öncelikle saat kültürümün oluşmasındaki büyük payından ötürü forum yöneticilerine ve paylaşımlarıyla sitenin içeriğine katkılarından ötürü tüm kullanıcılara minnettarım.
seiko premier benim ilk otomatik saatim.5-6 aylık araştırmalarım sonunda bu saate karar verdim.saati internet üzerinden küçük bir pazarlık süreci sonunda 1100 tl ye aldım.ebay amazon vb. sitelerden 600-700 dolar arasında bir fiyata da bulunabilir.ancak paypal ,gümrük vs. bir sürü ayrıntıya çok fazla vakıf olmadıgım için hazır türkiye'de olan saati almak durumunda kaldım.
bu model daha önce mori rumuzlu sayın üyemiz tarafından da forumda incelendi.o yüzden teknik detayları kendi yazısından alıntı yapıyorum.
# PREMIER
# Kalibre No: 6R20
# Çelik Kasa
# Metal Kordon
# Tarih Ve Gün Göstergesi
# Saatte 28,800 titreşim
# Tam şarj durumunda 45 saatlik çalışma süresi
# Güç rezervi göstergesi
# 29 taşlı
# 208 parçalı
# Elle de kurulabilme özelliği
# İşlemeli rotor
# Safir Çizilmeyen Kristal cam
# Vidalı Şeffaf Arka Kapak
# Vidalı Tepe
# Basmalı Kordon Kilidi
# 100 Metre Su Geçirmez
incelemeye kutudan başlayalım:
seikonun nerdeyse tüm modellerinde kullandığı beyaz renkli sade kutu kullanılmış.malesef ben kutuyu hiç beğenmedim.tissot prc 200 marka saatimin kutusu çok daha güzel.seikonun isviçre markalarıyla yarışma iddiasını sürdürebilmesi için önce kutu dizaynını gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum.

şimdi de kordon:
ben saatin en çok kordonunu beğendim.özellikle kalın tırtıklar çok güzel duruyo.saati ilk taktığımda çok ağır geldi.sanırım nedeni uzun süredir deri kordonuyla kullandığım tissotumdu.yavaş yavaş agırlıga alışıyorum.

kasa ve kadran dizaynı:
39mm lik tissot macerasının ardından 42 mm biraz büyük geldi.hele de tüysüz bileklerimde biraz emanet gibi durdu.sanırım bu saat esmer bilek üzerinde durmalı ve kordonunun aralarından kıllar fışkırmalı

kadran siyah renk ancak resimlerdeki parlak siyah malesef çıplak gözle farkedilmiyor.tissotumun parlak siyahi kadranı burda da seikonun önünde.
tarih ve gün göstergelerine gelirsek:bence tarih ve gün göstergelerini seiko premier srh009 modelindeki gibi yapsalarmış çok daha muazzam olacakmış bu saat.tarih göstergesi sayaç,gün göstergesi retrograde olması lazım.onun dışında power reserve göstergesi sanırım bu saatin kadranını çekici kılan en önemli parçası.

son olarak saatin kolumdaki duruşu ve arkadan mekanizmasının resimleri

makine hakkında konuşamıyorum.çok fazla bilgim yok.29 taşlı olması ve 45 saatlik reserve kapasitesi biraz fikir veriyor ancak sağlıklı bir eleştiri yapabilmek için sanırım yeterli değil.saat hakkında merak ettikleriniz olursa bildiğim kadarıyla cevaplamaktan memnun olurum.inşallah herkes hayal ettiği saate bir gün kavuşur.herkese selamlar.