Ben hoşlanmadım desem ayıp olmaz değil mi? Bilezikteki parçaların birbirine paralel seyretmeyip, 1 hatta 2 mm sağa sola öne arkaya kaymaları sevimsiz duruyor. Yeni bilezik sipariş nedeni de bu belki de kim bilir?
Ayıplık bir mevzu yok Sedir hocam.. Saatin bileziği komple altın ve ortalama 35 yaşında.. Orta parçaların içinin boş olduğunu da hesaba katarsak aslında yaşına ve altın oluşuna göre iyi durumda bile diyebiliriz malum altın çeliğe nazaran çok daha yumuşak bir materyal ve esneme konusunda pek de mukavim değil..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Söylediklerine katılmamak mümkün değil. Altın yumuşak bir maden. O halde büyük markalara bu deformasyonu önleyen çözümler üretmek düşüyor. Mesela altın içine pimlerin geçtiği yere daha dayanıklı kılavuzlar ve altından farklı pimler üretilebilir . Böylece benim gibi kusur bulucular konuşamaz
Rolex, kendisinin patent sahibi de olduğu bazı teknikler ile, saatlerinde kullanacağı altını ham olarak alıp yine kendi fabrikasında işliyor.. Yeni nesil altın ve çelik/altın Rolex'lerde aşınmanın eski jenerasyon ürünlere göre daha düşük seviyelerde olduğunu görmek mümkün.. Ayrıca bileziklerde atkı ve orta baklaların masif olarak güncellenmesi de bu düşük sonuçlara önemli nispette katkı sağlıyor..
Neredeyse saatin kendisi kadar eski olan ve 8K altın kullanımıyla başlayan masif altın saat üretimi için günümüzde uygun görülen altın değeri 18K'a yükselmiş durumda.. Pekçok marka masif altın saat ve parçalarda bu standardı benimsemişken 75% saflık anlamına gelen bu değer tüm güncel tekniklere rağmen korozyon mevzusunda hala çelik kadar mukavim değil..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "