Benden kısa kısa:
Kebap: Kalamış Develi ve Fenerbahçe Kazancılar.
Dürüm: Altunizade'den Nuhkuyusu Caddesi'ne dönülen yerde, sağ tarafta Dürümcü Memo var. Salak bir yer, ama Adana dürüm ve porsiyonu efsane güzel. Biberli lavaşı 10 numara.
Sulu Yemek: Üsküdar Kanaat çok lezzetli, ama servis ve sunum işe yaramaz. İstiklal Caddesi'nde Lades'i çok severim. Yemekler güzel ve lezzetli, sunum çok düzgün. Ancak fiyatlar yüksek. Geçenlerde 1 pilav, 1 kuyu kebabı ve 1 karışık kompostoya 25 TL istediler.
Pide: Moda, Göztepe ve Sahrayıcedit'te şubeleri bulunan Köyüm Pide'yi severim.
Kuru Fasülye: Eskiden Sirkeci'deki Fasuli'yi severdim, ama bozdular. Adını hatırlamadığım, Çamlıca'daki meşhur fasülyeciyi severim. Bir de Üsküdar Nuh Kuyusu'ndaki Ayder Fasülyecisi'ni de severim.
Köfte: Beşiktaş Çarşı'daki küçük köfteciyi çok severim. Büyüğünün köfteleri bana lezzetli gelmiyor. Bir de Manisa Akhisar'da, İzmir'den Balıkesir'e gelirken yolun sağ tarafında adını hatırlamadığım bir köfteci var. Önünde ekseriyetli İstanbul plakalı araç durur. Mide fesatı geçirmeden karnımı doyurmamı ve rahatça direksiyon sallamamı sağlar. Bodrum Tevfik Neyzen Caddesi'nde Liman Köftecisi de başarılıdır.
Tostçu: Susurluk'ta Yörsan tesislerinin tostu diyip susuyorum. Ayran veya çay farketmez, her ikisi de çok başarılı.
Pizza: Yeşilköy sahilinde Pizza Porto ve İstanbul Caddesi'nde Yeşilyurt'a giderken Dilim Pizza. Dilim Pizza'nın şöminesi ve suflesi ayrı bir güzelliktir. Bodrum'daki Sünger Pizza'yı da severim, salaş bir tarzı vardır.
Çöp Şiş: Asıl favorim İzmir'deki Topçu'nun Yeri. Erenköy Ethem Efendi'deki Çöpçü'yü de sevdim.
Çiğer: Edirne Kırkpınar Lokantası'nın yaptığı ciğere bayılırım. Pek çok yerde şubesi var.
Balık: Uzun zamandır dışarda balık yemiyorum. Maalesef balıkçılar genelde fiyatlarda sapıtma eğilimindeler. Arada sırada dışarda balık yiyeceksem yanına alkol almıyorum. Arnavutköy'deki Adem Baba, Göztepe ve Kadıköy'deki Dicle'nin balıkları taze oluyor. Bir de İzmir'deki Balık Pişiricisi Veli Usta'yı severim.