TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Premier SPB001 Kullanıcı İncelemesi

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Seiko Premier SPB001 Kullanıcı İncelemesi

Mesaj dkmbismarck » 21 Tem 2011, 17:17

herkese merhabalar.

öncelikle saat kültürümün oluşmasındaki büyük payından ötürü forum yöneticilerine ve paylaşımlarıyla sitenin içeriğine katkılarından ötürü tüm kullanıcılara minnettarım.

seiko premier benim ilk otomatik saatim.5-6 aylık araştırmalarım sonunda bu saate karar verdim.saati internet üzerinden küçük bir pazarlık süreci sonunda 1100 tl ye aldım.ebay amazon vb. sitelerden 600-700 dolar arasında bir fiyata da bulunabilir.ancak paypal ,gümrük vs. bir sürü ayrıntıya çok fazla vakıf olmadıgım için hazır türkiye'de olan saati almak durumunda kaldım.

bu model daha önce mori rumuzlu sayın üyemiz tarafından da forumda incelendi.o yüzden teknik detayları kendi yazısından alıntı yapıyorum.

# PREMIER
# Kalibre No: 6R20
# Çelik Kasa
# Metal Kordon
# Tarih Ve Gün Göstergesi
# Saatte 28,800 titreşim
# Tam şarj durumunda 45 saatlik çalışma süresi
# Güç rezervi göstergesi
# 29 taşlı
# 208 parçalı
# Elle de kurulabilme özelliği
# İşlemeli rotor
# Safir Çizilmeyen Kristal cam
# Vidalı Şeffaf Arka Kapak
# Vidalı Tepe
# Basmalı Kordon Kilidi
# 100 Metre Su Geçirmez

incelemeye kutudan başlayalım:

seikonun nerdeyse tüm modellerinde kullandığı beyaz renkli sade kutu kullanılmış.malesef ben kutuyu hiç beğenmedim.tissot prc 200 marka saatimin kutusu çok daha güzel.seikonun isviçre markalarıyla yarışma iddiasını sürdürebilmesi için önce kutu dizaynını gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Resim

Resim

Resim

Resim

şimdi de kordon:

ben saatin en çok kordonunu beğendim.özellikle kalın tırtıklar çok güzel duruyo.saati ilk taktığımda çok ağır geldi.sanırım nedeni uzun süredir deri kordonuyla kullandığım tissotumdu.yavaş yavaş agırlıga alışıyorum.

Resim

Resim

kasa ve kadran dizaynı:

39mm lik tissot macerasının ardından 42 mm biraz büyük geldi.hele de tüysüz bileklerimde biraz emanet gibi durdu.sanırım bu saat esmer bilek üzerinde durmalı ve kordonunun aralarından kıllar fışkırmalı :D .kuzenin bileğinde çok daha güzel duruyodu.o yüzden biraz hayalkırıklığı yaşıyorum.tepe vidalı değil malesef.sanırım kurma özelliği olduğu için.tissotumun tepe vidalıydı.benim gibi tırnak yeme hastaları için vidalı tepe çok kullanışlı oluyo.zira parmakların tırnaksız zamanına denk geldimi tepeyi açmak için keskin alet edevat aramak durumunda kalıyoruz.bi tane parmağı yemicez artık.seikoya feda olsun.

kadran siyah renk ancak resimlerdeki parlak siyah malesef çıplak gözle farkedilmiyor.tissotumun parlak siyahi kadranı burda da seikonun önünde.

tarih ve gün göstergelerine gelirsek:bence tarih ve gün göstergelerini seiko premier srh009 modelindeki gibi yapsalarmış çok daha muazzam olacakmış bu saat.tarih göstergesi sayaç,gün göstergesi retrograde olması lazım.onun dışında power reserve göstergesi sanırım bu saatin kadranını çekici kılan en önemli parçası.

Resim Resim

son olarak saatin kolumdaki duruşu ve arkadan mekanizmasının resimleri

Resim

Resim

Resim

makine hakkında konuşamıyorum.çok fazla bilgim yok.29 taşlı olması ve 45 saatlik reserve kapasitesi biraz fikir veriyor ancak sağlıklı bir eleştiri yapabilmek için sanırım yeterli değil.saat hakkında merak ettikleriniz olursa bildiğim kadarıyla cevaplamaktan memnun olurum.inşallah herkes hayal ettiği saate bir gün kavuşur.herkese selamlar.
Kullanıcı avatarı
dkmbismarck

Re: Seiko Premier SPB001 Kullanıcı İncelemesi

Mesaj razz » 21 Tem 2011, 17:29

Gayet başarılı bir inceleme dkmbismarck :thumbup: Saat de çok şık :champ:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj drk » 21 Tem 2011, 17:40

Güle güle kullanın :champ: İnceleme için teşekkürler :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj nickynick » 21 Tem 2011, 17:42

Başarılı bir seçim, başarılı bir inceleme. Teşekkürler ve iyi günlerde kullanın :thumbup:
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj msturan » 21 Tem 2011, 17:51

dkmbismarck, hayırlı olsun. Bilezik çok güzel duruyor :champ:
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj avsu07 » 21 Tem 2011, 18:02

Güle güle kullanın, şık bir saat.
Kullanıcı avatarı
avsu07

Mesaj bozok » 21 Tem 2011, 19:37

hayırlı olsun çok şık bi saat.
Kullanıcı avatarı
bozok

Mesaj cenk » 21 Tem 2011, 19:51

Iyi gunlerde kullanin :champ: TSF bu aralar masallah bereketli :D
Kullanıcı avatarı
cenk

Sonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 26 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners