Arkadaslar Selam, su ana kadar aldigin en ozel saatin acilisini yapiyorum.
Acikcasi saati cok uzun zamandir dusunuyordum ve karar vermistim, sadece tetigi cekmek icin ufak bir motivasyona ihtiyacim vardi. Bu motivasyon da yakin zamanda aldigim IWC ile oldu. Saati aslinda cok begenecegimi dusunurken, elime gecince cok da icime sinmedigini anladim. Bendeki Rolex Daytona`yi aslinda cok sevmeme ragmen, biraz yipranmisti, ve kadran degisimi nedeniyle degerini cok korumuyordu.
Aquanaut`un saticisi cok avantajli bir takas onerince dayanamadim, ve iste dedigim motivasyon dedim.
Niye aquanaut dersek, yakin zamanda aldigim Jaeger Le Coultre Ultra Thin Moon, gayet yeterli ve mukemmel diyebilecegim bir dress watch. Daytona gittigine gore, daha spor olacak bir saate ihtiyacim vardi. Buyuk capli kalin saatleri kullanamadigimi da dusununce, Aquanaut mukemmel bir alternatifti.
En ucuz patek gibi yorumlar hic onemli degil, cunku su ana kadar kullandigim en konforlu saatlerden biri. Ben burdayim diye bagirmiyor. Kalitesini de hissettiriyor. Benim gibi saati gomlek altina saklayan biri icin ideal. Rolex kullanirken acikcasi cok dikkat cekmesi biraz rahatsiz ediyordu. Bu saatde boyle bir durum olmayacagi asikar.
Resimleri ben cekmedim, satis ilanindakileri kullandim, zaten daha da guzelini cekebilecegimi dusunmuyorum.
Peki neden Audemar Piguet Jumbo veya 5711 degil derseniz, iki saatin de daha dress watch olarak goruyorum. Bu saat water resistant ve spor tek patek (sanirim, emin degilim).
Ozellikler
Details: Patek Philippe 5167A-001 - Stainless Steel - Aquanaut
Mechanical self-winding 324 S C movement
Aquanaut extra large
Sweep seconds hand
Embossed black dial, gold applied numerals with luminescent coating
Tropical composite black strap
Fold-over clasp
Screw down crown
Sapphire-crystal case back
Water resistant to 120 m
Stainless steel