TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot Le Locle Automatic Kullanıcı İncelemesi

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tissot - Le Locle Automatic (T41.1.423.33)

Mesaj ravenouss » 23 Haz 2010, 19:37

Bende bu gün aldım saati 650 liraya peşin
Kullanıcı avatarı
ravenouss

Mesaj nickynick » 23 Haz 2010, 19:56

Öncelikle TSF'ye hoşgeldin ravenouss,
Saatin hayırlı olsun harika bir seçim olmuş gerçekten, tebrik ederim. Fotoğraflarını bekliyoruz en kısa sürede.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Bond » 23 Haz 2010, 21:18

Hoşgeldin, zarif ve sade bir model. Güle güle kullan. Kullanım sonrası izlenimlerini bu konuda paylaşabilirsin.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj ravenouss » 25 Haz 2010, 19:09

Dün saat 18.00 da saat durmuş.Sabah takcaktım baktım durmuş biraz salladım çalıştı.Sonra yine çıkardım.Şimi baktım yine durmuş.
İlk otomatik saatim bu.Bir anormallik mi var normal mi?Takmayınca duruyor mu saat :s
Kullanıcı avatarı
ravenouss

Mesaj Bond » 25 Haz 2010, 23:05

Raven elbette belli süre kullanmassan otomatik saatler duracaktır. Çalışma süresi her saatteki power reserve kapasitesi oranındadır. Senin saatin ETA 2824-2 kullanıyor. Tissot Le Locledeki 2824'ün modele göre 38-42 saat arası power reserve süresi var. Önce bir süre kolundan çıkarmadan kullan kolunun doğal hareketleri ile mekanizma kendini belli seviyeye kadar kursun. Daha sonra belirtilen sürelere yakın olarak kullanımda değilken saat durmaz.

ravenouss yazdı:Adım Ömür 26 yaşındayım Ankara'lıyım
Bu yaşıma kadar saatlere karşı hiç bir merakım yoktu ama 2-3 haftadır saat diyorum başka bir şey demiyorum :)
Başka bir forumdaki saat tutkunlarının yazılarını okurken heves etmeye başladım,derken bir saat forumunda abilerimin yazdıklarını,düşüncelerini okudum falan derken buraya kadar geldim.Bundan sonra sık sık burada olacağım sanırım :)

Takmayınca saat duruyormu demişsin? Demekki otomatik saatin çalışma prensibini ve özelliklerini tam bilmiyor olabilirsin. Tanışma mesajında başka platformlara baktığını ama en son buraya geldiğini yazmıştın. Sana bilgi vermeden diğer tür saatler kötülenerek direk otomatik saat alman mı tavsiye edildi çevrende yada başka platformlarda? Şimdi belki bu saat seni bu hobiye başlarken soğutacak, yada eğer her durduğunda saat ve tarih ayarlamaktan hoşlanmıyorsan bu saati verimli şekilde zevk alarak kullanmayacaksın. Geçenlerde başka bir konuda da yazdım, kişilerin saat kullanma alışkanlığı ve tercihleri bilinmeden fanatik olarak illa otomatik saat al diye baskı yaparak tavsiye vermek doğru bir davranış değil.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: Tissot - Le Locle Automatic T41.1.423.33

Mesaj ravenouss » 26 Haz 2010, 00:31

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim sayın Bond.

Forumda araştırdım bu konuyu,biraz bilgi sahibi oldum.Nasıl bir sistem vardır,nasıl çalışır,kurmalı saatlerin çalışma prensibine falan baktım.
Ne yalan söyleyim saati almadan önce bilmiyordum böyle olduğunu.Pilli saati bilirdim ben bir :D

Evet sanırım biraz karambole gelmiş bu saat alma olayım ama hevesim geçmedi. Elime saati aldım inceliyorum,kendi kendime bakıyorum falan. Bu durma olayı hatta hoşuma gitti. Saate can veriyor gibi hissettim kendimi :D
Kullanıcı avatarı
ravenouss

Mesaj Bond » 26 Haz 2010, 01:48

Tamam o halde sevindim. Kullanma alışkanlığına uygun demekki, şanslısın hoşuna gittiği için. :) Önce bilgi verilip sonra tavsiye etmek her zaman daha doğrudur. Saatin kurmalı sistem değil, otomatik mekanizmalı bir model. Kurmalının kullanım zevki daha farklıdır.

Basit olarak bahsedersek elle kurmalı saatlerde crown (tepe) vasıtası ile saati kurarsın. Zemberek sıkışır ve power reserve süresince saat çalışır. Otomatikte ise bu işlemi senin yerine kol hareketlerin sayesinde mekanizmaya bağlı olan rotor yapar. Yani senin kinetik enerjini zemberekte depolayarak potansiyel enerjiye çevirir. Forumda detaylı olarak anlatımları ve videolarda var okudukça daha detay kısımları hakkında bilgi sahibi olursun. Güle güle kullan, resimlerini bekliyoruz.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj ravenouss » 26 Haz 2010, 02:22

Öğleden sonra resimlerini koyacağım saatin
Otomatik ama sonuçta o da ben olmadan en fazla 1.5-2 gün yaşayabilir
Zamanla bende bir kurmalı saat alırım inşallah
Forumdaki yazıları okuyorum,videolara da bakarım birazdan.
Kullanıcı avatarı
ravenouss

ÖncekiSonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 161 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners