sol üst köşeden başlarsak
1. İnvicta vintage diver. Jomashop'ta gezinirken rastladım, vintage tasarımları seviyorum. Microbrandler ve bütün üreticiler artık reissueler yapıyorlar. Yeşil kadranlı bir saat bakıyordum. Nh35 makinalı, 43 çapında, pirinç tanesi bilezik değil ama o tasarımda, fiyatı gayet rekabetçi olunca çektim tetiği..
2. San Martin tiger shark modeli: Aliexpress'te dolaşırken rastladım. 41 çap, seramik bezel, safir cam, dolu bilezik, dolu endlinkler, milled toka, sandwich kumlu kadran, güçlü lume olunca dayanamadım. Omega 300 den esinlenmiş bir tasarım. Bu fiyat seviylerinde bu işçilik ve kalite üst markalara verilen fiyatları sorgulatıyor. Saat reklamlarındaki ünlülerin paralarını bizden çıkarıyorlar. Zaten başka kimden alacaklar

3. Seiko SKX009: Diver sevipte efsane SKX alınmaz mı

. Şaka biyana 4 yönünde tepesi kendine özgü kasası, şişe dibi gibi tasarımı ile tam kendine özgün bir diver. O yüzden bir efsane. Çap 42, boynuzlar kısa bilekte kendine özgü bir duruşu var. Çok tanıtıma gerek yok zaten forumda çok tutulan ve bilinen bir saat. Milyonlarca mod imkanı olan, harika tasarımlara temel olan bir saat. Tedavülden kalkmasıda saati ayrı bir kıymetlendirebilir.
4. Omega SMP300. Forumun en çok sevilen tutulan saatlerinden biri, benim içinde çok sevdiğim herşeyi ile çok özel bir saat. Bana en çok uyan çap 41. Bilezik sevdiğim vintage 70ler 80ler.. Yeni kasası tam bir hayal kırıklığı bence, bu sebeple ileriye yönelik değerli olacak bir saat.
5.Seiko Double crown, super compressor diver: Yeniden moda olan vintage diver. Bu segmentte kral Longines legend diver bence. Uygun bütçeli 42 çapında dolu bilezik, endlinkler boş, baskı toka, ama gayet güzel iş görüyor. Boşluğu kapattı
6.Hked emperor, microbrand: 40 çapında, prinç tanesi bilezik, nh35 seiko makina, safir camlı harika bir vintage style diver. Lume çok kuvvetli. lacivert kadran. vidalı tepe
7.Emg nemo, microbrand: Aynı hked emperor kasa ve bilezik, ortak firmalar sanırım. Safir cam, seramik bezel, gök mavi, toz mavi kadran.
8.Seiko Orange Samurai: Turuncu saat istiyorsanız, doxa ve seiko başta gelen markalar. Samurai kasa ve turuncu olunca bir taşla iki kuş vurdum ve aldım. Forumda zaten çok tutulan bilinen bir saat
9.Vialux vintage diver: Bir yerde NOS yakaladım. 38 çap, sunburst kahverengi kadran, siyah döner bezelli, elle kurmalı, henüz takmak nasip olmadı, çok beğendiğim bir tasarım.
10. İnvicta diver: Beyaz kadranlı uygun bütçeli spor saat arayaşındaydım. Oyster kasa, Omega bezel, coke bezel insert, monster kadran, seiko nh35 makina, 40 çap, dolu oyster bilezik, boş endlinkler, baskı toka, fiyatına göre harika

invicta daki arkadaşlar kafalarına göre takılmışlar işte..
11. Mido Oceanstar titanium: Titanium saat arayışım vardı. Forumdanda destek alarak Mido'yu buldum. 42 çap, kahve gri kadran ve bezel, titanium ve turuncu dokunuşlarla bayıldım Çektim tetiği. Titaniumla varolmanın dayanılmaz hafifliğini yaşıyorsunuz. Ayrıca microadjust bileziği var. Harika bir saat.
12. San Martin: Perçinli bilezik saat arayışım vardı. Şu anda oris ve tudordan başka model bulamadım. Aynı zamanda kırmızı kadran da istiyordum. Hatta Orient kamasu'da tetiği çekecektim. Bir türlü çekemedim. Daha önce san martin aldığım ve kaltesini bildiğim için perçin bilezik, kırmızı kadranlı bu saatte tetiği çektim. Oris 65 homage diyebiliriz. Fakat oris kırmızı kadran 100 adet redbar adında limited 40 çapta üretmiş. Bu saat 42 çap, tarihli. Eta makinalı ve seagull makinalı versiyounu var. Seagull olan 100 dolar daha ucuz. Ben seagull makinalı aldım. Safir cam, seramik bezel, perçinli ve vidalı bilezik. Beni işçilik kalitesi ile hayrete düşürdü ve yine üst markalara verilen paraları sorgulattı.
Şimdilik bu kadar.