Hayırlı olsun.
Güle güle kullanın
tk4 yazdı:Saatimiz bilindiği üzere Khaki Field Expedition 41mm Bilezikli Beyaz Kadran modeli.
Teknik detaylardan boyutlardan vs. çok bahsetmeyeceğim zaten isteyenler internetten rahatlıkla bulabilir.
Başlığı açarken de belirttiğim üzere koleksiyonuma(!) yalnızca "Bu saat benim olmalı" dediğim saatleri ekleyerek ilerliyorum. Çok fazla bir kriterim yok dolayısıylaUyduruk bir marka, çakma veya homage olmadığı sürece (homage saatlerimde mevcut ancak satılmak için bekliyorlar) köklü bir marka ve horolojik olarak anlam ifade eden markaların modellerinden seçimler yapıyorum diyebilirim. Tabi bununda seviyeleri var kendimce. Şu ana kadar 2 model için yabancılarında dediği üzere "grail watch" tabirini kullanabilirim. Birisi şu an inceleyeceğim Hamilton Khaki Field Expedition diğeri ise bigboss Rolex Explorer 1
Bunların haricinde tabi ki çok beğendiğim saatler oluyor hatta bazılarına sahibim. Lafı daha fazla uzatmadan beni etkileyen kısımlarına geçeyim.
Saatlere küçüklükten beri hep bir ilgim vardı. Çocukluğumda hediye olarak alınan Casio ile başlayan saat sevdam bugüne kadar evrilerek geldi. Bu saati yıllarca kullandıktan sonra kaybettim ve o zamanlar kız arkadaşım şu an ise eşim olan kişiden başka bir Casio saat hediyesi aldım ve onu da yıllarca kullandım hala da ara ara özel günlerde kullanmaya devam ediyorum. Tabi bu süreç içerisinde vefat eden babamdan yadigar kalan bir Citizen ile Titan (ikisi de quartz) marka saatleri de kullandım. Citizen taş gibi dursa da Titan bozuldu maalesef. Ancak o zamanlarda saatleri sadece tool ve aksesuar olarak kullanıyordum. Zamanla saat sevgim daha da gelişerek otomatik saat dünyasına giriş yaptım. Tabii bunda youtube'un büyük etkisi oldu![]()
İlk otomatik saatlerim olarak bir Citizen Tsuyosa, Orient Bambino ve Seiko SNXS75 modellerini abime yurtdışından getirttim. Düşünmeden ve yalnızca video izleyerek alınan bu saatler benim için ilk otomatik saat olmanın dışında pek bir anlam ifade etmiyordu açıkçası. Bunların üstüne bazı homage saatlerde eklenince yanlış bir yol izlediğimi farkettim ve yukarıda da belirttiğim gibi yalnızca beni etkileyen saatlere yönelmeye başladım. Fazla saatlerimi de elden çıkarma kararı aldım(ilgilenenler yazabilir 2 adet homage saatim mevcut)
Şimdi gel gelelim Hamilton Khaki Expedition ile olan bağıma. Saati ilk gördüğüm an evet dedim doğdu güneşim. Bu saat benim olmalı. Fakat gidip mağazadan kendim alırsam yine pek bir anlamı olmayacağı için doğru bir zamanı bekliyordum. Benim için anlam ifade eden bir zamanda alınması saatin değerini epey artıyor gözümde. Eşim sağolsun bu doğum günümde bana hediye etti![]()
Yukarıda bahsettiğim üzere eşimin bana aldığı Casio'nun tam modeli MTP-V002L-1. Bu saati o kadar uzun süre kullandım ki benimle adeta bütünleşti. Sonraki edindiğim otomatik saatlerimde bu saatime benzeyen bir field watchum yoktu ve bunun eksikliğini ciddi şekilde hissettim. Yıllarca kocaman numerik indislere baka baka klasik indisten saat okumayı unutmuşumÖzellikle citizen ve seiko saatlerime bi 5-10sn bakmam gerekiyordu saati anlamak için
Bu modeli gördüğümde beni kendine bağlayan ilk nokta tabii ki field watch dizaynı. Birçok field watch içerisinde bunun çekmesi ise sahip olduğu sadelik. Beyaz kadran üzerine işlenmiş siyah ve büyük fonttaki numerik indisleri. Time only olması ise ayrıca çekmişti beni. Gerçi 2 günlük kullanımım sonucu saatten ne kadar da çok hangi günde olduğumuza bakıyormuşum onu da anlamış oldum. Bir tarih penceresi de olsa fena olmazmışSöylediğim gibi sadeliğini çok sevmiştim saatin. Günlük hayatımda da sade yaşayan, rutinleri olan ve rutinlerinden keyif alan bir insan olduğumdan dolayı bu tasarım benim için tam da beni anlatıyordu. Homeoffice çalışan birisi için bu field watch dizaynı aslında kulağa pek mantıklı gelmiyor ama saat hobisi işte..
Ha tabi haftasonları eşimle yaptığımız dağ bayır yürüyüşler ve sokak sokak kedi beslemelerimize bir tık uygunda olmuyor değil
Bu sadeliğe ek olarak pek çok kişinin beğenmediği pusula bezeli de çok beğenmiştim. Hem görünüş olarak hoşuma gitti hem de isimlerimizin baş harflerini içermesi ayrıca güzel bir detay
Kullanışsız bir bezel odluğu söyleniyor ki kısmen doğru hangimiz saatten yön tayini yapıyoruz ki. Henüz bir ihtiyacım olmadı ama zaman ölçmede de kullanılabilir sanki bu bezel. 15dklık aralıklarda harfler mevcut (S,E,W,N) S yi Start olarak alıp yelkovana getirince az çok zaman ölçülebilir
Tabi ki bütün bunların yanında Hamilton kalitesine de değinmek lazım. Saati eşim hediye almadan önce birkaç kere mağazada denemiştim. Bilezik hissiyatı, bileziğin kasayla olan uyumu, fırçalanmış mat yüzeyler ve harika fırça işçiliği beni saate çeken şeylerdendi. Ben bilezikli versiyonu tercih ettim. Erk Koçak Bey'in dediği gibi bilezikli bir versiyonu var ise onu alınŞimdi Temu üzerinden 1-2 tane nato kayış siparişi verdim.
Saat kesinlikle ben yaşadığım süre boyunca benimle olacak ve benden sonra çocuklarımıza miras kalacak.
İleri de bu saatin uzun bir incelemesini yine forumda yapmayı çok isterim. Belki 5 belki 10 sene sonra tekrar bu saat özelinde görüşebiliriz
Buraya kadar okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Sizi saatin kendi çektiğim bazı fotoğraflarıyla baş başa bırakıyım.
Not: Eşim saatlerle hiç alakalı değildi. Ben onunda saatlere ilgisini artırmak adına bir quartz saat aldım. Otomatiklere pek sıcak bakmıyordu. Ancak bu saati almaya gittiğinde (hangi boyut alacağını bilemedği için kendi kolunda denemiş) denerken başka otomatik kadın modelleri gözüne çarpmış ve kendi içinde bir iki model beğenmiş. İlerleyen zamanlarda bende kendisine bir küçük süpriz yaparım
SM-F731B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews
Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 261 misafir
|