tourby yazdı:Yeni saatiniz icin tebrik ederim
Ben ne Steinhartin saatlerini severim... nede forum saatlari... ama sizin model simdilik en begendigim Steinhart forum saati... bendemi aligim bir tane kendime :-)
44mm iyi bir secim... 47mm cok büyuk olurdu
@ Tourby
Teşekkürler Erdal Bey, sizin sektörün içinden tecrübeli birisi ve bir saat firmasının sahibi olarak saatimizi beğenmeniz dünyanın çeşitli yerlerinden yabancı forum üyelerinin beğenmesinden daha önemli ve değerli. Önceden söyleseydiniz sizede memnuniyetle bir tane ayırırdık ama maalesef bugün 37 numaralı son TSF SE'de İtalyan Oroligiando forumlarından Alessandroya gitti ve tüm numaralar bitti.

Osmanlı rakamlı modelinizden aylar öncesinden Clk sayesinde haberim vardı gayet güzel olmuş, hayırlı olsun.

Resmi bir firmanın faturalı, garantili, swiss mekanizma kullanan ve resmi sertifikalı böyle bir limitli üretim modeli yapmasını çok yerinde buluyorum. Osmanlı tuğrasıda çok yakışmış ama biraz daha belirgin ve kalın olsa engraving bence daha hoş olabilir.
Birde bu konuda kendi düşüncelerimi belirterek bir eleştiri ve öneri yapmak istiyorum, Osmanlı'nın şanına bu tarz sadece rakamları kullanarak limitli üretim yapmak biraz sade kaçıyor, bence Osmanlı İmparatorluğu anısına yapılan ve Osmanlı rakamları kullanılan bir saatin çok daha gösterişli olması daha yerinde olur. Örnek olarak altın ve mücevher kullanılması harika olacaktır. Misal kurma kolunda değerli bir taş kullanımı gibi yada indexlerde veya kolların birleşim yerinde minimal şekilde olsada bir ruby mesela. Veya gold tonunda mekanizma kullanıp tuğrayı mekanizmaya işleyebilirsiniz. Websitenizdeki portföyünüzde çok özel mekanizmalarda vardı işleme ve özel şekillendirilmiş. Elbette bu fiyata yansır ve satış durumunu daha zor kılar ama siz özel ve kısmen yüksek fiyat segmentinde de saatlerde yaptığınız için Osmanlı anısına yapılan gösterişli bir saat çok daha başarılı olabilir.
@Punk
Diğer konuda sana indirim konusu ile ilgili bir mesaj yazdım bakarsın

Fiyat konusunda ise Clk ve Tourby arasında daha önceki konuşmalardan farkın sebebini görebilrisin. Örnek Clk'nın aldığı Gradmass modeli sanırım TSF SE ile yakın fiyatta veya daha ucuz. Tourby baz pilot modelleri ile Steinhart Laco vb firmalar arasında biraz fiyat farkı var buda son kontrol ve üretim adet durumu göz önüne alınınca gayet normal. Bence Tourby'nin saatleride Value For Money sınıfına rahatlıkla hak ediyor. Dİğer bir fark ise Tourby'nin daha üst düzey malzemelerle kişiye özel ve daha az adetlerde farklı ürünlerde üretmesi. Bunlara zaten Websayfasından bakmışsındır.