TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Panerai Luminor Marina Logo PAM 005

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Panerai Luminor Marina Logo PAM 005

Mesaj Clk » 29 Nis 2010, 08:22

Enkidu, saati geri göndermeden önce Ebay ile temasa gec. Aksi taktirde hem saatten hem de paradan olma sansin var.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Frax » 29 Nis 2010, 08:38

Umarız bu sorun sadece zaman kaybı ile neticelenir.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj sedir » 29 Nis 2010, 11:34

Çok faydalı bir konu oldu. Enkidu'ya bundan sonraki zor yollarda şans, başarı ve kolaylıklar diliyorum.
Ben kendi adıma çok şey öğrendim. clk'nın ayrıntılı farklar listesinden sonra pazar günü gazetelerindeki iki resim arasındaki 7 farkı bulunuz tarzı bulmacalar aklıma geldi. Hatta mümkünse arada buna benzer biri gerçek diğeri kopya saate ait iki resmi sorup aradaki farkları bulmaya çalışsak! Bu dileğimi özellikle clk ve bond'a iletiyorum. Birlikte eğlenir ve öğreniriz.
Herkese teşekkürler.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Clk » 29 Nis 2010, 14:39

Güzel fikir sedir. Learning by doing.... Ben yarindan itibaren tatile gidiyorum. Yaklasik 10 gün yokum. Arada foruma girecegim tabii ki ama bu sürec zarfinda böyle birseyi sadece Bond hazirlayabilir. Zaman bulursada yapar zaten sayın Bond :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj mrhero » 29 Nis 2010, 22:35

Merhaba, bence bu karşılaştırma olayı bu foruma yakışmaz. Çünkü genelde bu karşılaştırmaları replika forumlarında yapıyorlar. Ve zaten biz burada ince ayrıntıları gösterince aslında replikanın kötü değil iyi olduğu izlenimini veriyoruz. Adam diyorki 300$ lık saatle 6000$ lık saat arasında çok ince detay farkları var demek ki replika iyi yapılmış. Buna en iyi örnekte burada ki panerai. Bu saatin replika sitelerinde satış fiyatı 120$ civarı ama farkı ayırmak ne kadar zor alışmamış bir göz için. Bu yüzden bence bu karşılaştırma olayları bu forumda olmamalı. Yine de bu tip karşılaştırmaları merak edenlere özelden bir kaç site adresi verebilirim.
Kullanıcı avatarı
mrhero

Mesaj Clk » 29 Nis 2010, 22:53

mrhero, bu bilgiler karsilastirma amacli degil bilgi amacli verilmistir. Sonucta ortada madur olan bir arkadasimiz var ve Ebay'den alisveris yapmak isteyen herkesin bu noktalara dikkat etmesi gerekiyor. Ayrica iyi replika/fake/sahte diye birsey yoktur. Hepsi berbat kalitede boyanmis essekler :) Bu sadece saat ile ne kadar hasir nesir olundugu ile ilgili birsey. Ben cep telefonumdan arkadasimizin avatarinda ki saati gördügüm zaman sahte dedim ki, Panerai markasi ile icli disli olan her kisi bunu söyleyebilecek durumdadir.

Dediginiz gibi alismamis gözleri alistirmaya, insanlari yanlis bilgiler ile yönlendiren olmayan seyleri var gösteren ve kaziklayan saticilara karsi uyandirmaya calisiyoruz. Bizim forumumuza bu saatlerin reklamini yapmak yakismaz. Ama insanlari bilgilendirmek, yanlislari ortaya cikartmak adina bazi tavizler vermek zorundayiz ki bu baslik bu neden ile ana amacindan sapti.

Bir replika sadece hayati boyunca orijinalini görmemis birisi icin orijinaline benzerdir. Orijinalini elinize bir kere bile almis olsaniz bu tip yalan dolana inanmazsiniz.
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj sedir » 30 Nis 2010, 00:15

mrhero yazdı:Merhaba, bence bu karşılaştırma olayı bu foruma yakışmaz. Çünkü genelde bu karşılaştırmaları replika forumlarında yapıyorlar. Ve zaten biz burada ince ayrıntıları gösterince aslında replikanın kötü değil iyi olduğu izlenimini veriyoruz. Adam diyorki 300$ lık saatle 6000$ lık saat arasında çok ince detay farkları var demek ki replika iyi yapılmış...

Farklı bir bakış açısı.
Bardağın yarısı dolu diyenle yarısı boş diyen arasındaki fark gibi bir durum.
Ortada bir sahtecilik var ve bunu yapanlar aradaki farkları gösterip "bakın ne iyi taklit ettik" diyor.
Ya da saat meraklıları biraraya gelip "aman ha sahte saatlere karşı tedbirli olun, şunlara dikkat edin kanmayın" diyor.
Birinci durumda gerçekten sahtekarlar yaptıklarıyla övünüyor. Ama ikinci durumda bir övme yok. Benzetme ne kadar ileri giderse gitsin sadece benzer. Ayırtedemeseniz de o taklittir.
Forumun replika saatlerin karşısında olması fikrini anlıyor ve beğeniyorum. Ama sahteleri ayırtedebilmek için replika sitelerinde dolaşmak önerisine katılmıyorum.
Bunlar sadece kişisel fikirlerim. Bence saatseverlerin birbirini destekleyip uyarması da güzel bir hizmet.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj enkidu » 30 Nis 2010, 15:10

arkadaşlar,bugün itibariyle ürünü posta ile geri gönderdim.
daha öncesi durumu Ebay'a bildirdim ve ürünü anlattım.
kayıtlı posta ile gönderdim,teslim aldığı bilgisi Ebay sistemine düştüğünde,para iadesi gerçekleşecek ...
Kullanıcı avatarı
enkidu

ÖncekiSonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 286 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners