SerdarFB yazdı:Mühendis78, yine uykulukçudayım.

Ye reis ye.. benim için de bi çatal daldır, kekiğini unutmayasın ama...
-----------
Ben uykuluğu çok severim. Kuzu ya da süt danasının gırtlağından çıkanını da, fındık uykuluk denen ve ciğer boşluğundan gelenini de. Biraz beyni andıran çok lezzetli, krema gibi ama yağlı olmayan, yoğun ama ağır olmayan, kendine özgü bir tadı vardır. Ya seversiniz ya da nefret edersiniz, pek ortası yoktur.
Bir de şu Allah'ın işine bakın. Bizde genellikle dar gelirli kesim tarafından takdir edilen güzelim uykuluk, Batı dünyasında ve özellikle Fransa'da üst gelir düzeyinden grupların gözdesi, pahalı bir yemektir. Ancak Fransızlar daha çok "ris de veau" yani dana uykuluğu yerler. Kuzudan çıkanı bence daha lezzetlidir ama sadece süt kuzusundan olmazsa beş para etmez.
Eh malumunuz, süt kuzusunu mart ve nisan aylarında bulabilirsiniz. Geri kalan zamanlarda ya koyun uykuluğu yiyeceksiniz (ki fazla sert ve agresif bir tadı vardır) ya da bu lokantada yapıldığı gibi (ki doğru olanı bu) süt kuzusundan ama şoklanmış uykulukla yetineceksiniz.
ALINTIDIR(Vedat Milor)
-----------
AP zaten
