Dün yine rutin saat mağazası ziyaretlerimden birindeydim.. Arkadaşlarımla çay içip sohbet ederken tezgahın arkasında gözüme çarpan bir saat içimdeki Eterna'yı çok farklı bir noktadan uyandırdı

Genelde vintage saatleri gerek kozmetik kondisyonları gerekse mevcut ve/veya potansiyel problemleri nedeniyle pek tercih etmem.. Ancak her daim aklımın bir köşesinde tuttuğum bazı istisnai saatler vardır.. Mesela;
- ROLEX Date Just 1603 TT Jubilee Champagne QuickSet Hesalite..
- OMEGA Constellation ''Pie Pan'' Chronometer Gold veya Gold Filled..
- Jaeger Le Coultre Reverso SS veya Gold..
- CARTIER Santos TT Bracelet..
Yukarıdaki listede yer alan DateJust'ın Non Quick Set versiyonunu değerli dostum Acc sayesinde uzun bir süre taktım ve nispeten hevesimi aldım diyebilirim.. Yine Acc'nin bu bahsi geçen DateJust'ında yer alan kısmi Pie Pan efekt de bana Constellation özlemimi unutturdu bir bakıma.. Ancak Reverso ve özellikle Santos ikonik, benzersiz dizaynları ve kanımca köşeli kasanın zerafetini en iyi taşıyan saatlerden olmaları sebebiyle bende özel bir yere sahip şekilde kalmaya devam etti..
Primary hedef olmasa bile her daim Razz's Vintage Directory dosyasında kayıtlı bu iki efsaneden birinin karşıma çıkması durumunda zaten tepkisiz kalmam çok zordu.. Haliyle bu ufaklık da yaşına göre makul kondisyonu ve almost trouble free quartz kalbiyle vakit geçmeden bileğimde yerini aldı..

Muhtemelen genç TSFers bana gerçekten bu saate para verdim mi diye soracak, Bond bana bilezikte Cemil İpekçi nüansı gördüğünden bahsedecek, Thevenin munis bir vintage diyecek, Clk satarsan haberim olsun hanıma alırım diye takılacak, eğer dikkatini çekerse Sedir Hoca'dan belki olumlu bir yorum gelecek vs vs
Fakat gerçek değişmeyecek; bu klasik bir Cartier Santos beyler..

Like it or not..