Ayrıca verdiğin linkteki figürlerini her yerde ayrı ayrı görüyordum ama tam kaydını bulamamıştım. Teşekkür ederim.
"Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder... Gölgende bana da, bana da yer ver ! Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar. Yurda ay yıldızın ışığı yeter." Arif Nihat Asya
Llinkini yolladığın Reha Muhtarın yazısını şimdi okudum fakat Elvis ile ilgili okuduğum yüzlerce yazıyla ve 2 kitapla karşılaştırdığımda, bazı kulaktan dolma bilgileri kesin bir kanı olarak vurgulamış. Sonuç olarak yazının doğru yönleri olsa da beğenmedim.
Ama yazının "Ana" teması ile ilgili olarak bu şarkıyı tüm Annelere armağan ederek paylaşıyorum...
Bu arada bana tavsiye edebileceğin kaynaklar var mı ? Türkçe makale, kitap vb. gibi
Elvis'in konserlerinden bazı özel kesitleri paylaşayım ben de
"Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder... Gölgende bana da, bana da yer ver ! Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar. Yurda ay yıldızın ışığı yeter." Arif Nihat Asya
Benim en çok beğendiğim kitap Greil Marcus un yazdığı "Elvis Presley - Bir kültürel takıntının güncesi" isimli kitabıdır. Greil Marcus Rolling Stones dergisinin efsanevi editörüdür. Bu kitap Elvis in biyografisini değil onun müzik tarihinde ve amerikan kültüründe bıraktığı izleri göz önüne seren nadide bir yapıttır, zaten biyografisi için kitap almaya hiç gerek yok günümüz internet dünyasında, yanlış hatırlamıyorsam Korsan yayınlarından çıkmıştı kitap '90 larda. aşağıdaki linkte kitap ile ilgili. (bilgiyi vermişken tam vereyim istedim)
Not: söylemek istemiyordum ama herhangi konuda bilip bilmeden ahkam kesilmesi beni deli ediyor, Reha muhtar kendi kompleksini Elvis'in kariyeri ile bağdaştırıp kendini içsel hayatında yüceltmeye çalışmış, bu yazı ile bizimle bu durumu paylaşmış olması'da talihsizlik. ....Reha Muhtar
Mucadeleci Verdiğin kitap önerisi çok iyi oldu en kısa zamanda temin edip, okuyacağım. Reha Muhtar'ın ciddi bir 'anne' takıntısı olduğunu biliyordum. Elvis ile ilgili yazdığı yazıyı ise akıcı ve ilginç olarak beğenmiştim aslında:) Sayende daha dikkatli bakacağım bundan sonra Elvis ile ilgili içeriklere... En kısa zamanda da bilgi dağarcığımı geliştirmeliyim bu konuyla ilgili, umarım saat gibi takıntılı bir hal almaz:)
Benden de bir video gelsin:) Güzel şarkılarından...
Elvis tam bir takıntı konusudur o kadar çok argüman var ki onunla ilgili ve her biri bir birinden eğlenceli, insana beni incele, bana bak diyorlar resmen hiç bulaşma demem yersiz olacaktır zira sen bağımlılığa giden yolda gerekli olan ilk dozu almışsın
En sevdiğim şarkılarından biri Elvis'in '70ler döneminden...
Mucadeleci tespitlerin o kadar yerinde ve doğru ki aldığım doz beni bağımlılığa götürüyor gerçekten:) Sürekli okuyorum, araştırıyorum ve dediğin gibi hep yeni ve değişik bilgiler ediniyorum.
En çok beni sevdiren özelliği alçakgönüllü yapısı oldu. Hele ki bir videosunda ekibinden birinin üzerine su atıp çocuk gibi kaçışı, ardından geri gerip havluyla yüzünü silmesine hayran oldum. Bizim sanatçı müsvettelerini düşününce kralın önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum
Videouyu'da buldum:)
Biliyorum bu videoyu Elvis yetiştiği ortam itibarı ile (missisipi tupelo ve müteakip memphis tennessee) garibanların halinden iyi anlayan ve zenginliğide kaldırabilecek bir yapıya sahip, Jerry Lee Lewis anlatıyor ; Bir gün uçakta yolculuk ederken Elvis uçakta bir asker (er) ile tanıştı nereli olduğunu, nereye gittiğini v.s. sordu, cebindeki tüm nakit parayı gence verdi arkasını dönüp benden üzerimde ne kadar nakit varsa kendisine vermemi uçaktan inince bana geri ödeyeceğini söyledi ve benden aldıklarını da gence verdi, Elvis benim en merhametli dostumdu... Onun insanlara olan sevgisini sahnedeki tavırlarından çok rahat görebiliriz. Elvis 10larca otomobilin yanında 4 adet de Stutz (çok pahalı özel yapım amerikan spor otomobil) almıştır, bunların içindede iç aksamında metal olan bölümleri altın kaplanmış olan bir tanesi vardı, bu otomobil ile şöförü küçük bir kaza yaptı, Elvisin araba tutkusunu bilen ve özenerek verdiği bir siparişi kazaya uğratan şöförü çok mahçup oldu, Elvis diğerleri gibi şöförünü kovmadı, peki ne yaptı? Otomobili Stutz fabrikasında tamir ettirdi ve şöförüne hediye etti. Bu tarz Elvis hikayeleri beni çok etkiler. Kesinlikle paraya önem vermezdi ve para hep onun peşinden koşardı...
Bu şarkıda 19 yaşında bir delikanlının önünde, Krallığa uzanan yolunu hatırlatır bana...
En son mucadeleci tarafından 22 Şub 2012, 04:19 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.