TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

TSF Pipe / Pipo Merakl覺lar覺

Genel Yaam Stili Konular覺n覺 Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: TSF Pipe / Pipo Merakl覺lar覺

Mesaj deVille » 17 Nis 2013, 17:31

mlm yazd覺:Amphora Full Aroma..

Resim

Dostum keske sunu sat覺n almasayd覺n yaaaa :( b覺r kac sene sonra bu sat覺rlar覺 okuduunda hak vereceksin. Ne olur pipo almadan bana dan覺s覺n. Gerek sat覺c覺 gerek pipo konusunda elimden geldii kadar yard覺mc覺 olurum.
Post Tenebras Lux
Kullan覺c覺 avatar覺
deVille

Ya: 45
Kay覺t: 23 Au 2012, 15:07

Mesaj mlm » 17 Nis 2013, 18:10

Dostum ne desen hakl覺s覺n, bu pear wood pipolar acemiliime geldi, biraz da tasar覺mlar覺na aldand覺m alm覺 bulundum :)
Ama almay覺 d羹羹nd羹羹m s覺radaki pipo aa覺daki Peterson, tam olarak model kodunu bilmiyorum, makul fiyatl覺 denk gelirse haber verirsen sevinirim, estate d羹羹n羹yorum. Sendeki pipolar da bir hayli fazla g繹rd羹羹m kadar覺yla, yok mu elinden 癟覺karmay覺 d羹羹nd羹羹n :)

Resim

Teekk羹rler :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullan覺c覺 avatar覺
mlm

Ya: 44
Kay覺t: 03 Au 2010, 02:59

Mesaj asymptote » 17 Nis 2013, 19:00

En iyi aa癟 hangisidir? G羹l m羹?
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj deVille » 17 Nis 2013, 19:21

mlm yazd覺:Dostum ne desen hakl覺s覺n, bu pear wood pipolar acemiliime geldi, biraz da tasar覺mlar覺na aldand覺m alm覺 bulundum :)
Ama almay覺 d羹羹nd羹羹m s覺radaki pipo aa覺daki Peterson, tam olarak model kodunu bilmiyorum, makul fiyatl覺 denk gelirse haber verirsen sevinirim, estate d羹羹n羹yorum. Sendeki pipolar da bir hayli fazla g繹rd羹羹m kadar覺yla, yok mu elinden 癟覺karmay覺 d羹羹nd羹羹n :)

Resim

Teekk羹rler :champ:

Petersonun dry system p覺polar覺ndan b覺r p覺po gumus ya da n覺kel b覺lez覺kl覺 olanlar var. Ayn覺 kes覺m gumus 覺se deluxe system, n覺kel 覺se standart system olarak gec覺yor. Peterson da dunh覺ll g覺b覺 bel覺rl覺 b覺r shape chart uzr覺nden system p覺polar覺n覺 uret覺r. Ben de deluxe ve standart olmak 羹zere bu pipolardan var. 襤lgili pipo kesimlerine ilikin c覺zelges覺n覺 Peterson system shape chart olarak aratab覺l覺rs覺n覺z. Bulamazsan覺z yard覺mc覺 olurum. Sat覺n alab覺lecerg覺n覺z yer konusunda 覺se ozelden ma覺l覺n覺z覺 atarsan覺z daha rahat cevap vereb覺l覺r覺m.
Post Tenebras Lux
Kullan覺c覺 avatar覺
deVille

Ya: 45
Kay覺t: 23 Au 2012, 15:07

Mesaj mlm » 17 Nis 2013, 19:24

Ada覺m bildiim kadar覺yla pipo yap覺m覺 i癟in en uygun ve kaliteli malzemeyi g羹l k繹k羹(briar) sunuyor. Ama biliyorsun bu g羹l k繹k羹n羹n bizim bildiimiz g羹lle pek ilgisi yok ;) :arrow:

Pipo Aac覺 (Erica Arborea)n覺n k覺sa tarihi:

