TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Yaz 2025 Bronz Bilekler / Daily Summer Wrist Check

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: TSF Yaz 2012 Bronz Bilekler / Daily Summer Wrist Check

Mesaj razz » 06 Eyl 2012, 12:06

brckk yazdı: ..ancak ayni seride bu farkliliklarin bulunmasi gorulmus degil, Submariner kadraninda kullandiklari taç sembolunde uzun yillardir hicbir sekilde degisiklik yapmadilar..

Bu konuda sana katılmıyorum brckk.. Yukarıda belirttiğim DSSD örneği sadece iki sene arayla üretilmiş aynı model ref. no.suna sahip ( 116660 ) saate aittir.. Detaylar konusundaki hassasiyetini gözönüne alırsak eğer Rolex coronet figüründeki değişikliği farketmemiş olmana imkan yoktur diye düşünüyorum.
Yine bu mevzuda en kolay ulaşılabilir örneklerden bir tanesi de 16610 LV'dir.. Üretimde kaldığı kısa süre boyunca Coronet dahil birden fazla farklılık arz eden edisyonları mevcuttur.. Hatta çoğu zaman maddi değeri bu farklılıklar neticesinde saptanır.. Biraz araştırarak senin de bu bilgilere ulaşman mümkündür..
Bir de "görülmüş değil" gibi bir ifade kullanmak neredeyse üretilen bütün Submariner'ları bizzat görüp incelemiş olmak gibi bir durumu çağrıştırdığından biraz afaki bir tanımlama olduğunu da belirtmeliyim..

Eğer "aynı seri" tanımlamandan kasıt sadece model adı ise yine hatalı bir tespit diyeceğim zira 1953'ten bu yana üretilen Submariner'da birden çok daha fazla model ref. No.su mevcuttur.. Seri ile ilgili tespitin üretim yılı ile ilgili mevzular için kullanılması bu karışıklığa mahal vermemek açısından izlenmesi gereken yoldur..

Bunun yanında bahsi geçen saat özelinde konuşuyorsak eğer -ve senin aynı seriden kastının aynı model ismi olduğunu düşünürsek- bu saatin kadranının Rolex üretimi olmayan yani taklit bir kadranla değiştirildiğini veya kadranın orijinali dışında işlem gördüğünü belirtmen hususu ortaya çıkar ki bu da yine yanlış bir tespit olur zira ben bu saati serdarfb almadan önce incelemiştim ve böyle bir durumun sözkonusu olmadığı konusunda eminim.
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj brckk » 06 Eyl 2012, 12:18

Razz yazdı:
brckk yazdı: ..ancak ayni seride bu farkliliklarin bulunmasi gorulmus degil, Submariner kadraninda kullandiklari taç sembolunde uzun yillardir hicbir sekilde degisiklik yapmadilar..

Bu konuda sana katılmıyorum brckk.. Yukarıda belirttiğim DSSD örneği sadece iki sene arayla üretilmiş aynı model ref. no.suna sahip ( 116660 ) saate aittir.. Detaylar konusundaki hassasiyetini gözönüne alırsak eğer Rolex coronet figüründeki değişikliği farketmemiş olmana imkan yoktur diye düşünüyorum.
Yine bu mevzuda en kolay ulaşılabilir örneklerden bir tanesi de 16610 LV'dir.. Üretimde kaldığı kısa süre boyunca Coronet dahil birden fazla farklılık arz eden edisyonları mevcuttur.. Hatta çoğu zaman maddi değeri bu farklılıklar neticesinde saptanır.. Biraz araştırarak senin de bu bilgilere ulaşman mümkündür..
Bir de "görülmüş değil" gibi bir ifade kullanmak neredeyse üretilen bütün Submariner'ları bizzat görüp incelemiş olmak gibi bir durumu çağrıştırdığından biraz afaki bir tanımlama olduğunu da belirtmeliyim..

Eğer "aynı seri" tanımlamandan kasıt sadece model adı ise yine hatalı bir tespit diyeceğim zira 1953'ten bu yana üretilen Submariner'da birden çok daha fazla model ref. No.su mevcuttur.. Seri ile ilgili tespitin üretim yılı ile ilgili mevzular için kullanılması bu karışıklığa mahal vermemek açısından izlenmesi gereken yoldur..

Bunun yanında bahsi geçen saat özelinde konuşuyorsak eğer -ve senin aynı seriden kastının aynı model ismi olduğunu düşünürsek- bu saatin kadranının Rolex üretimi olmayan yani taklit bir kadranla değiştirildiğini belirtmen hususu ortaya çıkar ki bu da yine yanlış bir tespit olur zira ben bu saati serdarfb almadan önce incelemiştim ve böyle bir durumun sözkonusu olmadığı konusunda eminim.

Ayni seriden kastim uretim zamani olarak D serisi, kesinlikle ayni model adi degil. Gorulmus degil yazmamin sebebi de budur. Madem sen de eminsin o zaman mesele yok, senin bu konudaki bilgini biliyorum :)

Sahte, replika, cakma gibi bir kelimeyi kesinlikle telaffuz etmedim, sonucta saati bende gordum ve polisaj gormus olsa da kondusyonunu begendim, satin almamamin sebebi ise bu taç mevzusu idi satici dostuma haksizlik etmek istemem.
Kullanıcı avatarı
brckk

Mesaj serdarfb » 06 Eyl 2012, 12:19

vincefb yazdı:Razz başkan güzel açıklama getirmiş ama bana yine de o taç da bir sıkıntı varmış gibi ya neyse :? :lol:

Ya reyiz.. Olmuyor ama bak.. :lol: :lol: :lol:

Razz yazdı:
vincefb yazdı:Razz başkan güzel açıklama getirmiş ama bana yine de o taç da bir sıkıntı varmış gibi ya neyse :? :lol:

Bir sonraki mesaj da şu şekilde olacak herhalde;

++
serdarfb başkan, bak saatin tacında sıkıntı var, senin içine sinmez bu ama ben böyle de takarım bu saati.. Şimdi sen ver elini, söyle bir rakam..

++

:D :D

Reverted Paul Newman gelirse buraya neden olmasın Başkan. :lol: :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj serdarfb » 06 Eyl 2012, 12:20

mrbars yazdı:taç var dediler geldik.

Resim

mrbars :champ: resim olayını aştın gittin reyiz. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj razz » 06 Eyl 2012, 12:28

brckk yazdı:
Razz yazdı:

Bunun yanında bahsi geçen saat özelinde konuşuyorsak eğer -ve senin aynı seriden kastının aynı model ismi olduğunu düşünürsek- bu saatin kadranının Rolex üretimi olmayan yani taklit bir kadranla değiştirildiğini belirtmen hususu ortaya çıkar ki bu da yine yanlış bir tespit olur zira ben bu saati serdarfb almadan önce incelemiştim ve böyle bir durumun sözkonusu olmadığı konusunda eminim.

Ayni seriden kastim uretim zamani olarak D serisi, kesinlikle ayni model adi degil. Gorulmus degil yazmamin sebebi de budur. Madem sen de eminsin o zaman mesele yok, senin bu konudaki bilgini biliyorum :)

Sahte, replika, cakma gibi bir kelimeyi kesinlikle telaffuz etmedim, sonucta saati bende gordum ve polisaj gormus olsa da kondusyonunu begendim, satin almamamin sebebi ise bu taç mevzusu idi satici dostuma haksizlik etmek istemem.

Aynı seri konusunda mutabık olduğumuza göre yine görsel desteğiyle konuyu örneklendirelim;

İlk saat bir dönem kullandığım A Serisi 16613 LN.. Görüldüğü üzere kadranda sadece SWISS ibaresi var.. Rolex'in kadranlarında Tritium'dan Super Luminova'ya geçtiği ilk sene olan 1998'de ilk yarı üretimi saatlerin kadranında sadece SWISS ibaresi bulunuyordu..

Resim

İkinci saat yakın zamanda aldığım yine A Serisi 16613 LB.. Tamamen aynı seri olmasına rağmen 1998 ikinci yarı üretimi olan bu saatin kadranında ise SWISS MADE ibaresi var..

Resim

:thumbup:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj mrbars » 06 Eyl 2012, 12:37

serdar :champ: :champ:

Razz, alttaki rollie cumartesi geliyor dimi :D ellerimle kuşbaşılı pide yedircem o two tone güzelliğe :D
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj vincefb » 06 Eyl 2012, 12:42

Beyler :champ: :champ: Paneristi tabi ya :D :champ: :champ:
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj vincefb » 06 Eyl 2012, 12:47

Resim

Bir Pam destegide benden gelsin :D jazz' a tesekkurler! :champ:
Kullanıcı avatarı
vincefb

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kalbaysali, LosAngaras06, recklesstr, Skywalker34tr, tt59 ve 43 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners