uncass yazdı:razz yazdı:Arşivden bir fotoğrafla katılalım..

Ocak 2010..

merhabalar. ortadaki tag heuer ile ilgili bilgi alabilir miyim? bu aralar 16610 lv lere bayılıyorum ama forumu incelerken bu saate takıldım.
uncass; Tam modeli TAG Heuer Super Professional Automatic WR1000M.. Mazisi 1980ler'e kadar gidiyor.. İlk üretilen modellerde Heuer markalı olan versiyonlarına rastlamak da mümkün.. Monoblok bir kasaya sahip.. Arka kapağı yok.. Ön bezel özel bir aparatla söküldükten sonra camın etrafındaki spacer ( ara parça ) da sökülerek cam'a ardından da kalibreye ulaşılıyor.. Döneminin nadir WR1000M modellerinden ( Zodiac Super Sea Wolf ile beraber ).Kasa ve bilezik üzerinde Ultra Fine Bead Blasting denen bir teknik uygulanmış.. Görüntüde mat olan yüzeyler dokunulduğunda parlak kadar pürüzsüz.. Bu nedenle basit çizikleri bile fazla belli etme gibi bir özelliği var.. En son üretilen versiyonlarında Trithium yerine Luminova kullanılıyor fosfor için.. Eğer alınacaksa Luminova modeli tavsiye ederim zira Trithium olanlar ( fotoğraftaki örnekte olduğu gibi ) özellikle kollar üzerinde dökülme yapabiliyor..
Saatin nasıl açıldığına dair bir fotoğraf;

Saatin yapısı ile ilgili ilüstrasyon;

PVD versiyon ile birlikte;

TimeZone Sales Corner ve/veya ebay'de ara ara 700-800 USD civarına örnekler görülebiliyor..
Bir tane de TR'de satılık var..
http://www.sahibinden.com üzerinde.. Satan pek hoş sohbet bir kişi değil ama eğer bu saatten edinmek istiyorum dersen en yakın alternatif de o..