Tarihi seyri i癟inde pipo, kil, l羹le ta覺, g羹l k繹k羹, zeytin aac覺 ve porselen gibi 癟eitli materyallerden ve 癟eitli ekillerde yap覺la gelmitir. G羹n羹m羹zde pipo 羹retiminde en yayg覺n ve en elverili materyal olarak g羹l k繹k羹n羹n (襤ng. Briar; Fr. Bruyere), ger癟ekte bilinen g羹l ile ilgisi yoktur. Bu isim Akdeniz k覺y覺lar覺nda (Yunanistan, 襤talya, Korsika, Cezayir, Fas ve muhtemelen Arnavutluk) yetimekte olan 繹zel bir fundal覺覺n k繹k羹ne (Erica Arborea) iaretle kullan覺lmaktad覺r. Erica Arborean覺n tam olarak pipo sekt繹r羹 taraf覺ndan kullan覺lmaya balanmas覺 1855-1860 y覺llar覺 aras覺nda ger癟eklemitir. Ericay覺, 1825 y覺l覺nda Saint Claudeda pipo at繹lyesini kuran ve materyal olarak daha ziyade kili kullanan Fran癟ois Comoyun olunun 1848 y覺l覺nda aktif olarak kullanmaya balad覺覺 bilinmektedir.

G繹vdesi daha ziyade bir 癟al覺y覺 and覺ran Erica Arborean覺n k繹k羹n羹n uzunluu 400 metreyi aabilmektedir. Olduk癟a sert ve g繹zenekli olan bu k繹k羹n nefes al覺p verebilmesi, 羹zerindeki aac覺n 繹lmesine ramen, y覺llar boyu yer alt覺nda salam kalabilmesini m羹mk羹n k覺lar. En az覺ndan 40 y覺ll覺k bir ge癟mii olan g羹l k繹k羹nden pipo yap覺labilir. Yar覺m kilodan biraz fazla a覺rl覺ktaki bir g羹l k繹k羹n羹n oluumu 10-12 y覺l覺 almaktad覺r.

Yer alt覺ndan 癟覺kar覺lmas覺 olduk癟a zahmetli olan g羹l k繹k羹, uzmanlar覺 taraf覺ndan uygun par癟alara ayr覺ld覺ktan sonra en az 24 saat s覺cak suda kaynat覺larak i癟indeki ac覺 suyun ve bir tak覺m art覺k maddelerin d覺ar覺ya 癟覺kmas覺 salan覺r. Daha sonra dinlenmesi ve kurumas覺 i癟in 繹zel haz覺rlanm覺 odalarda en az iki y覺l bekletilir. Her ne kadar, f覺r覺nlarda h覺zl覺 kurumaya tabi tutularak bu s羹re k覺salt覺lmaya 癟al覺覺lsa da, g羹l k繹k羹n羹n uzun s羹re dinlenmesi ve kurumas覺 daha g羹zel bir i癟im i癟in en elverili yoldur. Yeterince kurumu ve art覺k 癟atlama imkan覺 kalmam覺 olan g羹l k繹k羹, kalitesi, damarlar覺n覺n ekli ve kesilen par癟an覺n b羹y羹kl羹羹ne g繹re farkl覺 kategorilere ayr覺ld覺ktan sonra pipo ustalar覺 taraf覺ndan ilenmeye balan覺r.

Al覺nt覺d覺r.
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullan覺c覺 avatar覺
mlm

Mesaj mlm » 17 Nis 2013, 19:28

Deville saolas覺n, M g繹nderdim :thumbup:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullan覺c覺 avatar覺
mlm

Mesaj asymptote » 17 Nis 2013, 20:12

Her iin bir incelii, bir k羹lt羹r羹, kendine has bir k羹lliyat覺 var..

G羹l aac覺n覺 biliyorum, tespih yap覺m覺nda da tercih edilen bir aa癟t覺r, farkl覺 癟eitleri var.

Peki b羹t羹n g羹l k繹k羹nden mamul pipolar b繹yle p羹r羹zl羹 bir g繹r羹n羹me mi sahiptir? Farkl覺 ilemeler, kakmalar illaki yap覺l覺yordur?
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj mlm » 17 Nis 2013, 21:42

襤lemelerden ziyade daha 繹nce de bahsettiim suyuna ve sofras覺na kesim hadisesi var k覺ymetli dostum ;) 覺k覺nt覺l覺 veya d羹z g繹r羹n羹mlerim sebebi bu kesimler..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullan覺c覺 avatar覺
mlm

ncekiSonraki

D繹n TSF Yaam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 13 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners