fbolukbas » 07 Eki 2013, 22:33
Geçtiğimiz hafta ben de telefonumu değiştireyim diye bakınırken arkadaşımın sony xperia Z modelini biraz inceledim.
Daha sonrada bu modeli internette araştırırken Z1 modelinin çıkacağını öğrendim. Z1 in en dikkat çekici özelliği kullandığı işlemci idi.
Eski telefonumun yavaş olmasından dolayı zaman zaman problem yaşadığım için hızlı bir cihaz önemliydi benim için.
Neyse Z1 de kullanılacak işlemci Snapdragon 800 gerçekten kağıt üzerinde etkileyiciydi. 2.26 ghz hızında dört çekirdekli bir işlemci.
Bir de 3 gb ram ile çıkacak cihaz hayli dikkatimi çekti. Fakat ne zaman piyasaya çıkacağı belli değildi.
Sonra LG G2 modelinin de aynı işlemciyle piyasaya çıktığını farkettim. Üstelik oldukça rekabetçi bir fiyatla.
Biraz inceledikten sonra siparişi verdim. 3-4 gündür kullanıyorum. Eski telefonumdan sonra inanılmaz süratli, çok konforlu ve keyifli oldu. Eğer Android telefon arayışında olan varsa mutlaka incelemesini öneririm.
Kısaca olumlu ve olumsuz bulduğum yanlarından bahsedeyim.
Ekran 5.2" full hd, IPS plus gördüğüm en iyi ekran diyebilirim.
Yan çerçeveler çok ince.. Aletin ön yüzeyi tamamen ekran nerdeyse.
Cam Gorillaglass, çizilmelere karşı dayanıklı.
İşlemci zaten aşmış kendini, gerçekten performans üst düzeyde. Güç tüketimi düşük.
Pil 3000mah bu boyutlardaki telefonlarda rekor, cihazın donanımları az tüketim için tasarlanmış, pil ömrü çok iyi.
Ram :2 gb
Kamera 13mp optik sabitleyici var, çok fazla test edemedim ama eski sony telefonuma göre harika. Fakat referans olacak gibi iyi değil.
Çok önem verdiğim ses kalitesi beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Stüdyo kalitesinde 192khz ses vb diye ballandıra ballandıra anlatmışlar fakat müzik dinlerken baslar yetersiz. Tamam ses temiz ama yetmiyor. İçinden çıkan kulaklıklar alelade değil ama ses kalitesinden törpülüyor sanırım, başka kulaklıklarla biraz daha güçlü baslar duyabiliyorum.Sony bu konuda daha iyiydi.
Diğer kötü olan iki konu ; nedendir bilinmez hafıza kartı girişi yok, pil de çıkarılabilir değil, sabit.
Malzeme kalitesine bişey diyemeyeceğim, ön yüz tamamen ekran nerdeyse, arka kapak plastik.
Telefonun hafifliği ve inceliği de çok iyi.
Ek olarak, KnockOn özelliği, ekrana çift tıklayarak kapatıp açabiliyorsunuz. Düğme ile uğraşmamak oldukça pratik.
Bir de telefon çalarken kulağınıza götürdüğünüzde açılıyor bu da oldukça işe yarıyor.