TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sinn U1 Kutu Açılışı ve İnceleme

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Sinn U1 Kutu Açılışı ve İnceleme

Mesaj onuratamer » 15 Tem 2012, 17:09

Evet arkadaslar, siz sectiniz, bana da satin almak kaldi :) Saka bir yana en basindan beri benim de daha cok icime sinen U1’ di. Nedenlerine gelince, Sinn markasiyla ilk tanismam U1 sayesinde olmustu. Bir forumda rastlamistim kendisine. Tesadufen bunun 2 hafta sonrasinda da Frankfurt’a gidecektim. Gittigimde kesin alirim diyordum ama vaktim kisitliydi, bu yuzden firsat bulamadim. Sonralari kafami cok duvarlara vurdum niye almadim diye… Nedenine gelince, saat iyice populer oldu, her yerde karsima cikmaya basladi. Bir de bu taleple beraber fiyati son 2 senede %50’ya oranla zamlandi.

Hatanin neresinden donulse kardir prensibiyle Frankfurt’tan gelen arkadasima siparis ettim. Fabrika merkezi bir yerde degil, bu yuzden arkadasimin isyerine yakin bir Sinn yetkili saticisini aradim. Sansima silicon kayisli U1 vardi. Metal kayis da istedigimden saticiya benim adima ekstra metal kayis siparis etmesini rica ettim. Metal kayis 1 gun icinde fabrikadan geldi (normalde Sali gunleri fabrikadan mal geliyormus, sansima ben de Pazartesi aramistim). Bu sirada Sinn alacak arkadaslara yegane tavsiyem, bosu bosuna metal kayisli almayin saatinizi. Kaucuk kayisli alin, metal kayisi benim yaptigim gibi ayrica satin alin, bu sekilde silicon kayisiniz bedava gelecek, soylemedi demeyin… (Bu fiyatlari birkac yerden konfirme ettim).

Saat bugun elime ulasti.
Simdi inceleme demeyelim, kisaca izlenimleri aktarmak istiyorum.
Saat sade bir kutuda geliyor. Bana Tag Heuer kutularini andirdi. Icinde Ingilizce/Almanca kullanim kilavuzu ve garanti belgesi var. Beni asil sasirtan ayri bir kutuda gelen metal kayis oldu. Sinn sagolsun, icine herseyi koymus. Tam bir Alman duzeni hakim…

Resim

Resim

Resim

Resim

Vee saatimiz...

Resim

Resim

Saatin uzerindeki silikon kayis inanilmaz genis. Sanirim bu haliyle ancak Hulk falan takabilir... Bu yuzden saatin kutusu da zor kapaniyor zaten. Yine de guzel birsey bu bence...

Resim

Resim

Resim

Resim

Bu saate kaucuk kayis kesinlikle cok yakisiyor. Ancak saati isyerinde de takmak istedigimden metal bilezik benim icin daha uygun. Bu yuzden hemen operasyona basliyoruz. (Bir de kaucuk kayisin boyunu kisaltmak demek kesmek demek. Daha buna hazir degilim :) )

Resim

Resim

Metal kayisi takmak kolay. Sinn onceden de bahsettigim gibi gerekli herseyi fazlasiyla vermis. Hatta kayis degistirme aparatindan iki tane var. (Biri saatin kutusundan cikti, digeri de metal kayisin kutusundan).

Ama metal kayisi kisaltmak icin biraz interneti arastirmam gerekti. Cunku pimleri bildigimiz vidalardan degil. Neyseki gerekli bilgiye ulastim. Once onceki fotolarda gorunen sividan (sanirim hafif bir yapistirici kendileri) bir damla damlatiyoruz vidanin her iki yanina. Sonra da L seklindeki 2 adet aparatla birbirinin zit yonune donduruyoruz vidalari. Ana prensibi ogrendikten sonrasi kolayca geliyor. Gerekli aletleri kullanip dikkatli olunca da hic deformasyon olmuyor vidalarda. Bir bakla cikartmak yetti bana :)

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
onuratamer
 
Mesajlar: 492
Kayıt: 16 May 2011, 18:13

Re: HangiSinni Almaliyim?-Cevap Sinn U1

Mesaj onuratamer » 15 Tem 2012, 17:21

Peki, biraz da izlenimlere gelelim...

Saati ilk elime aldigimda sok oldum, tamam, gordugum en buyuk saat degildi, ama kesinlikle en agiri... Cok daha buyuk capli saatim oldu, fakat bunun gibi agirini gormedim hic. Saatin celigi ozel (denizalti yapiminda kullanilan ozel bir celik), yogunlugu ile alakali oldugunu dusunuyorum, resmen civadan yapilmiscasina agir. Ancak saati takinca bu agirlik hic rahatsiz etmiyor. Sasirtici derece rahat bir saat. Kolunuzda oldugunu hep hissediyorsunuz, ama sizi rahatsiz eden bir tarafi yok. Silikon kayisa gelince, oldukca rahat ve kaliteli. Ancak metal kayistan daha hafif degil gibi geldi bana. Bu yuzden metal kayisi taktigima memnunum.

Saatin kasasinin isciligi mukemmel. En ufak bir puruz yok. Kadranin netligine diyecek birsey yok, zaten bu saati efsanelestiren de bu.
Kurma kolunun ve bezelin hissiyati gayet guzel.

Saatin buyuklugu icin fikir vermesi acisindan Submariner ile kiyaslamali foto:

Resim

Fotograftan da goruldugu uzere arada oyle devasal bir fark yok. Benim bilegimde de oldukca normal duruyor saat. Ancak gelin gorun ki saat ben "tool watch'um" diye bagiriyor. Resmen diyor ki, "arkadas beni oyle ofiste, elit aksam yemeklerinde takma, gel senle ava gidelim, dalalim denizin derinliklerine..."

Saatin metal kayisina gelince. Saatle muthis uyum icinde oldugu asikar. Ancak daha kaliteli olabilirdi. Silicon kayisinda oldugu gibi basilarak acmali bir kordon cok daha iyi olurdu. Bir de kayis cizilmelere acik gibi geldi. Sayet cizilirse hos bir goruntu cikmaz ortaya. Son olarak guvenlik kilidi asiri derecede sertti ilk taktigimda, ayarlamam gerekti.

Daha aklima gelen izlenimler olursa yazacagim. Umarim begenmissinizdir. Oy vererek, yorum yaparak saati secmeme yardim eden herkese tekrar tesekkurler.
En son onuratamer tarafından 15 Tem 2012, 17:28 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
onuratamer
 
Mesajlar: 492
Kayıt: 16 May 2011, 18:13

Re: Sinn U1 Kutu Açılışı ve İnceleme

Mesaj cenk » 15 Tem 2012, 17:22

çok şık ve kaliteli bir saat tebrikler :champ:
iyi günlerde kullanın :champ: saat bir harika :thumbup:
Kullanıcı avatarı
cenk
 
Mesajlar: 2514
Kayıt: 27 Şub 2010, 21:14

Re: Sinn U1 Kutu Açılışı ve İnceleme

Mesaj conbay » 15 Tem 2012, 18:28

Güzel bir saat. Özellikle netlik konusuna vurgu yapmışsınız ve rolex ile yana yana olan fotoğrafta bu netlik farkı şaşırtıcı derecede güzel.

Silikon kayış biraz daha kullanışlı yapılabilirdi sanki, ama çelik kordonla çok daha güzel gözüküyor.

Kadranı göstermesi bakımından bir kaç tane de yakın çekim fena olmaz aslında.

Herşeyden öte hoş bir saat iyi günlerde kullanmanız dileğiyle...
"Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder...
Gölgende bana da, bana da yer ver !
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar.
Yurda ay yıldızın ışığı yeter."
Arif Nihat Asya
Kullanıcı avatarı
conbay
 
Mesajlar: 520
Yaş: 38
Kayıt: 23 Kas 2011, 04:17
Konum: Ankara

Re: Sinn U1 Kutu Açılışı ve İnceleme

Mesaj mucadeleci » 15 Tem 2012, 18:52

İnceleme için teşekkürler, güzel bir saat, ben UX demiştim ama fotoğrafları gördükten sonra bu saatte gayet güzelmiş dedim, yeni saatiniz hayırlı olsun :thumbup:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci
 
Mesajlar: 7271
Yaş: 44
Kayıt: 23 Kas 2011, 07:18
Konum: İzmir / İstanbul

Sinn U1 Kutu Açılışı ve İnceleme

Mesaj mlm » 15 Tem 2012, 18:59

Saat, fotograflar, inceleme hepsi cok guzel. İyi gunlerde kullanın :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm
 
Mesajlar: 23958
Yaş: 44
Kayıt: 03 Ağu 2010, 02:59
Konum: Ankara

Re: Sinn U1 Kutu Açılışı ve İnceleme

Mesaj razz » 15 Tem 2012, 20:09

Kadran dizaynını çok beğendiğim saatlerden biridir.. :thumbup: Tebrikler :champ:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz
 
Mesajlar: 5616
Yaş: 48
Kayıt: 18 Ara 2009, 16:05
Konum: Istanbul - Turkey

Re: Sinn U1 Kutu Açılışı ve İnceleme

Mesaj buTa » 15 Tem 2012, 20:09

Güle güle kullanın, çelik bileziklede bilekte foto görmek isteriz.. :champ:
Kullanıcı avatarı
buTa
 
Mesajlar: 1237
Yaş: 49
Kayıt: 08 Eyl 2011, 23:23

Sonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 27 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners