30 senesi var, dayınım çocukken taktığı saat [emoji1]
Hellhound yazdı:MertYe yazdı:Tüm paylaşımlara
Bu saate sempatisi olanlar için ufak izlenimler alsak?
Hellhound yazdı:MertYe yazdı:Tüm paylaşımlara
MertYe yazdı:Hellhound yazdı:MertYe yazdı:Tüm paylaşımlara
Başar abi zaten detaylı olarak yazmış. Yaklaşık 30 saatlik bir süredir kolumda saat genel olarak izlenimlerimi seve seve aktarayım. Önceden de söylediğim gibi saat tam benlik kauçuk kordonun her şeklini seviyorum fakat bu tip akordiyon tipli bir kauçuk ilk defa kullandım. Aslında tarz olarak baya hoşuma gitti kordon saatin kalınlığıda göz önünde bulundurulunca bence daha farklı bir kordon bu saati biraz sönük bırakırdı. Yalnız internette araştırdığımda Başar abinin kullandığı tip bakla şeklinde olan kauçukla da kullanılıyor onuda ayrıca denemek gerek optik olarak o da baya bir hoşuma gitti. Ama üzerinde canlı olarak inceleyemedim malesef.
Saatin tarzı çok iyi dedim fakat bu benim için geçerli şayet forumdaki bir çok üye kalınlıktan rahatsız olacaktır. Ağırlık konusunda bir sıkıntı yaratmasa da cidden kalın bir saat ve alışmayan birinin ciddi anlamda gözüne batabilecek bir yapısı var. Kasa çapı, kalınlığı ve kordonunun uyumu muhteşem hepsi birbirini tamamlıyor. Burda değinmeden geçemeyeceğim ben kalın saatler konusunda ve büyük çaplarla normalde gayet iyi anlaşırım ama benim gözüme bile batıyor saatin boyutları. Çapı bile gözüme büyük geldi ki kalınlığından dolayı bana öyle geliyor olmasıda kuvvetle muhtemel. Tabi bu alışma meselesi ben 41mm olan UN kullandıktan sonra benim 43mm olan Savarona bile bana baya hormonlu gelmişti ki ilk aldığım Ulysse 45mm idi.
Eğer boyutlarıyla ilgili sıkıntı yaşamam derseniz kesinlikle alınıp çok uzun süreler kullanılabilecek bir saat. Bana sorarsanız bu saati alırmıyım açıkçası ben bile bu sorunun cevabını hala net olarak kestiremiyorum. Optik olarak beğenen birini mekanizma anlamında üzmeyeceğini düşünüyorum çünkü 1000 saat testten geçirilerek satışa sunulmuş bir saat. Bu arada kurma koluna değinmeden geçemeyeceğim. Kilitli tepenin tepenin çevresindeki videnın yardımıyla açılıp kitlenmesi bence gayet orjinal olmuş ve kesinlikle çok beğendim. Yalnız belli bir süre sonra oynamaya başlama riski yüksek ben baya açıp kapattım. Yalnız tepenin dıştaki kilidi kapalıyken bile hafif dönebilir olması 1000 metre su geçirmeyen bir saat için ne derece doğru bilemedim. Acaba benim kullandığım saatte mi bir sıkıntı var diye düşündüm pek araştırma yapmadım normalde de dönüyormu bu saate özel bir sorun mu var acaba diye.
Birazda rotordan bahsedeyim. Zaten rotoru görme şansınız yok fakat bilek hareketleri sırasında rotor sesi ara ara kulağıma geliyor aslında rahatsız edici bir durum değil ama alışkın olmadığımdan mı bilemiyorum bana biraz ters geldi. Aynı olayı Baran'ın şu an kullandığı Chopard GT XL Mille Miglia'yı kullanırken de yaşamıştım fakat o zaman durum tam nasıldı hatırlamıyorum rahatsızlık konusunda saati elden çıkaralı 2 sene oldu.
Son olarak saniye tasarımı inanılmaz orjinal ve gerçekten ara ara kitlenmenizi sağlıyor kendine. Genel olarak konuşursak JLC bu saatte iyi iş çıkarmış yalnız rotor sesi ve kalınlığa dikkat etmek lazım saati satın alırken. Ben ki böyle rotor sesi veya kalınlık gibi olaylara fazla takılmayan biri olmama rağmen bunlar benim çok dikkatimi çektiyse bi durup düşünmek lazım. Tabi yiğidi öldürdük hakkını vermemiz lazım gerçekten kullanabilecek biri için çok çok güzel bir saat. Yalnız ben bu kordon tipinde Pam 389'u daha çok beğenmiştim. Onu böyle uzun deneyemedim mağazada anca bi 5 dk inceleyebilmiştim ama Pam'ın seramik bezelinin yarattığı o farklılıktan dolayı optik olarak daha hoş bir görünümü var bana göre. Tabi bu yazdıklarım tamamen şahsi düşüncelerim. Umarım biraz yardımcı olmuştur yazdıklarım
Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check
Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], Najdorf ve 71 misafir
|