Arkadaşlar hepinize günaydın,konu benim için de çok ilgi çekici.Okumaya başladıkça farkettim ki ciddi bir külliyat oluşmuş.Keşke mümkün olsa da bu datayı derli toplu bir hale getirebilsek.Ben de Bursa daki mekanlardan bahsedeyim;
iskender : uludağ kebapçısı
sulu yemek : rumeli kardeşler,hayat restaurant
köfte: çiçek ızgara,kemal koşudağ
inegöl köfte: besler (inegölde)
kestane şekeri: dağlı
kavurmalı yumurta: gökhan aperatif
balık: ahtapotus (özellikle ahtapot) erol balık (mudanya),boksör rest( gemlik) ,balıkçı rıza (kurşunluda-özellikle deniz ürünlerinden yaptığı mezeler)
saç tava:tavacı refik (karacabey soğan pazarı)
steakhouse: uzan (özellikle tereyağında lokum) örnek et,emiret
pideli köfte: kayhan köftecisi,küçük saray
pide: hasköyüm,aynalı pide,inci pide
Antep mutfağı: antepli hacı baba (karlıdağ caddesi-özellikle lahmacun ve katmer,ayrıca antepden günlük baklava getirir), özdemiroğlu
irmik helvası ve süt helvası : helvacı ali (inegol)
kelle paça ve işkembe: paçacı hüsnü
et mangal: kasap ismail (barakfaki),sedat et mangal (kestel) ,serkan et mangal (küçük sanayi)
kuru fasulye: rodoplu (ayrıca kabak tatlısı da denenmeli)
Sent from my iPhone using Tapatalk