TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sevdiğimiz Ya Da Beğendiğimiz Lezzetler / Mekanlar

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Sevdiğimiz Ya Da Beğendiğimiz Lezzetler

Mesaj Archimed » 15 Ağu 2012, 11:37

Benden kısa kısa:

Kebap: Kalamış Develi ve Fenerbahçe Kazancılar.
Dürüm: Altunizade'den Nuhkuyusu Caddesi'ne dönülen yerde, sağ tarafta Dürümcü Memo var. Salak bir yer, ama Adana dürüm ve porsiyonu efsane güzel. Biberli lavaşı 10 numara.
Sulu Yemek: Üsküdar Kanaat çok lezzetli, ama servis ve sunum işe yaramaz. İstiklal Caddesi'nde Lades'i çok severim. Yemekler güzel ve lezzetli, sunum çok düzgün. Ancak fiyatlar yüksek. Geçenlerde 1 pilav, 1 kuyu kebabı ve 1 karışık kompostoya 25 TL istediler.
Pide: Moda, Göztepe ve Sahrayıcedit'te şubeleri bulunan Köyüm Pide'yi severim.
Kuru Fasülye: Eskiden Sirkeci'deki Fasuli'yi severdim, ama bozdular. Adını hatırlamadığım, Çamlıca'daki meşhur fasülyeciyi severim. Bir de Üsküdar Nuh Kuyusu'ndaki Ayder Fasülyecisi'ni de severim.
Köfte: Beşiktaş Çarşı'daki küçük köfteciyi çok severim. Büyüğünün köfteleri bana lezzetli gelmiyor. Bir de Manisa Akhisar'da, İzmir'den Balıkesir'e gelirken yolun sağ tarafında adını hatırlamadığım bir köfteci var. Önünde ekseriyetli İstanbul plakalı araç durur. Mide fesatı geçirmeden karnımı doyurmamı ve rahatça direksiyon sallamamı sağlar. Bodrum Tevfik Neyzen Caddesi'nde Liman Köftecisi de başarılıdır.
Tostçu: Susurluk'ta Yörsan tesislerinin tostu diyip susuyorum. Ayran veya çay farketmez, her ikisi de çok başarılı.
Pizza: Yeşilköy sahilinde Pizza Porto ve İstanbul Caddesi'nde Yeşilyurt'a giderken Dilim Pizza. Dilim Pizza'nın şöminesi ve suflesi ayrı bir güzelliktir. Bodrum'daki Sünger Pizza'yı da severim, salaş bir tarzı vardır.
Çöp Şiş: Asıl favorim İzmir'deki Topçu'nun Yeri. Erenköy Ethem Efendi'deki Çöpçü'yü de sevdim.
Çiğer: Edirne Kırkpınar Lokantası'nın yaptığı ciğere bayılırım. Pek çok yerde şubesi var.
Balık: Uzun zamandır dışarda balık yemiyorum. Maalesef balıkçılar genelde fiyatlarda sapıtma eğilimindeler. Arada sırada dışarda balık yiyeceksem yanına alkol almıyorum. Arnavutköy'deki Adem Baba, Göztepe ve Kadıköy'deki Dicle'nin balıkları taze oluyor. Bir de İzmir'deki Balık Pişiricisi Veli Usta'yı severim.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj Baran » 15 Ağu 2012, 11:46

Archimed 2 sorum olacak.Dicle balıkta alkol varsa Göztepenın neresinde mezeleri nasıl vs biraz detaylı bilgi alabilirmiyim.İkinci sorum ise ethemefendide yenı acılan çöpçünün nesini beğendin :D Bizim sokağın başında olduğundan ötürü herkes meraktan 1 kere gitti ne zaman gecsek kalabalık oluşu sebebiyle bizde o kervana katıldık ve oturduk.Oraya buraya kamera koymuş mekan güzel ama ben mekandan cok yediğime bakarım.Masaya kuru lavaşı bıraktılar birde sallamasyon salata.Neyse çöp şiş köfte şiş ve sucuk şiş var biz çöp şiş istedik.Porsiyon kucuktu doymadık yanına domates biberi koymuş.Sert bir etti.Fiyatını haketmicek biryerdi.Öyle biryer acıcak olsam çöp şişi parmakları yedirtirim guzel bi çoban salata yaparım birde olmazsa olmaz acılı ezme tarzı birsey.O sekilde orası yakın zamanda kapanır bu dediğimide unutmayın.Hiçkimseye tavsiye etmiyorum.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj 2fast4u » 15 Ağu 2012, 12:15

italyan : akmerkez papermoon,bagdat cad.olivia's pizzeria
kırmız et : beyoğlu zubeyr usta,bağdat cad.bedri usta,burgermania seturmarina
beyaz et: birbucuk rest(kanat)
kahvaltı : kitchenette
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Baran » 15 Ağu 2012, 12:24

Forumdan daha detaylı yeme içme inerileri beklerdim doğrusu.Gırtlağına benım kadar düşkün adam yok belliki :lol:

2fast kıtchenette de kahvaltı cokmu guzel hakkaten?
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj 2fast4u » 15 Ağu 2012, 12:33

baran, kahvaltıda cok fazla sey aramam yalnız pancake ve omlet ıkılısı duzgunse benım ıcın yeterlidir.Bu arada acık bufe kahvaltı veren hısar tarafında mekan sahıbı tandığım var cok fazla o cümbüş beni cezbetmiyor
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj SeRxx » 15 Ağu 2012, 12:58

Sabah sepme kahvaltı, öğlen ciğer ızgara, aksam kaburga dolması, tatlı olarak kaymaklı kadayıf, meyve olarak da karpuz :)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Re: Sevdiğimiz Ya Da Beğendiğimiz Lezzetler / Mekanlar

Mesaj 2fast4u » 15 Ağu 2012, 13:25

Hey masallah:)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj apesen » 15 Ağu 2012, 13:27

ben de özetimi geçeyim, bu arada yeme-içme konusunda tavan yapan 26 günlük iş tatil karışık bir gezmedeydim, yaş genç ama kilo yüksek, kolestrol falan kesin tavan yapmıştır, hakkımızda hayırlısı olsun.

Lüksten salaşa doğru sıralayacağım seçimlerimi.

Karışık Mutfak ( Bir Türk Klasiği - Dünyada eşi benzeri olmayan herşeyden yapan restoranlarımız :)

1) Topaz.(gümüşsuyu - taksim ) Özellikle Topaz'ı gitmeyen herkese öneririm, yabancı misafir için süperdir çünkü çok iyi bir Osmanlı mutfağı menüsü var, sunum şahane, biraz fiyatlıdır, iki kişi, Selection ayarı bir şarapla 450 TL'den aşağı kalkamazsınız, ama önemli bir gece için gittiyseniz asla yarı yolda bırakmazlar.

2) Lüks olarak Topaz'la aynı hatta üst sayılır ama bence en fazla ikinci olur, Sunset. Çok özel bir yemekleri yok diyebilirim, Japon mutfakları tamamen deneysel, ben çok keyif almadım, Ördek Konfitleri leziz.

3) Cook Shop - çok yukardan aşağı oldu ama kesinlikle 10 numara 5 yıldız. özellikle yeni Abdi İpekci cad. şubeleri, Bodrum Marina ( geçen sene gittim bu sene gidemedim ) ve Galeria tercihimdir. CookShop'u şu an piyasada benzerleri olan Midpoint, Bigchefs, ve benzerlerine göre tek geçerim. Deniz mahsüllü Risotto, Cook Shop Burger, Carpaccio ve Rokalı Pizza, Beğendili et, genelde tercih ettiklerim. Limonataları da güzel.

Kebap :

1) Beyti (Florya) - Anlatmaya gerek yok, bu kadar güzel yapılır. Fiyat yüksek, ama uçuk değil.

2) Kolcuoğlu Ataşehir - son 1 seneye yakın gidemedim, ama geçen sene yakınlarında otururken çok tercih ettim, fiyata göre kalite güzel.

3) Kırçiçeği - Aman aman olduğunu söyleyemem, malum İzmir'liyiz, evimize de yakın şubeleri var Bakırköy'de, o yüzden tercih ediyorum. İzmir Usulü terbiyeli pişmiş çorbayı daha çok sevdiğimden, çorba konusunda bana İstanbul'un meşhur seçeneklerinden daha çekici geliyor.

Ayrıca, şu sıralar çok moda olan kendin pişir kendin ye'cileri de seviyorum, Bostancı Çınaraltı favorim.

Balık : Süper lüks balıkçı pek tercih etmem, iş yemeği vb. durumlarda gitmek gerekirse Bebek Poseidon'u tercih ederim. o yüzden Lüks'ü es geçiyorum.

1) Ali Baba ( Kireçburnu ) : her zaman balığı taze olur, fiyat üzmez, özellikle hayatımın en iyi patlıcan salatasını yediğim yer diyebilirim.

2) Efe Balık ( Yeşilköy ) : Yeni yeni gitmeye başladım, falsosunu görmedim, Sübye'den yaptığı bir ara sıcak var leziz, Tuzda Levrek vb. denemelerim oldu, kötü değildi, fiyat güzel.

3) Elios ( Yeşilköy ) : Serde <Kritikos>'luk , yani Giritlilik olduğundan, severim Ege mutfağını, Elios güzel, ama pahalı, yani aynı şeyler karşı kıyıda yarı fiyatına, o yüzden pahalı geliyor, yoksa iyi meze yapan bir balıkçıya gitseniz,ödeyeceğiniz aşağı yukarı aynı.

4) İsmet Baba ( Kuzguncuk ) : Ortamını severim, o yüzden gittiğim bir mekan, tekir tavası pek lezzetli gelir, fiyatlar iyi, kredi kartı geçmez :)

ve en önemlisi : İstanbul dışından çok acayip bir önerim olacak balık için, Marmaris'de Nil Restoran.. mutlaka gidin, küçük boy ahtopot'u haşlayıp, iyice dinlendirdikten sonra, süper ızgarasını yaparlar, bayılırsınız, Marmaris'ten aşağı akdeniz balık konusunda mavi çöldür, en güzel balığı, mevsiminde Akya'dır. onun dışında ege balıklarının tamamı tazecik bulunur. Neredeyse 5 senedir her sene giderim, hep aynı personel, sordum 10 senedir hiç değişmemiş, aralarında 25 senedir aynı mekanda çalışanlar var. o kadar...

Kahvaltı :

1) Namlı Karaköy - envai çeşit ve kendi istediğiniz gibi seçiyor olmanız güzel.

2) Charme Kozyatağı : Kozyatağı Baytur konutlarının bahçesindeki market / şarküteri, 2 sene önce başka bir yer imiş, çalışanları almış diye biliyorum. Eski oturduğum yer olduğundan çok gider gelirdim, hala da canım çeker giderim, haftasonu yoğundur ama kahvaltısı çeşitli ve güzeldir, tazedir. ucuzdur.

Devamı gelecek...
Do more of what makes you happy, so buy another new watch ;o)
Kullanıcı avatarı
apesen

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 27 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners