TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var? / Daily Wrist Shot Arşiv

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var? Daily Wristshot

Mesaj punk » 24 Şub 2011, 16:45

@serkanakyuz,

Süper bir parça gerçekten.
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj razz » 24 Şub 2011, 16:59

Resim

ROLEX Submariner 14060M ( C.O.S.C )
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Bond » 24 Şub 2011, 17:19

Güle güle kullan Razz :champ: 1952'de üretilen prototip modelden 2009'da lansmanı yapılan 116610 ( Super Case )'e kadar geçen zamanda üretilen ve klasik submariner çizgilerini halen taşıyıp üretimi devam eden tek model :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj drk » 24 Şub 2011, 17:30

Razz hızına yetişilmiyor :) Güle güle kullan. Hazır fotoğrafı görmüşken sorayım, sizce rolexin supercase den vazgeçip eski tip kasaya dönme ihtimali var mıdır?
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj razz » 24 Şub 2011, 17:59

drk yazdı:Razz hızına yetişilmiyor :) Güle güle kullan. Hazır fotoğrafı görmüşken sorayım, sizce rolexin supercase den vazgeçip eski tip kasaya gönme ihtimali var mıdır?

Teşekkür ederim Doruk.. Böyle bir ihtimalin olduğunu sanmıyorum zira Rolex'in teknik anlamda yaptığı yeniliklerde geri adım atması hiç sözkonusu olmadı.. Bazen kozmetik/optik anlamda ( indeks, font gibi parametrelerde ) daha önce uygulanmış olan tekrar edilebiliyor ama teknik sürekli ileriyi gösterecek şekilde hareket etti bugüne kadar..

SuperCase konusunda mütereddit olduğunu Beşiktaş buluşması zamanından hatırlıyorum :) Aynı durum benim için de geçerli aslında.. Yukarıda Bond'un da belirttiği üzere 14060M, 50 senenin üzerinde üretim ömrü bulunan klasik Submariner kasasının özelliklerini taşımasına rağmen halen üretimi devam eden tek model.. 8-) Benim seçimimde de etken unsurlardan biri bu oldu.. COSC ile güncellenmiş kalibreye sahip ancak bir 5513 sadeliğini sunabilen sıfır bir Submariner..? Çekici geliyor değil mi..? :)
Ancak bu seçimin dezavantajları da var tabii ki.. Mesela 2000'lerin başında Submariner ve Sea Dweller'larda kullanılmaya başlanan SEL ve yeni tip diver's extension'lı bilezik malesef 2011 yılına gelmiş olmamıza rağmen 14060M COSC'da yok.. :shock: Ayrıca yeni nesil Rolex'lerde kullanılan Parachrome hair spring'de bu kalibrenin içinde yer almıyor.. :?
Ama bu iki negatif özelliğine rağmen V serial ( 2008-Present ) bir 14060M aldığım için gayet mutluyum :D

Bu arada SuperCase'e karşı eski katı duruşum da yok açıkçası.. Bu aralar birkaç farklı model inceleme fırsatım oldu.. Submariner ve GMT Master IIc.. Daha önce SuperCase'i klasik kasaya nazaran lüzumsuz iri bulduğum luglarına rağmen, modelin barındırdığı teknik ve görsel yeniliklerden ötürü tercih edebileceğimi söylemiştim.. Artık optik anlamda da güzel bulduğumu söyleyebilirim.. Sadece konfor açısından bir yorum yapamıyorum zira alıp bir-iki gün kullanmam lazım.. ;) Ancak tahminim ( ve yaptığım kısa süreli denemelerden yola çıkarak ) konfor konusunda da sorun yaşanacağını zannetmiyorum..

Submariner benim için her zaman One Watch Nirvana sorunsalının tek çözümüydü.. 8-) SuperCase'li güncel modeller de en az selefleri kadar başarılılar bu konuda.. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj 2fast4u » 24 Şub 2011, 18:33

forum acılmıs ve razz submarine ıle acılıs yapmıs .hayırlı olsun
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Clk » 24 Şub 2011, 18:52

Jumbocase, supercase v.s. bence önemli degil. Önemli olan Rolex'in günümüz sartlarina hitap etmesi. Bence 40 mm'yi sabit tutarak saate 44 mm havasi vermek her saat firmasinin harci degil. Rolex bunu basardigi icin halen saat satabiliyor...

Razz, dogru secim. Güle güle kullan. Siyahlardan sonra bu saat icimi acti :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj razz » 24 Şub 2011, 18:52

2fast4u yazdı:forum acılmıs ve razz submarine ıle acılıs yapmıs .hayırlı olsun

Thnx bro ;)
Kullanıcı avatarı
razz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ofis, recklesstr ve 32 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners