az önce aldım saati, kırmızı renk olanı bir başka güzel.
fiyatının pahalılığına katlıyorum ama 3 ay önce seiko 5 sports military siyah metal kordonlu saate 500tl verdigimden -bu makinanın da over prized oldugunu dusunuyorum, J uzatmalı, guya japan made model ama hem rotor donerken bile gacır gucur ediyor, swatch ta bu gacırdamalar yok- 315 tl yi ciddiye almadım, sonuçta Walt Odets abimize bakarsak Rolex'ler de overprized -Odets'in meşhur explorer yorumu-.
Swatch'ın en akıllıca yaklaşımı, ucuz, 2-3 ay taktiktan sonra darma duman olan kalitesiz çelik kasa kullanmak yerine, direkt kaliteli plastik kasa kullanarak, koldaki ucuzluk hissiyatını yenmiş olması. Plastik saat taktığımızı bildiğimizden, çelik toklugu aramıyoruz ve silikon kayışlı modellerinde kayışın ve kasanın hissiyati cok kotu degil.
tam bir gündelik, pata küte, çarpa çarpa kullanılacak bir otomatik yapmış swatch, al 4-5 yıl kullan sonra yenile. (zaten 2 yıl garantisi var, üstüne 2 yıl daha gider diye umuyorum) en büyük sıkıntı cizilebilir cam kullanılmıs, satılan yer cizilirse getirin, organik cam, temizliyoruz dedi ama nasıl temizleyecekler bilmiyorum. ilerleyen modellerde daha sert ve dayanıklı bir cam kullanırlarsa, gercekten efsane olur.
bu adamlar birde soyle Tourbillion yapsalar, çinliler o işide ucuzlatacak en sonunda. kırmızı saatin resimlerini yakında paylaşacagım.