TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yazım Gereçleri / Writing Instruments

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Yazım Gereçleri / Writing Instruments

Mesaj o2o » 26 Oca 2016, 18:40

Bir şey danışmak istiyorum. Malum benim Lamy'e yukarıda fotoğrafı yer alan mürekkep aldım. Kapak üstündeki renk ''meşhur bildiğimiz mavi renk'' ama kaleme çektikten sonra SOLUK MAVİMSİ GİBİ AMA NEREDEYSE GRİ DEMEK geliyor içimden. Bu renk hiç hoşuma gitmedi. Mürekkeplerde renk kodu diye birşey var mı? Favori renk kodlarınız (renkler) ?
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj o2o » 26 Oca 2016, 18:42

Resim
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj o2o » 26 Oca 2016, 18:44

@Feda ibretlik paylaşımlar :lol: :champ: :champ:
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj mertk » 26 Oca 2016, 20:58

Bende bir scrikss dolma kalem var ve parker ım var ıkısıde rezalet hıc yazmıyor,skipping yapıyor ve uclar scratchy.

Bir platinum 3776 bi alt versiyonu plastik dışı, yazım gayet güzel.

En güzelleri ise kesinlikle twisbi eco F uc ve kaweco sport.Bu iki kalemde gerçekten çok iyi yazıyor.Nibler çok kusursuz.

Scrikss ve parkerı servise vermeyi düşünüyorum ama bir sonuç çıkacağını pek zannetmiyorum.Gercekten yazmıyorlar.

Şu anda ise almayı düşündüğüm 3 lü den birini alacağım.Waterman hemisphere,sheaffer 300 bu iki kalem içinde pek olumlu şeyler duymadım yazımkonusunda özellkle amazonda yorumkarda falan kötüleyen çok,şaşırdım açokçası.

Gerçekten yazan bir kalem almak zormuş.O yüzden güvendiğim kaweco ya bir geri dönüş yapıp student öodelini mi alsam diyorum?

Bu 3 kalemi kullananlar fikir verebilir mi acaba?

Bu arada tamamen dolma kalemler bahsettiklerim
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj Feda » 27 Oca 2016, 14:58

o2o teşekkür ederim. daha önce içinde başka bir renk mürekkep var mıydı? Aynı tonlardaki mavi bile bu tip sorunlar çıkartabiliyor. Sana tavsiyem ılık bir suyun içine kalemi koyup 10 dk. kadar beklet. Sonra suyu tazeleyip, pompa içerisinde ki mürekkep boşalana kadar kaleme su çekip bırak. Eğer bu da işe yaramaz ise isli mürekkep almışsındır griliği bundandır. Son zamanlarda üretilen tüm mürekkeplere artık numara koyuyorlar. Benim kullandığım mürekkep DIAMINE Royal Blue.

mertk; Scriks ve Parker ne yazık ki eski durumlarında değiller. Servislerine göndermekten öte eğer İstanbul'daysan Sirkeci Çakmakçılar Yokuşu'nda Murat usta var. Ona göstermeni tavsiye ederim.
Waterman hemisphere, sheaffer 300 denildiği gibi problem çıkarmaya çok yatkın bir kalem. Kaweco tercih meselesi. Ben elimde kaba bulduğum ,için
Kullanıcı avatarı
Feda

Yazım Gereçleri / Writing Instruments

Mesaj o2o » 28 Oca 2016, 17:25

@feda ılık suda bekletmek çok iyi bir yöntemmiş, teşekkürler. Dolmakalem pırıl pırıl oldu. Ancak ben muhtemel dediğiniz gibi " isli mürekkep" almışım. Haftasonu fırsat bulursam mürekkep alayım İnşaallah.

Bu arada "Lamy 50 ml(resmi yukarıda)" mürekkep kullanan varsa, özelden pm atarsa bedelsiz gönderebilirim. Aksi halde "israf/ziyan" olacak çünkü bu renk bana göre değil.
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj mertk » 28 Oca 2016, 19:50

Tesekkürler bir sirkeciye ugrayacağım, 200 tl ye kadar roller kalem önerilerinede açığım, cross edge düşündüm ama ne dersiniz kullanan varsa ?
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj Feda » 01 Şub 2016, 12:35

o2o, rica ederim. Umarım istediğin renkte bir mürekkebe sahip olursun. Elinde ki mürekkebi şimdilik tut bence. Farklı tonlarda ki mürekkeplerle karıştırarak farklı bir ton elde edebilirsin.

mertk, Cross edge kullandığım bir kalem. Normal kalem boyutundan biraz küçüktür. Çevirmeli veya basmalı bir mekanizma yerine çekmeli bir mekanizma olması farklı kılıyor. Severek kullanılacak bir kalem benim için. Lakin biraz kibar kullanılmalı. Gövdesi çatlamaya müsait bir kalem çünkü. Benim şuan ki favorim Pelikan Pura. Görüntü ve yazı olarak oldukça doyurucu bir kalem. Yaklaşık iki aydır kullanıyorum ve bir sorun yaşamadım. Güncel fiyatı hakkın da bilgi sahibi değilim ne yazık ki.
Bugün de yeni edindiğim bir kalemi deneyeceğim. Fotoğraflarını ekleyip, elimden geldiğince kalemi anlatmaya çalışırım.
Kullanıcı avatarı
Feda

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 60 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners