TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Saatlerimiz Direksiyon Başında / Steering Wheel Shots

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: TSF Saatlerimiz Direksiyon Başında / Steering Wheel Shot

Mesaj Tgm » 19 Ara 2017, 21:23

Anıl tespitinde yalnız değilsin :champ: kustuk bu instagram tarzından
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj Ground » 19 Ara 2017, 21:29

Tgm yazdı:Anıl tespitinde yalnız değilsin :champ: kustuk bu instagram tarzından

Aslında tespit forum geneli için doğru.

Forum instagram gibi oldu,

Arada inceleme görünce mutlu oluyoruz.

Bir de genel de alıntı yapıp tek kelime cevaplar görünce hemen kapatmak zorunda kalıyoruz.

Çoğu zaman mesajlara bakmayıp okunmuş olarak işaretle tuşunu çok kullanmaya başladım.

Kişiler üzerine alınmadan genel tespit olarak düşünmek lazım.

Bunu (resim atıp çıkmak) ben de yapıyorum ne yazık ki.

Yemek başlığında da örneğin Ender in tespiti de çok yerinde gidilen yerlerin isimleri iyi mekanların bilgilerinin verilmesi güzel olurdu.

Gibi gibi..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj manil » 19 Ara 2017, 21:30

Cruciatus yazdı:Gün içinde aynı saatin sadece bir fotoğrafını koyabileceğimize dair bir kuralımız mı var? Ben bugün aynı saatimin farklı açılardan 3-4 fotoğrafını koydum da, sakıncalıysa kaldırayım...

Her ne kadar cevap yazmak istemesem de gerçekten fırsat olarak nitelendirip aradan çekiliyorum. Rica ediyorum aksi düşüncesi olan arkadaş foruma yazmasın, özel mesaj yoluyla derdini, sıkıntısını ifade edebilir.

Konu esasında bir sosyal platform olarak forumun karşı karşıya kaldığı durumla ilgili. Burada açmaz içindeyiz.

1-) Forumu, mekanik saat ve benzeri hobilere ilişkin bilgi paylaşımı, farkındalık ve bu alana has saat kültürünün yeşertilmesine yönelik bir ortam olarak görmek

2-) Instagram, flickr tarzında, görsellere boğarak içerik açısından herhangi bir google image sayfasından farksız hale getirmek

Ortalama düşünceye sahip birisi benim kişisel tercihimin bu şıklardan hangisinden yana olduğumu anlar. Maalesef sabun köpüğü, junk bilgilerin ötesinde pek okuma, araştırma geleneğine sahip olmadığımız için genelde işin kolayına kaçıyoruz. Şu da var ki, bu forumu (üye olmadan takip ettiğim 2012 yılından itibaren) gerçekten kendi benzerleri içinde ayıran vasfı kaliteli muhabbet; düzeyli espriler ve sparring tarzı sonu belli çekişmeler olsa da son dönemlerde işin artık bilgi boyutunun kaybolduğunu ve çekilenlerin büyük kısmının da birbirinin aynısı olan görsele boğma şeklinde bir form aldığını görüyorum. Bunun sadece benim tespitim olmadığından da adım gibi eminim.

Sonuç itibarıyla, geldiğimiz nokta da özel mesaj yoluyla "şu saati nerden aldın" diye soran; aldığı cevap üzerine teşekkür etme nezaketinde bile bulunmadan cevap bile vermeyen (ki kişinin kendi kalitesini gösterir) enteresan arkadaşlarla karşılaşır olduk. Bir süredir, inceleme yapmak/bilgi paylaşmak bile insanın içinden gelmiyor. Çünkü o kadar zaman verip oluşturduğunuz şeyler adeta açık büfede rus turistin önüne konan yemek gibi. Arka planında emek var mı yok mu kimsenin baktığı yok.

İnsan soğuyor sonuç olarak.

Bu açıdan bakınca nzmokur'un kendi yazdığında bir hakaret ya da eleştiri de görmüyorum, samimiyetle söyleyeyim. Ya da birden fazla resim mi eklemenin yasak mı olup olmadığına dair soru soran üyenin... Aramızda sadece bu platformun kullanış amacına dair görüş farklılığı var ve biraz zaman ve emek harcayarak "bilgi" içeren bir içerik üretiminden ziyade iki farklı açıdan çekilmiş fotoğrafların enteresanlığı (ki ödüllü bir fotoğrafçı olarak ben gerçekten farkı anlamadım) insanlara daha çekici geliyor.

Durum budur. İkili tartışma ortamı v.s. kesinlikle arzu etmediğim şey. nzmokur olmasa idi benzer bir halet-i ruhiye izahatını farklı bir üyenin mesajından ötürü yazacak idim.

Kalın sağlıcakla. Yanlış anlayanlar, kırılanlar, sürç-ü lisan ettiklerimiz olmuşsa da affola.

iyi akşamlar.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj rolexcollector » 19 Ara 2017, 21:35

manil yazdı:
Cruciatus yazdı:Gün içinde aynı saatin sadece bir fotoğrafını koyabileceğimize dair bir kuralımız mı var? Ben bugün aynı saatimin farklı açılardan 3-4 fotoğrafını koydum da, sakıncalıysa kaldırayım...

Her ne kadar cevap yazmak istemesem de gerçekten fırsat olarak nitelendirip aradan çekiliyorum. Rica ediyorum aksi düşüncesi olan arkadaş foruma yazmasın, özel mesaj yoluyla derdini, sıkıntısını ifade edebilir.

Konu esasında bir sosyal platform olarak forumun karşı karşıya kaldığı durumla ilgili. Burada açmaz içindeyiz.

1-) Forumu, mekanik saat ve benzeri hobilere ilişkin bilgi paylaşımı, farkındalık ve bu alana has saat kültürünün yeşertilmesine yönelik bir ortam olarak görmek

2-) Instagram, flickr tarzında, görsellere boğarak içerik açısından herhangi bir google image sayfasından farksız hale getirmek

Ortalama düşünceye sahip birisi benim kişisel tercihimin bu şıklardan hangisinden yana olduğumu anlar. Maalesef sabun köpüğü, junk bilgilerin ötesinde pek okuma, araştırma geleneğine sahip olmadığımız için genelde işin kolayına kaçıyoruz. Şu da var ki, bu forumu (üye olmadan takip ettiğim 2012 yılından itibaren) gerçekten kendi benzerleri içinde ayıran vasfı kaliteli muhabbet; düzeyli espriler ve sparring tarzı sonu belli çekişmeler olsa da son dönemlerde işin artık bilgi boyutunun kaybolduğunu ve çekilenlerin büyük kısmının da birbirinin aynısı olan görsele boğma şeklinde bir form aldığını görüyorum. Bunun sadece benim tespitim olmadığından da adım gibi eminim.

Sonuç itibarıyla, geldiğimiz nokta da özel mesaj yoluyla "şu saati nerden aldın" diye soran; aldığı cevap üzerine teşekkür etme nezaketinde bile bulunmadan cevap bile vermeyen (ki kişinin kendi kalitesini gösterir) enteresan arkadaşlarla karşılaşır olduk. Bir süredir, inceleme yapmak/bilgi paylaşmak bile insanın içinden gelmiyor. Çünkü o kadar zaman verip oluşturduğunuz şeyler adeta açık büfede rus turistin önüne konan yemek gibi. Arka planında emek var mı yok mu kimsenin baktığı yok.

İnsan soğuyor sonuç olarak.

Bu açıdan bakınca nzmokur'un kendi yazdığında bir hakaret ya da eleştiri de görmüyorum, samimiyetle söyleyeyim. Ya da birden fazla resim mi eklemenin yasak mı olup olmadığına dair soru soran üyenin... Aramızda sadece bu platformun kullanış amacına dair görüş farklılığı var ve biraz zaman ve emek harcayarak "bilgi" içeren bir içerik üretiminden ziyade iki farklı açıdan çekilmiş fotoğrafların enteresanlığı (ki ödüllü bir fotoğrafçı olarak ben gerçekten farkı anlamadım) insanlara daha çekici geliyor.

Durum budur. İkili tartışma ortamı v.s. kesinlikle arzu etmediğim şey. nzmokur olmasa idi benzer bir halet-i ruhiye izahatını farklı bir üyenin mesajından ötürü yazacak idim.

Kalın sağlıcakla. Yanlış anlayanlar, kırılanlar, sürç-ü lisan ettiklerimiz olmuşsa da affola.

iyi akşamlar.
Sevgili Manil,

Katıldığım nokta çok.
Ancak saatlerimiz direksiyon başında başlığında saat incelemesi, bilgisi bs görmeyi ummamak lazım.
Burada sadece instagram gibi, fotoğraf görünecek haliyle.
Tabii ki inceleme ve mekanizmaya dair birçok ayrı sayfası da var forumun.

Yapıcı üslubunuz için teşekkür ediyorum ancak, empati yaparsanız yazdığınıza en az benimki kadar tepki verip cevap yazacağınız aşikar.

Selametle kalın,

Nazım

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

Mesaj kilimanjaro » 19 Ara 2017, 21:37

Anıl iyi akşamlar ... geldim.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Cruciatus » 19 Ara 2017, 21:41

Hocam Allah aşkına buraya mesajı direkt alıntılayarak cevap verip sonra da “son sözü söyledim başka yazan olmasın” tavrı ne ki şimdi?

Siz ulu orta yazarlen başkası özel mesajla cevap versin tavrı hoş değil.

Madem fotoğraf atmayacağız, şuan yazdığımız başlık, şuan kolunuzda hangi saat var ve benzeri başlıklar neden var?

Başlığın amacı dışında ileti girilmesi ve konunun amacından sapılması eleştirilebilir ve haklı bir eleştiri olur. Sizin eleştiriniz bu manada forumun genel haline anladığım kadarıyla. Ki o zaman da şahıslara sataşmanın manası yok.

İyi akşamlar..

Kullanıcı avatarı
Cruciatus

Mesaj manil » 19 Ara 2017, 21:53

kilimanjaro yazdı:Anıl iyi akşamlar ... geldim.
Hoşgeldin abi, özlettin.

Sent from my E6633 using Tapatalk
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj kilimanjaro » 19 Ara 2017, 22:08

manil yazdı:
kilimanjaro yazdı:Anıl iyi akşamlar ... geldim.
Hoşgeldin abi, özlettin.

Sent from my E6633 using Tapatalk

Teşekkür ederim Anıl
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Cimuanos, korayyalnizlar, recklesstr ve 28 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners