Miriel yazd覺:Kahve 羹stadlar覺na bir sorum var, 羹niversitede bir hocam覺z da muhtemelen bir kahvesever ve i癟tii kahve French Press'te demlenmi filtre kahveye g繹re daha k覺vaml覺 ve youn g繹z羹k羹yor. Kokusu da bulunduu yeri doldurur cinsten..
Bu k覺vamda bir kahveyi nas覺l demleriz? Bu konuyla alakal覺 en son hocaya mail ataca覺m
Uzun s羹redir French Press demlemiyorum fakat hat覺rlad覺覺m kadar覺yla kahve / su oran覺 1/14 kullan覺yordum ben.
Yani 250 ml suya 18 gr kahve 癟ekiyordum.
ekirdekleri filtre kahveden daha b羹y羹k taneli, gran羹l kahvelerden ise daha k羹癟羹k 癟ekmek gerekir. Filtre kahve boyutunda ya da daha k羹癟羹k 癟ekerseniz tanecikler Press'ten s覺zabilir. (tabi bu durum "younluk" hissiyat覺n覺 da art覺rabilir, tercih meselesi diyebilirz, denemek laz覺m)
Kahvenin taze 癟ekilmi olmas覺 ve suyun s覺cakl覺覺 癟ok 繹nemli. Prensipte kahvenin yanmamas覺 i癟in 94 C dereceyi ge癟memesi 繹nerilir.
(fincan覺 s覺cak tutarsan覺z kahve daha yavas soguyacakt覺r.)
Pressin i癟indeki 癟ekilmi kahveye bir miktar suyu sakince, gezdirerek d繹kmek ve tanecikler 覺sland覺ktan sonra tahta bir ka覺kla kar覺t覺rmak denenebilir (toplam suyun 1/3 羹 mesela). Sonra suyun tamam覺n覺 d繹kebilirsiniz.
Baz覺lar覺 demlemeye b覺rakmadan 繹nce pressler, ben tercih etmem ahsen.
襤lk 覺slatma ilemi dahil toplam en fazla 4 dakika sonra presslemek laz覺m.
Umar覺m ie yarar