Best Mid & High Range Pilot Watches / En İyi Pilot Saatleri

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Best Mid & High Range Pilot Watches / En İyi Pilot Saatleri

Mesaj Umutt » 06 Şub 2019, 19:13

Değerli arkadaşlar,

Üst ve alt segmentlerdeki en iyi pilot saatlerimi araştırıyorum bir süredir, aşağıda orta ve üst segment ( > 5.000 usd) saatler için, tamamen subjektif kriterlerle yaptığım, kendi sıralamam mevcut. Gerek bu sıralama üzerindeki düşüncelerinizi ve gerekse de- varsa eğer- kendi sıralamanızı ya da favori modellerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.İlk 3,5,10 farketmez, maksat karşılıklı bilgi ve görüş alışverişi.

Listeyi oluştururken, modellerin inhouse mekanizma kullanmalarını, tarihsel bir hafıza kaydı yaratabilmiş olmalarını ve tabi ki kendi öznel estetik anlayışımı kriter aldım ve buna göre eliminasyon yaptım. Ayrıca bir markadan birden fazla modeli almamaya çalıştım, yoksa özellikle Iwc, Breitling ve Zenith de, listeyi domine edecek çok sayıda model mevcut kanımca.

Listeye geçmeden; sıralamanın, tamamen kendi subjektif kriterlerimle yapıldığını tekrar hatırlatmak isterim. Zaten horolojik olarak bu sıralamayı çok daha doğru yapacak, çok yetkin arkadaşlar var forumda. Buna paralel olarak, bir hatamız varsa affola diyor, bilgili arkadaşlarımdan düzeltme yapmaktan çekinmemelerini rica ediyorum.



BEST PILOTS TOP 10 ( >5.000 usd)


1-) Patek Philippe Calatrava Pilot Travel Time 5524R

Markayı, aslında daha çok dress modelleri ile bilsek de, geçmiş iki dünya savaşında da pilot saati üretmiş, sonrasında ise oldukça uzun bir ara vermiş. Ta ki 2015 Basel’de tanıtımı yapılan ve uzun yıllar önce , savaş pilotlarınca kullanılmış üretimlerine de kısmen atıfda bulunduğu düşünülen yeni modele kadar. Calatrava serisi altında 5524G referansıyla hayat bulan modelde, beyaz altın kasa ve koyu mavi bir kadran kullanılmıştı. Bizim kahramanımız ise, aynı modelin 2018 yılında bir kısım optik değişikliklerle gelen selefi,

42 mm çapında ve 10.8 m kalınlığındaki parlak, komple rose gold altın kasalı modelin, hem inceliği ve hem de üst düzey altın işçiliği ile listedeki en elegan pilot saati olduğunu söyleyebiliriz sanırım. Pilot saatlerinde aşina olduğumuz, iri, superluminovalı fontları ve katedral kolları ile dikkat çeken kadranın rengi, çikolata tonunda bir kahverengi olarak çalışılmış ve (farklı ışık açıları ile çekilmiş internet görsellerinde gördüğüm kadarı ile) sunburst efektli yüzeyin, gerek renk derinliği gerek rose gold kasa ile uyumu fevkalade. Saat 6 yönündeki alt kadran, tarih göstergesi vasfında. Kadranın sol ve sağ tarafında görünen home ve local yazıları ise tahmin edileceği üzere, iki faklı zaman dilimi arasındaki geçiş için kullanılıyor.

Kadranda görünen iskelet kol, ana zaman dilimini gösterirken, içi dolgulu, kathedral kollar, lokal zaman dilimini gösteriyor. Çift zaman dilimi kullanılmak istendiği zaman, kasanın solundaki, saat 10 ve 8 yönünde konumlanmış butonlara basılarak, katedral kolun altında gizlenmiş olan iskelet kolun ortaya çıkması sağlanıyor ve lokal saat kolu, yine bu butonlar yardımı ile saat yönüne ya da tersine birer saat hareket ettirerek zaman ayarı yapılabiliyor.

Kalibre olarak, markanın kendi inhouse üretimi olan, gmt ve gece/gündüz fonksiyonlu, 45 saat güç rezervli ve 29 taşlı ‘324 S C FUS’ mekanizması kullanılmış. Toplam 294 parçanın kullanıldığı mekanizmada; rotor, 21k altın olarak tercih edilmiş.

Sıralamanın zirvesine, şüphesiz hem marka gücü ve hem de genel işçiliğin listedeki diğer saatlere nispetle çok daha iyi olduğu ön kabulu ile giriyor. Aslında 50 bin usd değerindeki, high end sınıfındaki bir saatle, 5-10k usd aralığındaki diğer modelleri kıyaslamak çok doğru değil farkındayım ama en iyi pilotların yazıldığı bir listede, Patek’i es geçmek istemedim.

Fiyat: 50.000 usd

ResimResim



2-) Iwc Big Pilot 'Le Petit Prince' IW500916

2016 tanıtımı yapılan model, markanın hepimizin bildiği kült modeli Big Pilot'unun güncel bir yorumu. Aslında Big Pilot modeli 2002 yılında piyasaya sürülmesine karşın, bir anlamda reissue niteliğinde. Şöyle ki; İkinci dünya savaşı sırasında Alman Hava kuvvetleri, savaş pilotları için özel olarak kol saati üretimi yaptırmak istiyor ve Beobachtungs-Uhr’ (gözlem saati) ismi verilen bu saatler bu amaçla, önce A.Lange & Söhne firmasına, daha sonra ise kapasite ihtiyacı karşılanamadığı için Iwc nin de dahil olduğu 4 firmaya daha imal ettiriliyor. Halen üretimi süren Big Pilot serisinin de atıfda bulunduğu ve Pilot saatlerinin atası kabul edilen efsanevi B-uhr modeli böylece ortaya çıkmış oluyor. Konumuz modelin de dahil olduğu Le Petit Prince serisi ise, Iwc nin Pilot ve Big pilot üst serileri altında ve Fransız milliyetli savaş pilot ve yazar Antoine de Saint-Exupéry' nin anısına ürettiği uçuş saatlerinden oluşuyor.

Daha önce siyah kadran ile üretilen base model 48 mm çapındayken, yeni versiyonun kasa çapı 46 mm. Yine de 46 mm çap ve 16 mm kalınlığındaki etine butuna dolgun kasasıyla, isminin hakkını halen verdiği şüphesiz. Mekanizması; markanın 7 gün güç rezervine sahip, 2.5 herz hızında çalışan ve kendi inhouse üretimi olan calibre 5011. Bu mekanizmada, horoloji dünyasında saygın bir yere sahip olan ve rotordaki gücü, çark yerine eksantrik mil ile ileterek çarkın ömrünün uzamasını sağlayan ‘Pellaton kurma sistemi’ kullanılmış. Modeldeki kolay okunurluk sağlayan büyük kadran, zeminle yüksek kontrast yaratan kalın fontlu arabik rakamlar ve indeksler, saat 12'deki üçgen ve soğan formundaki iri tepe, yukarda kısaca bahsettiğim kült B-Uhr konseptinden esinlenilen başlıca nüanslar. Santoni marka, bufalo derisi kahverengi kayış, yine pilot saatlerinden aşina olduğumuz üzere çift rivetli.

Fiyat: 15.750 usd

ResimResim




3-) Montblanc 1858 Chronograph Tachymeter Blue

Listenin 3 numarası belki bir çok arkadaşımız için sürpriz, ama bence bir o kadar iddialı bir model.. Üstelik de sıralamadaki bir çok model gibi reissue.. Montblanc de mi ikinci dünya savaşında saat üretmiş diyeceksiniz; şöyle ki, markanın dahil olduğu Richemont grubu, eski ve köklü bir İsviçre markası olan ve bizzat kendi high end mekanizmaları ile bilinen Minerva'yı 2007 yılında satın alır,sonrasında buradaki üretimi tamamen Montblanc bünyesine taşır. Daha sonra, 2013 yılında, Minerva markasının 1940 yıllarda ürettiği pilot saatlerine öykünen 1858 serisini, yine Minervanın üretim geleneğinden gelen mekanizmalarla piyasaya sürer, işte konumuz model de ‘Minerva mirasyedisi’ 1858 ailesinin son üyelerinden..

Modelin tanıtımı 2016 da yapılmış ve 100 adet limitli çalışılmış. 44 mm geniş kasa, iri, beyaz, arabik rakamlar, katedral kollar ve soğan tepesi ile; belirtildiği üzere, 1940 lı yıllarda üretilmiş olan Minerva marka pilot saatlere fazlasıyla atıfda bulunan bir heritage niteliğinde. (ayrıca tepeye entegre edilmiş bir tek tuş-krono butonu mevcut)

Modelde kullanılan Calibre MB M16.29, Minerva nın 1920 lerde ürettiği ve o dönem cep saatlerinde kullandığı, 18.800 vph ve 50 saat güç rezervli, chronograph fonksiyonlu mekanizma. Mekanizmadan olsa gerek, kasanın kalınlığı listedeki bir çok saatten daha ince;13.15 mm. Bu inceliğe, kısa luglar da eklenince geniş kasa çapına rağmen saatin formu dress kullanıma da uygun hale geliyor kanımca.

Kadranda kullanılan metalik sunburst mavinin tonu çok şık ve beyaz numeratörlerle keskin bir kontrast yaratıyor.

Fiyat 27.500 usd

ResimResim



4-) Breguet Type XXI 3817 ref: 3810ST/92/9ZU

Bir başka heritage pilot modeli olan Type XXI' nın atıfta bulunduğu base model, 1950 li yılların başında üretilen ve markanın ilk kronografı olma özelliği taşıtan Type 20 modeli. Seri, ikinci dünya savaşı sonrası, 1954 yılında Fransız savunma bakanlığı tarafından 2. dünya savaşında kullanılmak üzere yüksek adetlerde talep edililiyor ve söz konusu terminde yetiştirilmesi mümkün olmadığı için tamamı Fransız menşeli 5 firma ile birlikte üretimi gerçekleştiriliyor. O dönem, 35 saat güç rezervli ve chronograph fonksiyonlu Valjoux 222 mekanizma kullanılan modelin, kasa çapı 38 mm çalışılmış. 1958 yılında ise yine Fransız deniz-hava kuvvetleri tarafından, anti manyetik koruma da dahil olmak üzere bir kısım geliştirmelerle birlikte üretilen seri , bu tarihten sonra uzun bir zaman unutuluyor; ta ki 1995 yılına kadar.. Sonrasında 2004 ve nihayet 2016 yıllarında yapılan revizyonlar sonrası günümüze kadar taşınıyor.

2016 Basel de tanıtılan güncel modelin kasa çapı 42 mm, kasa kalınlığı 15.4 mm. Fırçalanmış çelik bezelin çevrelediği, barut grisi kadran üzerinde, type 20 ruhunu yansıtan yoğun lumeli, iri arabik rakamlar ve yine iri kılıç kollar göze çarpıyor. Kullanılan inhouse 584Q/2 mekanizma, flyback chronograph fonksiyonlu. 28.800 vuruşlu, 26 taşlı ve 48 saat güç rezervli mekanizmanın altın rotoru safir ar transparan arka camda şık bir görüntü veriyor.

Fiyat: 15.000 usd

ResimResim




5-) Breitling Navitimer 01 AB012721/BD09

Bir başka ikonik havacılık saati, Breitling Navitimer, ilk olarak 1952 yılında, Chronomat'ın geliştirilmiş versiyonu olarak piyasaya sürülmüş. Pilotların, uçuş sırasında yakıt tüketimi, ortalama ve anlık hız bilgiler vb.. komplike hesaplamalarını ve ayrıca navigasyon ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için üretilen seri, (AOPA) The Aircraft Owners and Pilots Association ( Dünya uçak sahipleri ve pilotlorı federasyonu)‘ un da resmi saati olarak kullanılmış. Model, piyasaya sürüldüğü andan itibaren, istikrarlı olarak uçuş camiasındaki popülerliğini hızla artırmış ve 50 li yılların sonunda dünyadaki tüm büyük uçuş firmaları ve askeri kurumlarda yaygın olarak kullanılmaya başlamış.

Başlangıçta kullanılan Valjoux 72, 1955'de yerini yine outsource olan Venüs 178'e, 1960'da Valjoux 7740'a, 1969 da Heuer üretimi Calibre 11'e, 1970 de quartz'a, 1990'da meşhur Valjoux 7750'ye ve nihayet 2009 yılında markanın ilk inhouse mekanizması olan ‘B01’. e bırakmış.(mekanizmanın ismi, bu yüzden - Breitling 01 kısaltması - 'B01' ) Başlangıçta 40 mm olarak üretilen kasa, süreç içinde, okunabilirliği sağlamak adına istikrarlı olarak büyümüş ve yakın geçmişte 48 mm’ e (gmt modeli) kadar çıkmış.

Serinin tarihçesi hakkındaki bu özet bilgiden sonra, konumuz saate gelirsek; 2014 yılında lansmanı yapılan modelin kasası 46 mm çapında ve 14.5 mm kalınlığında. Çentikli ve çift yönlü bezeli, geniş siyah zemin üzerinde, 3-6-9 yönlerinde konumlanmış üç adet beyaz dolgulu alt kadrandan mütevellit, panda kadranı ve fazlasıyla kalabalık indisleri ile Navitimer’ın tüm ikonik özelliklerine sahip. Kullanılan inhouse kronograf mekanizma, 70 saat güç rezervli, 28.800 vuruşlu ve 47 taşlı. Lume kullanımı, saat ve dakika kolları ile sınırlı.

İri kasa çapına rağmen, genel görüş birliği kolda oversized durmadığı şeklinde, sanırım bunda, kadrandaki katmanlı yapının ve beyazdan siyaha olan renk geçişinin etkisi var. Belirtmek istediğim diğer bir konu, saatin en karakteristik özelliği olan, işaretçi kalabalığının ve aşırı detayın, yüksek işçilik kalitesinden ötürü gereksiz bir kalabalık oluşturmadığı ve geniş kadran üzerinde her birinin tekil olarak var olabilmesi. Bu da kanaatimce, kadrandaki yoğun detayın, karışıklık yaratmak bir yana, kalite hissiyatını artıran yekpare bir bütünselliğe evrilmesini sağlıyor ve özetle gözü yormuyor.

Retail fiyat: 8.500 usd.

ResimResim



6-) Zenith pilot Montre D'aéronef Type 20 Extra Special

Markanın ikonik ‘Pilot’ modelinin ilk kullanımı, 1909 yılına dayanıyor. Bu tarihte Fransız kaşif-pilot Louis Blériot, kendi kullandığı tek kişilik küçük uçakla ve tabiki konumuz saatin büyük büyük babası eşliğinde, Manş denizi üzerinden yaklaşık 40 mil yol katederek, Fransa’dan İngiltere’ye ulaşmayı başarmış. Güncel Pilot modellerine ilham veren ikonik modelin tam olarak hayat bulması ise, 1938 yılında Fransız savaş uçaklarının kokpitine yerleştirilen saatlerin imalatı ile başlıyor. Halen kadranda yazan ‘Montre D'aéronef Type 20’ ifadesi ilk olarak kullanıldığı yer de burası. ( Montre D'aéronef, Fransızça uçak saati anlamına geliyor ) Bu arada Zenith’in, kadranda Pilot ifadesini kullanabilen yegane marka olduğunu da belirtelim.

Bu genel bilgilerden sonra, konumuz güncel modele gelelim; kahramanımız, markanın kült Pilot serisinin 2015 Basel’ inde tanıtımı yapılan ve pilot saatlerinde görmeye çok da alışık olmadığımız bronz kasalı versiyonu. 45 mm çap ve 14.25 mm kalınlığındaki kasa, markanın kendi inhouse üretimi olan , 28.800 vuruşlu ve 50 saat güç rezervli Elite 679 mekanizmasına ev sahipliği yapıyor. Büyük arabik fontlar, kolay okunur, geniş ve tarihsiz kadran ve nihayet şu meşhur iri,soğan tepe, modelin heritage pilot ruhunu yansıtan başlıca öğeler. Kadrandaki siyah renk, mat çalışılmış ve ışık altında siyahtan fümeye şık geçişler göze çarpıyor. Kabartmalı, iri, beyaz numaratörler, mat zemin üzerinde, üç boyutlu görünümleri ve yoğun lumeleri ile çok çarpıcı duruyor ve kadranla keskin bir kontrast yaratıyorlar.

Zaten ikonik olan, nispeten minimalist tasarımın, patine sevdalısı bronz kasa ile birlikte, daha da kendini bulduğunu ve bu listede yer almayı fazlasıyla hakettiğini düşünüyorum.

Fiyat: 7.600 usd.

ResimResim




7-) Rolex Gmt Master II 116710 LN

Onsuz bir 'best of' liste yapmak olmazdı.. Ama yanlş anlaşlmasın benim listeye, sadece ‘kambersiz düğün olmaz’ kontenjanından değil, tarihçesi ve spesifikasyonları ile tam anlamıyla bileğinin hakkıyla giriyor.

Kısa bir özgeçmiş yaparsak; 1953 yılında, Pan Amerikan havayolları, Rolex den ikinci bir saat dilimini gösteren bir saat üretmesini ister ve o dönem tanıtımı yeni yapılmış olan Submariner üzerinden yapılan geliştirmeler ile 1954 yılında '6542' referanslı ilk gmt master modeli ortaya çıkar. (bu arada gmt: Greenwich Mean Time) 1960 da tepe korumalı yeni gmt master, 1976’da ilk two tone, nihayet 1985 de ise daha kalın kasası, parlak kadranı, kırmızı siyah bezeli ve yenilenmiş makinesi ile Gmt Master 2 piyasaya sürülür. 1999 yılına kadar her iki modelin de üretimine ve muhtelif geliştirmelere devam edilirken, bu tarihten sonra gmt master 2 ile yola devam edilir. 1998 de indis ve kollarda superluminova, 2000’de tepede masif kilit sistemi, nihayet 2007 de maxi dial ve tek renk bezel, yeni bilezik ve yeşil gmt göstergesi gelir ve konumuz esas oğlan Rolex Gmt Master II 116710LN sahneye çıkar. ( Bu arada LN, Fransızca siyah bezel anlamına gelen 'Lunette Noir' kelimelerinin kısaltması)

Bu arada her ne kadar Omega Speedmaster, Apollo görevlerinin resmi saati olsa da Astronotlar bir cok görevde GMT Master kullanmis ve görevde Speedmaster kullanan Astronotlar özel hayatlarinda GMT Master’a yönelmis. (Burada Omega’cı arkadaşların olası bir linç girişimine karşı, tamamen Tsf nin kudretine sığınıyorum, zira bu bilgi de dahil olmak üzere, modele ilişkin bilgileri ağırlıkla Tsf’nin official sayfasından aldım)

Model, forumda çok bilinir olmakla birlikte kabaca özetlersek; 904L çelikten imal edilen 40 mm çapındaki kasası, modeli listedeki en küçük pilot saati yapıyor. Buna karşılık genişletilmiş lugları, parlak,tırtıklı bezeli ve kadran tasarımı ile çapından daha büyük ve son derece dengeli bir duruşu var. Modelin belki de en fazla fark yaratan yanı, markanın kendi patentli teknolojisi olan ve uzun yıllara yaygın durabilite ve özellikle uv ışınlara karşı ekstra mukavemet sağlayan 24 klikli Cerachrome bezeli. Bezelin siyah seramik zemini üzerinde, platinden imal edilen beyaz gmt rakamlar yüksek kontrast yaratıyor. 2005 yılında yenilenen maxi dial, büyüyen işaretçileri ile tatminkar bir lume performansına sahip. Kadranın steril yapısı, yüksek lume ile birleşince hem gündüz hem gece okunabilirliğine katkı yapıyor ve kanaatimce, camdaki antirefle yokluğunu büyük ölçüde telafi ediyor. (camda antirefle yokken, tarih penceresi üzerindeki safir lens-cyclops lens üzerinde antirefle mevcut). Kullanılan 3186 mekanizma, 48 saat güç rezervli ve markanın kendi patentli yay teknolojisi sayesinde, manyetik alanlara, ani ısı değişimlerine ve darbelere karşı ekstra direnç sağlıyor. Kasayla aynı şekilde 904L çelikten imal edilmiş bileziğin orta baklaları parlak, yan baklalar mat çalışılmış ve böylece sportif formuna karşılık aynı zamanda elegan bir vurgu da yapıyor. Aynı şeyi saatin geneli için de söyleyebileceğimizi düşünüyorum.

Fiyat: 9.000 Usd

Resim Resim




8 ) Oris Big Crown Propilot Calibre 111

Markanın havacılık serüveni 1938’de ilk üretimi yapılan ve günümüze kadar süregelen 'Big Crown Pointer Date' modeli ile başlamış. 'Big Crown' serisi, ismini tahmin edileceği üzere, normalin üzerinde çalışılan tepe ölçüsünden almış. ‘Pointer date’ tanımlaması ise modelin, analog kadran üzerinde, ayrı bir pencere olmadan, tarihi göstermesini sağlayan, kendine has tarih ibresinden geliyor. Geçmişten bu yana Big Crown serisinin üretimi, çok sayıda reissue selefle, günümüze kadar devam etmiş.

Konumuz modelin çıkış tarihi 2015. 44 mm çapında ve 13.8 mm kalınlığında, fırçalanmış, satinajlı kasada, tırtıklı (coin edge) bezel kullanılmış. Antrasit gri, sunburst kadran üzerinde, iri beyaz arabik rakamlar sıralanıyor. Kadrandaki gri beyaz renk kontrastı, kollar ve rakamlarda kullanılan tatminkar luminasyon ile desteklenmiş. Tarih penceresi ve küçük saniye göstergesi, kadranın sol tarafında, saat 3 bölgesinde tercih edilmiş. Sağ tarafta ise power reserve göstergesi konumlanmış ve gerek burada gerekse de saat 6 yönündeki '10 days' yazısında kırmızı dokunuşlar göze çarpıyor. 10 days demişken; gelelim modelin en fazla fark yarattığı yere; markada yakın geçmişe dek alışık olmadığımız, inhouse mekanizmaya;

Marka, ilk inhouse mekanizmasını 2014 yılında tanıtmış ve kuruluşunun 110. yılına denk gelmesi sebebi ile calibre 110 olarak isimlendirmiş. Bu mekanizmayı, klasik serilerinden olan Artelier’de kulanırkan, 2015 yılında tanıtımını yaptığı ve Cal.110’a göre bir kısım geliştirmeler de içeren Cal. 111’i konumuz modelde kullanmış. Dolayısıyla, bir toolwatch serisinde kullandığı ilk inhouse mekanizması olduğunu söyleyebiliriz. 21.600 vuruşlu mekanizmasının, 10 gün güç rezervi mevcut. Genel kullanıcı yorumları, normal bir kullanımla, vaat edilen rezerv süresine ulaşmanın oldukça güç olduğu yönünde olmakla birlikte, mevcut sektörel benchmark'ı dikkate alarak, marka açısından iddialı bir başlangıç olduğu düşünülebilir. Son olarak modele, timsah derisinden imal edilmiş oldukça kaliteli bir kahverengi deri kayışın eşlik ettiğini de belirtelim.

Fiyat: 5.750 Usd

ResimResim




9-) Bell & Ross Br 01-92 Heritage

Alman Sinn firmasının kurucularından ikisi tarafından 1993 yılında yaratılan ve bu kişilerin isim soyisimlerinin kısaltmalarından ibaret olan markanın, 2005 yılında tanıtılan, en ikonik modeli ile karşı karşıyayız.

Siyah pvd kaplama kasa, kare şeklinde, 46 mm çapında ve 11.5 cm kalınlığında. Listedeki belki de en minimalist karaktere sahip kadran, tamamen uçak kokpiti saatinden esinlenilerek tasarlanmış. Siyah zeminde, beyaz numeratör ve işaretçilerin tatminkar luminasyon desteğinin de etkisi ile yarattığı yüksek kontrast dikkat çekiyor. Kullanılan mekanizma, 28.800 vuruş ve 42 saat güç rezervli Eta 2892. Kasaya eşlik eden dana derisi kayış, açık kahverengi ve oldukça etli.

Tarihsel bir atıfı olmayan, inhouse mekanizma kullanmayan ve bir çok saatsever için kaba bulunabilecek bu model, listeme ikonik tasarımı ile girdi. Listede, optik olarak, katıksız bir aviation - toolwatch tanımına en çok uyan modellerden biri olduğunu düşünüyorum.

Fiyat: 4.500 usd


Resim




10-) Bremont ALT1-P2 Pilot

2002 de İngiltere de kurulan ve ilk lüks saat koleksiyonunun lansmanını 2007 de yapan çok ama çok genç bir marka Bremont. Londra’daki Mayfair kasabasında faaliyetini sürdüren firmanın, bu kısa süreyi çok hızlı katettiğini ve özellikle pilot modelleriyle son yıllarda adından çokça söz ettirdiğini söyleyebilirim. Mekanizma haricinde inhose çalşan markanın lansmanı, üretiiminin büyük ölçüde el işçiliği içerdiği ve tamamen limitli olduğu yönünde.


Modelin, 43 mmm çapındaki ve 16 mm kalınlığındaki kasası, fırçalanmış mat çelikten çalışılmış ve kendi içinde renk geçişleri olan sunburst mavi bir kadrana ev sahipliği yapıyor. İri arabik rakamların rengi, mavi kadranla belirgin bir kontrast yaratacak şekilde sarı çalışılmış ve kılıç kol tercihi ile birlikte, Type 20 konseptini andırdığını söyleyebiliriz. Kullanılan otomatik kronograf mekanizma hepimizin bildiği Eta 7750. Dana derisi, sarı yan dikişli mavi deri kayış, yarım pad li çalışılmış ve kadranla birebir uyumlu.


Tarihçe, ikonik tasarım ve inhouse üretim kriterlerinin tamamından sınıfta kalan model, bu listeye giriş biletini, hem optik unsurlar ve hem de ülke çeşitliliğiyle aldı.

Fiyat: 5.100 usd

Resim


Yorum ve paylaşımlarınızı bekliyorum. Tüm Tsf ailesine sevgi ve selamlarımla..
En son Umutt tarafından 07 Şub 2019, 07:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 4 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Umutt
 
Mesajlar: 5244
Kayıt: 01 Oca 2011, 23:13

Re: Best Pilot Watches ( Mid and High Range)

Mesaj dkmbismarck » 06 Şub 2019, 19:30

Hepsi çok güzel modeller.Pilot saati denince benim aklıma gelen modeller ise;
1-)Oris Big crownX1 calculater
2-)Oris Big crown altimeter
3-)Alpina Startimer Pilot Automatic Chronograph




ResimResimResim

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
dkmbismarck
 
Mesajlar: 416
Yaş: 38
Kayıt: 23 Nis 2011, 18:37
Konum: Trabzon

Best Pilot Watches ( Mid and High Range)

Mesaj Ground » 06 Şub 2019, 19:33

rezerve edeyim :)

TSF de böyle başlık ve çalışmalar çok önemli.

Umut hocam tebrik ederim :champ:


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ground
 
Mesajlar: 3394
Yaş: 42
Kayıt: 17 Ara 2015, 02:48
Konum: Hasanpaşa/Kadıköy

Re: Best Pilot Watches ( Mid and High Range)

Mesaj ekdellal » 06 Şub 2019, 19:43

Hiç pilot saatim olmadı ama Zenith bambaşka görünüyor [emoji106]

Sent from Mi 8 6/128 via Tapatalk
"Tırtılın kaderi kelebek olmak ve güzel ölmekdir"
Kullanıcı avatarı
ekdellal
 
Mesajlar: 1524
Yaş: 54
Kayıt: 15 Kas 2016, 20:42
Konum: İstanbul-Üsküdar-Bulgurlu

Re: Best Pilot Watches ( Mid and High Range)

Mesaj Ankthas » 06 Şub 2019, 19:52

(Baştaki >5000 USD kısmını görmemişim :roll: olur da biri <5000 USD sorarsa alttakileri eklersin Umut Hocam :lol: )

Çok güzel bir başlık, harika anekdotlar :champ:

GMT Master 2 kısmında değinilmiş ama bence listede yer almayı da hak ediyor Omega - Speedmaster. Moonwatch en başarılı ve en ünlü pilot saatlerinden biri olmuştur malum ay göreviyle.

Keza gene buradan yola çıkıp listenin sonuna Sturmanskie de eklenebilir :champ:

Resim

Breitling - Emergency'nin içerisindeki radyo alıcısı sayesinde bir pilotun hayatını kurtardığını da ekleyelim:

http://www.cityam.com/266203/incredible-story-breitling-emergency-watch-saved-pilot
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas
 
Mesajlar: 2747
Yaş: 34
Kayıt: 09 May 2017, 19:29
Konum: Istanbul/Kadiköy

Re: Best Pilot Watches ( Mid and High Range)

Mesaj Ufkynl » 06 Şub 2019, 20:40

Bence havacılıkla ilgilenen herkesin bir breitling navitimeri olmalı.
Kullanıcı avatarı
Ufkynl
 
Mesajlar: 1336
Kayıt: 18 Eki 2015, 18:09

Re: Best Pilot Watches ( Mid and High Range)

Mesaj cbmad » 06 Şub 2019, 21:16

Harika değerlendirmeler arşivlik olmuş. elinize sağlık :super: :champ:
Kullanıcı avatarı
cbmad
 
Mesajlar: 2106
Yaş: 45
Kayıt: 16 Ağu 2012, 13:47
Konum: trabzon

Re: Best Mid & High Range Pilot Watches / En İyi Pilot Saatl

Mesaj sobek » 06 Şub 2019, 21:23

Umut eline sağlık mükemmel bir başlık ve inceleme olmuş. Eline klavyene sağlık

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
sobek
 
Mesajlar: 669
Yaş: 44
Kayıt: 11 Mar 2015, 18:54

Sonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 131 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners