sakınca yok. Özgünlük meselesine gelirsek piyasadaki çoğu diver birbirinin aynısı zaten ne özgünlüğü :champ:

Replika saat takanlar insanlar beni bu saat takarken görsün havasında oluyorlar.Homage ise çok ayrı birşey.Bu suna benziyor o fiyatları veremeyen insanlar bu saatlere benzeyen saatler takmasın oluyor.Onun dışında zaten o fiyatları verip birde sıra beklemek gibi komedi birşey var.Sira beklemek istemeyenleri grey de iyice sömürmek ise çok ayrı mesele üst düzey saat markalarinda.Bunlar yerine steinhart longines tag vb markalar tercih edilebiliyor.Rolex bir gun baska bir markaya ait tasarimdan ilham alsa kimse ses cikarmaz bu homage diye.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
En son morningstar tarafından 01 Eyl 2019, 18:41 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
morningstar

Mesaj sentez42 » 01 Eyl 2019, 18:23

Ufkynl yazdı:
sentez42 yazdı:
Ufkynl yazdı:
sentez42 yazdı:

Dediğim gibi piyasadaki birçok önemli markanın diver modellerini rafa kaldırmamız lazım bu açıyla bakarsak. Belli başlı birkaç özgür tasarım var gerisi komple onlardan esinti.
Mesela?

""Sub homage leri hariç bu işi yapan nerdeyse yok. Onlar da olmasa saat dünyası çok şey kaybetmez diye dusunuyorum.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi[/quote]""

Birçok saat birbirine çok fazla benziyor ben direk Homage olarak da bahsetmiyorum. Bu mantıkla belli kült modeller hariç gerisini piyasadan silmek lazım. Mesela Conquest takmamak lazım çünkü özgün değil, çünkü Air King'i fazlasıyla andırıyor mesela.

Resim

Resim

Veya Tudor takmamalıyız çünkü ;

Resim

Veya Grand Seiko takmamalıyız çünkü

Resim

Çünkü

Resim

Çünkü

Resim

Çünkü

Resim
Kullanıcı avatarı
sentez42

Mesaj eraslani » 01 Eyl 2019, 19:33

Daytona ile speedmaster benzer demek,4 tekerleği olduğu için tüm otomobiller benzer demektir bence.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj sentez42 » 01 Eyl 2019, 19:50

eraslani yazdı:Daytona ile speedmaster benzer demek,4 tekerleği olduğu için tüm otomobiller benzer demektir bence.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benzemiyor demek de etliekmek ile kıymalı pidenin alakası yok demek gibi bir şeydir bence. Velhasılı çoğu saat özgün değil. Birbirinden fazlaca esinlenmiş.
Kullanıcı avatarı
sentez42

Mesaj Xhantos » 01 Eyl 2019, 20:12

Esinlenmeler hep olacaktır. Her üründe, her tasarımda, hatta sanatta ilerleme ancak böyle, taş üstüne taş koyarak gerçekleşiyor.

Varsayalım adamın biri 1950de güzel bir tasarım yapmış, hala da ekmeğini yiyiyor, kült olmuş. Ama belki birisi bugün sadece kolların tasarımını değiştirerek 'daha iyi' (tabi tümüyle subjektif) bir tasarıma evirecek acak benzerlik dolayısıyla gelişme, ilerleme duruyor. Bu kabul edilemez.

Esinlenme kötü birşey değil, olmazsa olmaz. Yeterki olay emek hırsızlığına gitmesin, tasarımlar da öngörülen sürelerce korunsun.

Aslında sizin çok orjinal diye düşündüğünüz tasarım da pek çok esinti taşır ama siz onları bilmediğiniz için size tümüyle orjinal gelir. Malesef gerçek bu.
Kullanıcı avatarı
Xhantos

Mesaj MrPandül » 01 Eyl 2019, 21:21

Kakefe yazdı:
srknsntrk85 yazdı:Askerler [emoji106]

Resim_SRK5975-1 by Serkan Şentürk, on Flickr
Cok begendim saatlerinizi.. soldan saga bir tekmil verebilirler mi kendilerini tanisak ?

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Çok teşekkür ederim :)

1-Alpina 1950'ler military kadran-kurmalı
2- 1910-1920'ler swiss made ama marka yok tepe de ay yıldız var , sanırım osmanlı subayları için olabilir- kurmalı
3-CWC W10 ingiliz donanması -2005- pilli
4- bebeğim Elgin WW2 1943 usaf - kurmalı
5- cep military Bruen ingiliz yer hizmetleri 1945
6- Titus hollanda kraliyet ordusu -1950 ler- kurmalı
7-Marathon abd ordusu- 99 -kurmalı
8-Tawek büyük ihtimal WW2 nazi , Afrikada ki ordu için diye bi bilgi vardı- kurmalı
9-İngersoll WW1 1919 tankçı saati -
Kullanıcı avatarı
MrPandül

Mesaj MrPandül » 01 Eyl 2019, 21:55

kiwi21 yazdı:
srknsntrk85 yazdı:Askerler [emoji106]

Resim_SRK5975-1 by Serkan Şentürk, on Flickr
Harika :champ:

Bastaki Alpina'ya ve 3. siradakine bayildim. Boyutlari da benim icin ideal gibi duruyor :)

3. sırada ki CWC W10 ingiliz donanması :) pilli ama

sonda ki ingersoll hariç hepsi 32-34 arası :)
Kullanıcı avatarı
MrPandül

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 135 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners