tt59 yazdı:afl yazdı:İyi pazarlar
Kerem abi harika![]()
Bu saat hakkında yorum yapmak haddime değil ama tarih penceresinin sol tarafının boş kalması görsel olarak eksik gibi duruyor bana göre,05 yazsaydı daha hoş durmazmiydi,bunu bir tek ben mi dile getirdim

afl yazdı:tt59 yazdı:afl yazdı:İyi pazarlar
Kerem abi harika![]()
Bu saat hakkında yorum yapmak haddime değil ama tarih penceresinin sol tarafının boş kalması görsel olarak eksik gibi duruyor bana göre,05 yazsaydı daha hoş durmazmiydi,bunu bir tek ben mi dile getirdim
Tansel yalnız değilsinBu konu yabancı forumlarda da, çeşitli dergilerde de yorumcuların ve kullanıcıların dikkat çektiği bir konu. Gerçekten görsel olarak en iyi çözüm olmadığı ortada. Fakat bu konunun ardında ciddi bir mühendislik yatıyor ve A. Lange & Söhne'yi A. Lange & Söhne yapan hikayenin ana parçalarından birinin çıkış noktası. Fırsatını bulmuşken biraz laf yapalım ve detaylandıralım şimdi
![]()
A. Lange & Söhne'nin çok belirgin özellikleri var. Asla marka yüzü kullanmıyorlar, hiç kimseye saat hediye etmiyorlar (hepsini para vererek almalısınız), sponsorluk yapmıyorlar (geleneksel A. Lange & Söhne Lange 1 Timezone for Concorso d’Eleganza organizasyonu hariç) üretim sayısını artırmıyorlar çünkü bu işçilik ve kalitenin bu sayıyla optimum sonuca ulaştığını hesaplamışlar, tüm saatleri olağanüstü işçilik, kalite ve mühendislik dolu olsa da hepsi aynı zamanda rahat okunabilir ve takılabilir şekilde kullanıcı dostu. Yani 175. yıl Patek Chime gibi veya JLC ve VC nin astronomik saatleri gibi mükemmel ama kullanma ya da boyut problemli değil.
Bunu dışında diğer belirgin özelliği de bahsi geçen outsize date. Normal tarih göstergeli saatlerde tarih rakamları daha küçüktür çünkü saatin çevresinde dönen ve saatin çapından doğal olarak küçük çapa sahip bir tarih çarkı vardır. Ve bu çaptaki tarih çarkına yazabileceğiniz rakam boyutu da belli bir büyüklüğü geçemez. Aşağıda patek 5146 nın tarih çarkı var. Tabi bu durum bazı gözler için zor olduğundan cyclops çözümü bulunmuş (Sub date gibi)
Şimdi Lange'nin kullandığı boyutlarda rakamlara sahip bir tarih çarkı kullanmak gerekseydi bu kez o fontlarla saatin çapı 50mm den büyük olmalıydı. İşte Lange bunu dahiyene bir şekilde çözüyor. Onlar ve birler basamağı için iki ayrı çark kullanıyor. Aşağıdaki gibi.![]()
Burada (çok detaya girmeden) senkronize çalışacak dişliler ve çarklardan dolayı küçük çarkta ekstra yere ihtiyaç duyuyor ve bunu da tarih çerçevesinde boş gördüğümüz yere bir kama (cam) yerleştirerek yapıyor. Tabi bunun bizim gördüğümüz ön yüzüne niye "0" baskı yapmıyor diye sorulabilir ama vardır almanın bir bildiği diyelim. Teknik olarak o bölümü kullan(a)madıklarını biliyorum ama henüz ben de yüzde yüz tatminkar bir cevap alabilmiş değilim.
Yani sonuçta estetik olarak sana tamamen katılmakla beraber, teknik olarak merakım tatmin olmuş değil

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 18 misafir
|
||||||||||||||