42. sayfa (Toplam 264 sayfa)

Re: TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

MesajGönderilme zamanı: 21 Oca 2017, 16:58
asymptote
Afiyet olsun herkese.. :champ:
Resim

Re: TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

MesajGönderilme zamanı: 21 Oca 2017, 18:00
gkarinca
Resim


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Re: TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

MesajGönderilme zamanı: 21 Oca 2017, 18:17
eraslani
mlm yazdı:Resim

mlm :champ: :thumbup:
asymptote yazdı:Afiyet olsun herkese.. :champ:
Resim

Kestane-çay :super:
asymptote daha güzel kestane pişirebilir diyorum ama :lol:
Tefal in yağsız kızartma yapan bir aleti var..müthiş kestane pişiriyor bilginize..

Re: TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

MesajGönderilme zamanı: 21 Oca 2017, 18:22
asymptote
eraslani yazdı:asymptote daha güzel kestane pişirebilir diyorum ama :lol:

Çok deneyimli olduğum bir alan değil. Bunu direk tepsiye koyup fırına attım.. :) :thumbup:

Re: TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

MesajGönderilme zamanı: 22 Oca 2017, 03:59
snowblue
Merhaba arkadaşlar, çay severler için asia chai art çaylarını şiddetle tavsiye ediyorum, aranızda deneyen var mı acaba ?
Sanırım şimdiye kadar bütün çeşitlerini denedim özellikle tavsiye ettiklerime gelirsek Earl grey çayı çok yoğun marketten aldığımız earl grey ile arasında hatırı sayılır bir fark var, Darjeeling çayı ilk hasat dünya standartlarında bile en üst kalite, bu çay gece gündüz arasındaki yüksek sıcaklık farkından dolayı yapı bakımından çok farklı bir çay şampanya renginde çiçeksi balımsı bir tadı var herkese denemesini tavsiye ederim, Pu'erh yine işlenmesi ile çok farklı bir çay yıllanmış çay olur mu demeyin oluyormuş :) Çinde büyük yapraklı yabani çaylar sıkıştırılıp kalıp şekline getirildikten sonra mayalanarak yıllarla ölçülen süreler bekletiliyor bu sayede lezzet olarak inanılmaz farklı bir çay oluyor sanıyorum içerdiği yüksek omega 3 sayesinde balığımsı bir tadı yağlı ama ipeksi bir dokusu var, Wu Yİ Yan oolong, Oolong dediğimiz kısacası siyah çay ve beyaz çay arasında denebilecek çaylardır siyah çay %100 okside olurken oolong çayları istenilen oranda okside edilir bahsetmek istediğim çay ise %50 okside olmuş yani cidden tam siyah ve beyaz çay arası bir çay, Tadı yine çiçeksi ama ekşimsi çok lezzetli bir çay, sonraki tavsiyem, Lapsangsouchong bu çayın özelliği ise islendirme işlemine tabi tutulmasıdır forumca sevdiğimiz düşündüğüm islay visklerindeki o turba isi tadına yakın tatlar barındıyor yine çok farklı denenmesi gereken bir lezzet, Rooibos Vanilla, Rooibos ise bitki çayına benzer çay bitkisinden elde edilmez afrikada yerlilerin tükettiği çaya benzer bir bitki ve madagaskar vanilya çubukları karışımı, tadı sıvı huzur :) gerçekten çok güzel. En son tavsiyem ise kesinlikle denenmesi gerektiğini düşündüğüm GYOKURO AKİYAMA bu çayın tadını anlatamam kendiniz denemelisiniz ama hayatımda deneyimlediğim en lezziz sıvılardan biri olduğunu söyleyebilirim.
Bütün çaylar belli sıcaklıkta su ile belirli sürede demlenip çaylar sudan çıkartılır çünkü çıkartılmazsa çay tanen yüzünden acılaşmaya başlar. hangi çayın hangi sıcaklık ve sürede demleneceği bilgisi sitelerinde ve ürünlerin paketlerinde yazıyor. internettende sipariş veriliyor ama kazaskerde dükkanlarına gidip halil bey ile sohbet ederek çay konusunda aydınlanmanızı tavsiye ederim.

Re: TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

MesajGönderilme zamanı: 22 Oca 2017, 13:03
asymptote
snowblue :champ:

Re: TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

MesajGönderilme zamanı: 22 Oca 2017, 14:00
mlm
Snowblue kitap yazmış :super:

Evde hasta var, rahmetli Barış Manço'nun şarkısını içimden söyleyerek çay hazırladım:). Nane, limon kabuğu, zencefil, kabuk tarçın, çörekotu, toz zencefil, hatmi çiçeği, ekstra tane karabiber, karanfil, papatya, kekik ve içmeden önce bir kaşık bal.

Resim

Re: TSF Kahve ve Çay Meraklıları / Coffee & Tea Fans

MesajGönderilme zamanı: 22 Oca 2017, 14:07
foottwo
Snowblue :super:

Lapsangsouchong denerim ilk firsatta :champ:

Tanri bizimle..