drk yazdı:Razz hızına yetişilmiyor

Güle güle kullan. Hazır fotoğrafı görmüşken sorayım, sizce rolexin supercase den vazgeçip eski tip kasaya gönme ihtimali var mıdır?
Teşekkür ederim Doruk.. Böyle bir ihtimalin olduğunu sanmıyorum zira Rolex'in teknik anlamda yaptığı yeniliklerde geri adım atması hiç sözkonusu olmadı.. Bazen kozmetik/optik anlamda ( indeks, font gibi parametrelerde ) daha önce uygulanmış olan tekrar edilebiliyor ama teknik sürekli ileriyi gösterecek şekilde hareket etti bugüne kadar..
SuperCase konusunda mütereddit olduğunu Beşiktaş buluşması zamanından hatırlıyorum

Aynı durum benim için de geçerli aslında.. Yukarıda Bond'un da belirttiği üzere 14060M, 50 senenin üzerinde üretim ömrü bulunan klasik Submariner kasasının özelliklerini taşımasına rağmen halen üretimi devam eden tek model..

Benim seçimimde de etken unsurlardan biri bu oldu.. COSC ile güncellenmiş kalibreye sahip ancak bir 5513 sadeliğini sunabilen sıfır bir Submariner..? Çekici geliyor değil mi..?
Ancak bu seçimin dezavantajları da var tabii ki.. Mesela 2000'lerin başında Submariner ve Sea Dweller'larda kullanılmaya başlanan SEL ve yeni tip diver's extension'lı bilezik malesef 2011 yılına gelmiş olmamıza rağmen 14060M COSC'da yok..

Ayrıca yeni nesil Rolex'lerde kullanılan Parachrome hair spring'de bu kalibrenin içinde yer almıyor..
Ama bu iki negatif özelliğine rağmen V serial ( 2008-Present ) bir 14060M aldığım için gayet mutluyum
Bu arada SuperCase'e karşı eski katı duruşum da yok açıkçası.. Bu aralar birkaç farklı model inceleme fırsatım oldu.. Submariner ve GMT Master IIc.. Daha önce SuperCase'i klasik kasaya nazaran lüzumsuz iri bulduğum luglarına rağmen, modelin barındırdığı teknik ve görsel yeniliklerden ötürü tercih edebileceğimi söylemiştim.. Artık optik anlamda da güzel bulduğumu söyleyebilirim.. Sadece konfor açısından bir yorum yapamıyorum zira alıp bir-iki gün kullanmam lazım..

Ancak tahminim ( ve yaptığım kısa süreli denemelerden yola çıkarak ) konfor konusunda da sorun yaşanacağını zannetmiyorum..
Submariner benim için her zaman One Watch Nirvana sorunsalının tek çözümüydü..

SuperCase'li güncel modeller de en az selefleri kadar başarılılar bu konuda..