Cok degil bundan 1 ay once TSF ile tanistim. Saatin onemli bir aksesuardan cok daha fazlasi oldugunu da bu sayede ogrendim ve uye olali henuz birkac gun olmusken otomatik bir saat alma planlari kurmaya basladim. Ilk saatime yaklastikca ikincisi ile ilgili planlar kurmaya basladim derken harekete gecip bugun itibari ile ilk otomatik saatimi almis bulunuyorum. Ilk otomatik saatimin yeni yil ile gelmesinin de benim icin ayri bir anlami oldu =)
Aldigim saat Hamilton Khaki Field Officer. Hamilton’in populer oldugu TSF’de bircok yerde Khaki serisinden saatler goruyorum ve bu serinin nasil ortaya ciktigi ile ilgili internetten buldugum bir yaziyi cevirip sizinle de paylasmak istedim:
Khaki serisini, Hamilton askeri saatlerinin koklu ve guclu gecmisi olusturur. “Khaki” kelimesi Hinduca olup dunya veya toprak anlamina gelir ve buna bagli olan Khaki rengi uzun bir sure askeri uniformalarda kullanilmistir. Gunumuzde bu renk, macera ile ozdeslesmistir. Hamilton’in guncel Khaki serisi saatlerinin soyu hem birinci hem de ikinci dunya savaslarinda gorev yapip kahramanlik gostermis olan askerlere dayanir. Khaki serisi icerisinde 4 farkli model kolu bulunmaktadir; Aviation (Havacilik), Action (Taarruz), Field (Savas Alani), Navy (Denizcilik) Bunlarin her birinin farkli fonksiyonlari, kasalari, renkleri, kayis materyalleri, akrep/yelkovan veya kadran dizaynlarina bagli farkli karakteristik ozellikleri vardir.
Hamilton Khaki Field Officer H70615733 Ozellikler:
• Cam: Cizilmeye dayanikli Safir Kristal.
• Kasa: 44mm paslanmaz celik
• Kayis: Percinli Siyah deri / 22mm
• Kadran rengi: Siyah
• Alt kadran: 24 saat
• Takvim: Saat 3 hizasinda tarih
• Mekanizma: Otomatik / ETA 2824-2 - 25 Jewels
• Su gecirmezlik: 330 Feet (100m)
Baslangic icin Seiko, Oris veya Hamilton dusunurken “Swiss Made” faktoru belki de sebepsiz yere aklimi celdi ve secenekler Oris ve Hamilton’a dustu. Magazaya girip saatlere bakarken de Hamilton’in bu modeli dikkatimi cekti lakin Seiko’nun Sportura serisi de hala aklimda.
Forumda ETA 2824 ile ilgili okuduklarim bu saati gozumde daha bir guclu kildi. Evet, ETA 2824 oyle ucan kacan bir mekanizma degil fakat koleksiyona ilk eklenen saatin mekanizmasinin dayanikli ve olabildigi kadar sorunsuz bir mekanizma olmasi gerek diye dusunuyorum. 2824 de bu dusuncemle ortusuyor.
Saati internetten almak ile magazadan almak arasinda gidip geldim ve sonunda magazadan almaya karar verdim. Bunun sebebi de su; zaten yeni yeni olgunlasan saat hevesimin tatsiz tecrubelerle kacmasi riskini minimuma indirmek istedim. Kaldi ki saati aldigim magaza 1796 yilindan bu yana faaliyet gosteren saygin bir mucevherci. Internet fiyati ile magaza fiyatinin arasindaki fark ise 70 $ civari (Turk usulu pazarlik ile birlikte fark boyle dustu

Saatin beni en cok cezbeden ozelligi 24 saat, 12 saat ve 60 saniye/dakika’nin tam da istedigim sekilde ic ice olmasiydi. Evet cok komplike bir gosterge degil ama basit bile olsa hani bazen bir saat gordugunuz zaman gostergeler yerli yerinde degilmis gibi gelir; bazisinda da bakar bakmaz saatin kac oldugu ile ilgili herseyi soylersiniz. Hamilton’in gostergesi de daha asina oldugum bir sekilde yapilmisti.
Ayrica saniye kolunun ucundaki kirmizi ok da dikkatimi ceken bir baska detay oldu.
Yaptigim secimden dolayi simdilik mutluyum. Her turlu spor kiyafet ile takabilecegim, daha da onemlisi icime sinerek aldigim bir saat oldu diyebilirim.

Ufak bir ek bilgi; ayni saat 2010 yapimi Buried filminde de kullanilmis ve filmdeki eleman (Ryan Reynolds) ayni zamanda benim gibi bir Blackberry kullanicisi. Buraya kadar hersey normal ama adam bir gun uyandiginda kendini yerin 2 metre altina gomulmus bir tabutun icinde buluyor

Son olarak, yeni yilda yeni saat planlarinizin gerceklesmesini, alacaginiz saatleri sevdiklerinizle gecireceginiz mutlu ve guzel gunlerde kolunuzda tasimanizi dilerim =)
Emre
Not: Turkce karakterlerin olmamasi ve resimlerin kalitesi konusunda affiniza siginirim. Umarim ileride bir gun Turkce karakterlerle yaziyi duzeltme firsatim olur.