TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Fotoğraflarımız

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Fotoğraflarımız

Mesaj asymptote » 27 Ağu 2012, 22:38

fbolukbas ben de Miriel'le birlikte öğrenmek için soruyorum:
İlk fotoğrafta kadrajın üst ve alt tarafında sıkışma hissi var, bunu önlemek için zoom-out yaparsa kadraj da yatay olduğu için sol taraftaki boşluk daha büyük bir boşluk olacak :) Hani bir leke falan olsa neyse de öylece geniş bir bölgenin kadrajda boş durması göze hoş gelmiyor sanki?
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj fbolukbas » 27 Ağu 2012, 22:54

asymptote yazdı:fbolukbas ben de Miriel'le birlikte öğrenmek için soruyorum:
İlk fotoğrafta kadrajın üst ve alt tarafında sıkışma hissi var, bunu önlemek için zoom-out yaparsa kadraj da yatay olduğu için sol taraftaki boşluk daha büyük bir boşluk olacak :) Hani bir leke falan olsa neyse de öylece geniş bir bölgenin kadrajda boş durması göze hoş gelmiyor sanki?

Estağfurullah asymptote, keşke öğretecek derece bilgi sahibi olsam.. Sadece ben olsam derim ve kendim bilgilerim dahilinde yorumda bulunabilirim.
Şimdi dikey kadraj olursa çay reklamı, ya da çaydanlık reklamı olarak algılarım, diyorum ya sadece sadece bu nesneler olur kadrajda. Eğer amaç buysa da, temiz bir arka fon tercih ederdim, dediğin gibi dikey kadrajı da tercih edebilirim. Ama bir yazlık, bir mesire yeri, piknik vb gibi bir yerde "çay" olayını anlatmak istersem orayı anlatacak şeyleri de katarım, mesela bir göl-deniz manzarası, yeşillik bir alan, bir simitci de kahvaltı ise, arkada dizilmiş simitler gibi hayl gucune bağlı, aykırı durmyacak bir çok şey kadraja girebilir. Bahçede arkplan yeşillik olsa mesela, yada bir kahvehane de, masa üstünde bu objeler, arkaplanda flu kahve ahalisi fon olsa, kadrajda boşluk hiç can sıkmaz sanırım.
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj asymptote » 27 Ağu 2012, 23:02

Kesinlikle katılıyorum, iyi bir fon ile geniş kadraj çekilebilir ve bu şekilde bir kompozisyon oluşur fotoğrafta. Ben Miriel'in bir şey anlatma kaygısı yok, sadece çektiği fotoğrafı teknik olarak yorumlamamızı istiyor diye düşündüm.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj fbolukbas » 27 Ağu 2012, 23:08

asymptote yazdı:Kesinlikle katılıyorum, iyi bir fon ile geniş kadraj çekilebilir ve bu şekilde bir kompozisyon oluşur fotoğrafta. Ben Miriel'in bir şey anlatma kaygısı yok, sadece çektiği fotoğrafı teknik olarak yorumlamamızı istiyor diye düşündüm.

Haklısın :) sorun da burda. Hem daha iyi fotoğraf olsun, hem de hiç bişiye zahmet etmeyim ne çıkarsa basayım deklanşöre ile olmuyor maalesef :) Sadece bişeyleri belgelemiş oluyorsun. Fotoğraf olayı cidden emek istiyor.
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj asymptote » 28 Ağu 2012, 11:27

Greenwich Kraliyet Rasathanesi Astronomi Fotoğrafçılığı yarışması düzenlemiş. Çok güzel fotoğraflar var, benim favorim:
Resim
Türkiye'den Tunç Tezel'in gönderdiği fotoğraf da fena değil:
Resim
Bu fotoğraf fotoşoklanmış ama olsun.. ;)
İlgili haberin linki: http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=59809&rid=4369&p=1
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Miriel » 28 Ağu 2012, 18:10

Fbbolukbas , asymptote yardımlarınız için çok teşekkürler. Şu an dersler o kadar yoğunlaşmaya başladı ki dışarı çıkmaya fırsat bulamıyorum. 9 ile 18 arası dershanedeyim buna artı olarak 12-15 test ödev veriyorlar. Böyle olunca çok vakit ayıramıyorum. O fotoğrafları da yemek yerken yağmur bastırınca çektim aslında makineyi balkona ayı çekmek için çıkarmıştım fakat ayın önüne bulutlar geçince bende bu kareleri çektim. Işin teknik kısmını kavramaya çalışıyorum. Diğer kısımlar artık üniversiteye kalıyor. Sizi de çok meşgul ediyorum kusura bakmayın. Fbbolukbas fotoğraf düzenlemesi için tekrardan teşekkürler.
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj Miriel » 28 Ağu 2012, 21:12

Resim
Fbbolukbas fotoğrafı oynamadan önce ben de oynamıştım. Sizce hala ışık çok mu fazla?

Teşekkürler
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj Miriel » 28 Ağu 2012, 21:18

Bu fotoğraf sanırım bulb moduyla çekiliyor. Kompozisyon bu olsa gerek
Resim
Resim

Edit:Asymptote aynı fotoğrafı eklemişiz farketmedim :)
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 23 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners