TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Sea Dweller 16600

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Sea Dweller 16600

Mesaj drk » 09 Ağu 2012, 12:36

Fsinan, haklısınız, eski tip submariner larda boynuz kısımlarının üstündeki işçilik biraz zayıftı ancak mevcut üretilen modellerde bu durum artık yok.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj razz » 09 Ağu 2012, 14:51

Bu konuda Drk ( ve dolaylı olarak fsinan'a ) katılıyorum.. Eski nesil Sub ve SD'larda lug'un üst yüzeyinde kullanılan brose nispeten kalın ve çizgileri ayrık şekilde tercih ediliyordu.. Lug'a değme yönü ise kasanın genel duruşuna diagonal/yatay arası bir açıyla sağlanıyordu.. Eski nesil saatlerde, polisaj işlemi görmemiş ve fabrika hatlarını kaybedecek nispette yorulmamış örneklerde kasanın yan polished kısmıyla lug'ın üst brushed kısmı arasında bir çizgi inceliğinde ilerleyen hattı görmek mümkündü ancak yeni nesil modellerde lug'un üstü ile kasanın yanı arasında geçiş direkt sağlanırken, brushed yüzey için tercih edilen brose bilezikteki brose ile gerek iz gerek de yön olarak aynı kullanılıyor.. Bu sayede hem saatin geneli daha bütün duruyor, hem de işçilik daha kaliteli görünüyor..

Ben şahsen polisaj/satinaj işlemi sonrasında fabrika hatları hala baki bir Rolex görmedim.. ve herzaman dediğim gibi polisaj/satinaj işleminden hiç hazetmiyorum, özellikle TR'de mevcut esnafların tamamının bu konuya en ufak özen göstermeden, her ikinci el saati vitrine koymadan önce polisaja göndermesine çok kızıyorum..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj fsinan » 09 Ağu 2012, 16:17

Beceremiyorlar zaten, adamın brose kalınlığından, kabalığından vs haberi bile yok, olsa da umrumda değil. Ticaret mükemmelliği değil üretkenliği ödüllendirdiğinden, bu tip hobi olarak bakılan itemların maalesef kaderi bu.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj razz » 09 Ağu 2012, 17:02

Bu üzücü durumun aslında iki ana nedeni var:

1) İkinci el lüks saat işiyle iştigal eden TR esnafının neredeyse tamamı kuyumcu kökenli.. Haliyle saat konusunda gösterdikleri hassasiyet bir bakıma bir yüzük veya bilezik için gösterdiklerinden farklı değil.. Ayrıca çizik ancak orijinal bir ürünü vitrinde sergilemek, çizik olmasının nedenini müşteriye açıklayıp bilinçlendirmek misyonları da zerre umurlarında değil..

2) Yeri geldiğinde iyi bir otomobil parası ödemeye hazırlanan TR ikinci el saat alıcısı, böyle bir bütçe ayırdığı ürünün yeni kondisyonunda olmasını talep ediyor.. Orijinalliği bozulacak diye dört yanı çizik arabasını boyatmadan gururla gezen yurdum insanı, mevzu herbiri binbir özen ve itina ile üretilmiş Hi-End saatlerin Kapalı Çarşı'da, telefon kulubesinden hallice atölyelerde ve sıfır özenle polisaj görmesi olunca hiç aldırış etmiyor..

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, piyasada satılan polisajlı Submariner, Sea Dweller, GMT Master, Explorer gibi modellerin tamamının bezellerinde, ayar tepesinin olmadığı kenarın uç kısmından taşan bölümü mat yerine parlak.. Çünkü kenar kısmına polisaj yaparken bezele bir bant çekmeye dahi dikkat etmiyorlar.. Daha da acı olan kısım; bu saatler Megane II Sedan Dizel rahatlığında/hızında el değiştiriyor ve kullanıcıların hiçbiri bu durumdan haberdar bile değil..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Thevenin » 09 Ağu 2012, 17:57

Visual aid

Resim
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj mucadeleci » 09 Ağu 2012, 18:28

"Rolex ile çayır çimen geze geze" programımıza hoş geldiniz :) Güzel foto *Thevenin :thumbup:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj AboveTheRim » 09 Ağu 2012, 18:32

Razz yazdı:Daha da acı olan kısım; bu saatler Megane II Sedan Dizel rahatlığında/hızında el değiştiriyor ve kullanıcıların hiçbiri bu durumdan haberdar bile değil..

Hahaha ben de Megane 2 var benzinli satışta şuan ama düzgün müşteri bulamadım :D Araçta boya var diye geriyorlar beni hatta...

Ben de saat almayı planlıyorum şu sıralar ama polisaj işini kapmaya çalışıyorum. Yoksa 2. el alamıyacağım malesef :( İyi bir indirim de bulamazsam artık Rolex'i başka bir bahara erteliyeceğiz
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj atilla4346 » 09 Ağu 2012, 22:47

VAYYYYYY.....

Böylesi durumundakine ancak ormanda 10 kaplan gücü ile ulaşılabilecek bir güzellik.

Mukemmel fotograflar,tam bir görsel şölen tadında Thevenin Reyiz :champ:

Ne güzel demiş Churchill panpa;

"I am very easy to please.The best would be enough" :thumbup:
Kullanıcı avatarı
atilla4346

ÖncekiSonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 32 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners