kiwi21 yazdı:İlk bourbon denemem Bulleit Rye Rye adından da anlaşılacağı gibi %50'nin üzerinde çavdar ihtiva ediyor. (%95) Sonda yapacağım yorumu başta yapayım. Tükettiğim viskilere bu gözle bakıyorum; Tekrar aynı viskiyi barımda görmek ister miyim? Bu soruya evet cevapları şu ana kadar Caol Ila ve Monkey Shoulder'da oldu. Bulleit Rye da bunlardan biri...
Tadım notlarına geçmeden önce Bulleit Rye ile ilgili bi hayal kırıklığımı paylaşayım. Okuduklarımdan yola çıkarak bourbonların buzla da tüketilebileceği ve yaz içkisi olarak hoş olacağı yönündeydi. Damak tadının insandan insana ne kadar değişkenlik gösterdiği bir kez daha ortaya çıktı. İlk kadehimi oda sıcaklığında beklemiş sek bourbon ile, ikinci kadehimi devasa bi tek buz atarak yaptım. İlk kadehteki bourbondan daha farklı "şey" çıktı ortaya. Anlaşılan ben yine buzsuz serüvenime devam edeceğim.
Burunda baharat, vanilya ve karamel, belki de biraz tütün kokuları sizi karşılıyor. Tütün mamüllerine uzak biri olduğumdan bu kokuyu net alamadım diyebilirim. İlk yudumda damağı baharatıyla yakıp geçen bi tat var. Daha sonra burna gelen vanilya ve karamel tadı da eşlik ediyor. Bitiş de uzun diyebilirim. Dakikalar sonra bile baharatın yakıcılığı tüm benliğiyle damakta duruyor. Buzsuz halini oldukça beğendim, buzla bi daha içer miyim? Sanmıyorum. Bir de kokteyllere yakıştığı söyleniyor. Bu güzel bourbon'u kokteylde heba eder miyim? Onu da sanmıyorum Kokteyllerde sanki J&B, Ballantine's gibi blended viskiler kullanılmalıymış gibi geliyor bana.
Slainte
okurken kafam güzel oldu