TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot Visodate 1957

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tissot Visodate 1957

Mesaj insatiable » 04 Eki 2011, 17:59

saatin gun içinde kolda takılı olup-olmaması bu sapmayı etkiler mi ? günlük 16 saat gibi bir süreden bahsediyorum çünkü.
yetkili servis ayarlama yapar mı ?

fotumdan takip ettiğim kadarıyla bengisaat, saat tamiri yapan bir isim. o yapabilir mi ?
"saat, önce insanı gösterir, sonra zamanı."
Kullanıcı avatarı
insatiable

Mesaj drk » 04 Eki 2011, 18:14

Evet, saati gün içinde ne kadar süre kullandığınız, hatta gün içindeki fiziksel aktivitelerini dahi sapmayı etkiler. Yetkili servis ayarlama yapar, bu konuda bengisaat'e de güvenebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj insatiable » 04 Eki 2011, 18:20

bunun için en mantıklı gözüken yol, 1 hafta boyunca saat koldan çıkmamak suretiyle ölçüm yapmak gibi duruyor. eğer hala 2 dk'lık sapma yapıyorsa, ayarlama yapmak gerek.

bilgi için teşekkurler drk
"saat, önce insanı gösterir, sonra zamanı."
Kullanıcı avatarı
insatiable

Mesaj asymptote » 04 Eki 2011, 19:33

Ben saati aldığımda ilk gün tespit ettiğim sapma 10 sn/gün idi daha sonra istikrarlı bir şekilde birkaç ay +8 sn/gün olarak devam etti. İçine nem alınca LPI ye servise gönderdim, orada ayarlamışlar saati, o günden beri neredeyse quartz hassasiyetinde çalışıyor diyebilirim :) Aşırı olmadıkça bu sapma oranlarına pek aldırmamak gerek, değişken ve ayarlanabilir birşey, COSC saatler bile bu özelliklerini çok uzun süre koruyamıyorlar sonuçta..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj bengisaat » 04 Eki 2011, 20:39

Selamlar, Özel mesajınızı okudum , saatiniz bir Tissot ve günde 17 saniye gibi bir sapma pek olası değil ancak günde 8 saat hareket ile bu sapmayı vermesi mantıklı görünüyor.

Bence de kolunuzdan hiç çıkarmadan 10 gün kadar kullanın , muhtemelen sapma azalacaktır ve zamanla zembereğinde kendini bulması sonucu normal ayarına gelecektir yine değişmez ise servisine göndermeniz iyi olur.

Bu durumda yapılacak işlem : Saatin ayarının yapılması ve contalarının değişmesi şeklinde olacak.

Saatinizi güle güle kullanın,Tissot isabetli bir karar...
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Thsx » 05 Eki 2011, 14:58

Archezia yazdı:Bugün bu saatin altın rengi olanını inceleme fırsatım oldu. Yaşıma göre oldukça klasik olmasına rağmen beğendim saati oldukça. Sadece biraz küçük durdu o sorun var. Ama benim baktığımın lugları bunun gibi değildi. Yani çıkıntı yok düz birleşiyordu. Ama benim en çok beğendiğim noktalarından biri o saatin. Görevliye anlatmaya çalıştım aynı model artık böyle üretiliyormuş ben öyle çıkıntı olanlardan arıyorum dedim. En son kataloğa bakınca ikna oldu. Ne yazıkki yeni üretilenleri lugları düz birleşiyor artık. Neden böyle birşey yaptılar anlamadım bu hali çok daha güzel bence. Yeni üretimlerin kodunun sonu 01 ile bitiyor. Benim baktığımın kodu T019.430.36.031.01'di katalogdaki ise T019.430.36.031.00. Sizinkinin sonu da 00 olması lazım ve çok daha güzel 01 lerden. Güle güle kullanın...

Bu saati nereden alabilirim? İnternet Sitesi veya Her hangi bir yer.
Eternal Sunshine.
Kullanıcı avatarı
Thsx

Mesaj asymptote » 05 Eki 2011, 15:16

Bu saati satmayan yer yok, yakında bakkal ve manavlarda da görebiliriz :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Frax » 05 Eki 2011, 20:08

asymptote yazdı:Bu saati satmayan yer yok, yakında bakkal ve manavlarda da görebiliriz :D

asymptote :lol:

Bulunduğunuz şehirde mutlaka bir AVM saatçisi vardır, çarşıda da saatçiler vardır, her Tissot bayisinde olan model asymptote'un dediği gibi :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Frax

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 312 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners